האם האולימפיקו ראוי לאירוח גמר ליגת האלופות?
האצטדיון הרעוע ברומא והאווירה האלימה ברחובות הבירה האיטלקית היו צריכים להספיק לאופ"א להעביר את אירוח המשחק היוקרתי ביותר לעיר אחרת אבל זה לא קרה. ככה זה שפוליטיקה מניעה את השולטים בהתאחדות הכדורגל האירופית
אופ"א, התאחדות הכדורגל האירופית, הודיעה על סיום שלב בתהליך מכירת הכרטיסים לגמר ליגת האלופות שייערך השנה ברומא. במהלך החודש תיערך הגרלה בין הנרשמים באתר הארגון.
60% מ-67 אלף המושבים באצטדיון הוצעו למכירה, כששאר הכרטיסים מוקצים בעיקר לאוהדי שתי הקבוצות שיגיעו לגמר ולספונסרים הראשיים של אופ"א וליגת האלופות (שיחלקו אותם בכל מיני תחרויות וקידומים). כל זוכה בהגרלה יזכה לרכוש מקסימום שני כרטיסים למשחק הגמר שייערך ב-27 במאי.
באופ"א גאים בהיענות הערה למשחק הגמר למרות המצב הכלכלי הקשה השורר בעולם. עם זאת, מספר אירועים מציבים באופן לא מחמיא את האצטדיון בבירה האיטלקית ומעוררים שאלות לגבי הלגיטימציה של העיר לאירוח הגמר החשוב.
ביום רביעי שעבר, לפני שארסנל הדיחה את רומא בדו קרב פנדלים, נדקר אוהד אנגלי על ידי אחד מהאוהדים המארחים.
לפי הדיווחים, מספר אוהדים איטלקיים תקפו רכב (מיניבוס) בו היו אוהדי ארסנל. האוהדים האנגלים טעו בדרך ונכנסו לאזור של חוליגנים איטלקים, שתקפו את המיניבוס. האוהדים זרקו אבנים על המיניבוס, שברו חלונות וניסו לחדור לתוכו. אחד מהם הצליח ופצע קל אוהד אנגלי. הנהג הראה תושייה והצליח להדוף התקפה נוספת ולברוח מן האזור.
למזלו של האוהד האנגלי הוא קיבל טיפול רפואי והצליח לראות את קבוצתו מעפילה לרבע הגמר על חשבון המארחת.
למרות האירועים הקשים, שזכו להבלטה בתקשורת האנגלית, באופ"א מתעקשים שהגמר ייערך ברומא.
האירוע, שבהחלט לא היה הראשון בו חוליגנים איטלקיים תוקפים אוהדים זרים, שוב מעלה את השאלה אם איטליה צריכה לארח גמר כל כך חשוב.
מדוע משרד החוץ הבריטי צריך להזהיר את אזרחי הממלכה "לא לקחת את הרכבת לפיאצה פלאמיניו או להשתמש בגשר פונטה דוקה דאוסטה" בגלל החשש מהאולטראס – האוהדים השרופים של רומא?
הסצנות שתוארו, בעיקר בתקשורת האנגלית, לא היו קשורות לכדורגל. הן מזכירות יותר לינצ'ים או שדות קרב אורבניים במדינות עולם שלישי.
הכדורגל האיטלקי סובל מבעיות אלימות קשות, שעלתה בחייהם של מספר אוהדים ושוטרים בשנים האחרונות ובכל זאת, מישל פלאטיני, שעשה את מיטב שנותיו בסריה A במדי יובנטוס, הוביל את אופ"א להחלטה שהאצטדיון הרעוע בבירה האיטלקית ראוי לארח את המשחק החשוב ביותר למועדונים האירופים.
יש אומרים כי פלאטיני מנסה לפצות את האיטלקים על כך שהעניק את יורו 2012 לפולין ואוקראינה. זו הרי פוליטיקה קטנה מאיש שהבטיח לשנות את הכדורגל לטובת האוהדים. בסופו של יום אצטדיון האולימפיקו ברומא אינו ראוי לארח את המשחק יותר מאשר אצטדיון רמת גן. לפחות מבחינה טכנית מדובר באחד מהאצטדיונים המכוערים באירופה.
רודי פלר, הגרמני הבינלאומי לשעבר ששיחק ברומא, גם כן מאמין שהאצטדיון "אינו ראוי לכדורגל". "היו לי באצטדיון הללו רגעים גדולים ברומא וגם בנבחרת גרמניה, בו זכינו במונדיאל 1990", אמר פלר. "אבל האצטדיון אינו אצטדיון כדורגל. יש מסלול אתלטיקה והיציעים רחוקים מהדשא. קשה לראות את המשחק כאוהד".
מה הכי מביך מבחינת אופ"א? פלר הוא מקדם של הגמר ברומא מטעם הארגון!
אצטדיונים שאינם ראויים לכדורגל אינם מחלה איטלקית. גם בישראל אנחנו סובלים מאותם תסמינים. רבים בוחרים לא להגיע למשחקי הנבחרת בגלל מצב האצטדיון, שתואר על ידי אחד מנותני החסות כ"בושה וחרפה" וגם זוכה לשנאתו של אבי לוזון, יו"ר ההתאחדות.
אצטדיון ראוי לכדורגל אינו רק כדי שלאוהדים יהיה כיף לבוא למגרש. אצטדיון ראוי הוא גם עניין בטיחותי.
מישל פלאטיני צריך לדעת את זה יותר מכל אחד אחר. אסון הייזל, שהתחרש בגמר גביע אירופה ב-85 (ובו הוא כבש את שער הניצחון) נבע מאטימות של אופ"א, שהעניקה את הגמר לאצטדיון רעוע ומיושן.
"באיטליה אנשים היו רוצים אצטדיונים כמו אלה שאנחנו הגרמנים עשינו לכבוד מונדיאל 2006", אמר פלר. "כאלה שיש בצרפת, אנגליה או ספרד. בוא נקווה שמועדונים איטלקיים יהיו מוכנים להשקיע כדי להקים אצטדיונים ראויים לכדורגל במדינה". אבל למה שישקיעו אם הם בכל מקרה מקבלים פרס מפלאטיני רק מפני שהם איטלקים?