אופ"א: התאחדות הכדורגל באנגליה צריכה להשתלט על הפרמיירליג
לפי דו"ח של התאחדות הכדורגל האירופית, ליגות עצמאיות שמנותקות מההתאחדויות המקומיות לכדורגל "אינן עוזרות להתפתחות הספורט"
אופ"א, התאחדות הכדורגל האירופאית, יצאה בקריאה לממשלה הבריטית לחוקק חוקים שיעניקו להתאחדות הכדורגל האנגלית יותר כוח במאבקים מול הפרמיירליג. אופ"א קוראת ל"גוף שולט אחד" בכדורגל האנגלי. טוענת ש"ליגות עצמאיות לא עוזרות להתפתחות הספורט".
אופ"א טוענת כי המלחמות
"חקיקה ספורטיבית עשויה לשמור על ענפי ספורט שונים מתופעות לוואי מהאקראיות שבה הספורט מתפתח בכך שתאפשר שהמטרות הספורטיביות יהיו ראשונות בסדר העדיפויות". כך נכתב בדו"ח של אופ"א. "המסגרת והשליטה של התפתחות המדיניות והעניינים הטכניים צריכה להיות עם התאחדות הכדורגל המקומית ולחול על כך רמות הכדורגל". עוד נכתב בדו"ח כי "מתוך ניסיון ברחבי אירופה בכדורגל והספורט בכלל ליגות נפרדות ומנותקות מהתאחדות המקומית לא עוזרות להתפתחות הספורט ורק לקבוצה אינטרסנטית קטנה".
הפרמיירליג ניתקה עצמה מהתאחדות הכדורגל באנגליה ב-1992 והקימה ליגה שמנהלת עצמה. עד שנות ה-2000, הפכה לליגת הכדורגל המכניסה והפופולאריות באירופה ובעולם.
אופ"א מזהה בפרמיירליג כמארגנת תחרות אבל טוענת כי: "ההתאחדות לכדורגל צריכה להשתלט חזרה על הכדורגל כדי לוודא שיש איזון בהתפתחות הספורט. אופ"א טוענת שצריך להיות גוף מושל אחד שיהיה אחראי על הכדורגל האנגלי וזה ההתאחדות הכדורגל באנגליה".
אופ"א טוענת שההתאחדות הכדורגל באנגליה צריכה לשלוט על השופטים בליגה הבכירה ועל מדיניות פיתוח אקדמיות הנוער.
בנושא קשור, קית' האריס, הבנקאי שהיה אחראי למכירת מספר מועדוני פרמיירליג, אמר שהסכם השידורים החדש של הליגה האנגלית הבכירה עשוי להחזיר משקיעים זרים.
האריס אמר לסוכנות בלומברג: "לפני חג המולד השוק לא היה יכול להיות במצב גרוע יותר אבל ההסכם החדש יאפשר לאמץ גישה של 'תיקון' בכל הקשור להשקעה במועדוני כדורגל".
האריס אמר לפני מספר חודשים כי משקיעים זרים יפסיקו להגיע לכדורגל האנגלי בגלל המצב הכלכלי בממלכה הבריטית.