ה-NBA מקבל עזרה מג'יי.פי. מורגן צ'ייס
בעוד קבוצות ליגת הכדורסל של צפון אמריקה עסוקות בפלייאוף, בעלי הקבוצות נפגשים עם ג'יימי דיימון, מנכ"ל ג'יי פי מורגן צ'ייס, כדי להבטיח את עתיד קבוצתם לטווח הארוך
ג'יימי דיימון, מנכ"ל ג'יי.פי.מורגן צ'ייס, שרטט אתמול (א') את ההשפעה של המיתון בארה"ב והעתיד הפיננסי הצפוי לבעלי 30 קבוצות הכדורסל בליגת ה-NBA. מנכ"ל הבנק השני בגודלו בארה"ב מבחינת היקף נכסים, דיבר בפני בעלי קבוצות ה-NBA במלון רג'יס בניו יורק.
קומישנר ה-NBA,
כמו שאר התאגידים האמריקאים, מועדוני ה-NBA נאבקים עם המיתון שגורם לגל הפיטורים הנרחב ביותר מאז מלחמת העולם השנייה ולקיצוצים בהוצאות התאגידים.
סטרן, מבלי להרחיב, אמר שהוא צופה ירידה ברווחי הליגה בעונה הבאה. "זו הייתה שיחה מקיפה שלא התרכזה בספורט" אמר סטרן. "יש לנו עסק שמושפע מכל ההיבטים של הכלכלה".
דיימון בן ה-53 העביר לנוכחים את הפירוש שלו למצב הכלכלי, "בהתבסס על הנתונים שיש לג'יי.פי. מורגן במונחים עולמיים", אמר סטרן. הבנק הוא אחד מ-14 הבנקים שמעניקים קווי אשראי ל-NBA.
קו אשראי
מוקדם יותר החודש הודיעה קבוצת הניו אורלינס הורנטס שהיא אחת מ-12 הקבוצות המחוברות לקו האשראי בסך של כ-200 מיליון דולר שמעמידה הליגה.
האינדיאנה פייסרס, שהפסידה כסף ב-9 מ-10 השנים האחרונות, הודיעה במרץ שהם כבר לא יכולים לעמוד בהוצאות התפעול של אולמם הביתי, הקונסקו פילד אהוס. מועצת העיר, שמחזיקה בנכס, לא יכולה גם היא לכסות את ההוצאות הקשורות בהפעלתו, וייתכן כי העניין יובא להכרעת משלמי המיסים.
זו לא הפעם הראשונה שבעלי ליגות הספורט פונים לוול סטריט לקבלת סקירה על מצב הכלכלה. בנובמבר, יו"ר הבנק הפדראלי לשעבר, פול וולקר, אמר לבעלי ליגת הבייסבול ששיקום הכלכלה ייקח יותר זמן משחושבים רוב האנשים.