ראיון עם במאי טקס הפתיחה של האולימפיאדה: "אין עליי"
ג'אנג יימו מתרברב בעקבות המופע המרהיב: "ללונדון יהיה קשה לשחזר את ההישג". לפי הערכות הגיעה עלות הטקס ל־100 מיליון דולר
לא סביר שלונדון, או כל עיר מארחת אחרת בעשור הקרוב, תצליח להתעלות על טקס הפתיחה של אולימפיאדת בייג'ינג. כך אומר במאי הטקס, הקולנוען הסיני ג'אנג יימו. "זו הפעם הראשונה שהעולם ראה הופעה תלת־ממדית מסוג זה. ייתכן שיהיה קשה מאוד לשחזר את זה בעשר השנים הבאות", אמר ג'אנג ל־SCMP
"אם לונדון תרצה לעשות את זה באותה דרך, אני מעריך שהם לא יצליחו להתעלות עלינו", הוסיף ג'אנג.
המופע המרהיב של ג'אנג זכה לשבחים מצופים רבים, שאמרו שהיו בו רגעים מסחררים. צבא המלומדים הקונפוציונים שהופיעו בטקס הרשים מאוד, אבל באופן מפתיע, הרגע המרגש ביותר, לדעת רוב הצופים, לא היה אקסטרווגנטי כלל, אלא דווקא הרגע שבו נכנס לאולם כוכב הכדורסל יאו מינג, נושא את דגל סין בראש המשלחת המקומית, ולצדו לין חאו בן התשע, ניצול רעידת האדמה בסיצ'ואן. לין התפרסם בסין כגיבור לאומי אחרי שהציל כמה ילדים מכיתתו כשבית הספר שלהם התמוטט ברעידה.
ג'אנג גילה ל־SCMP שהצוות שלו שקל להשתמש במוטיב הפניקס - העוף הסיני האגדי המסמל חיי נצח - בהדלקת הלפיד האולימפי בסוף הטקס. הרעיון נפסל על ידי הוועד האולימפי הבינלאומי, שרצה שספורטאי עבר ידליק את הלפיד, כפי שהיה מקובל באולימפיאדות קודמות.
רבים מ־15 אלף משתתפי הטקס גויסו מתוך הצבא הסיני, מלהקות צבאיות, סיפר ג'אנג, מה שאישר את הספקולציות סביב הדיוק הצבאי של הביצוע. בתשובה לביקורת על העלות האדירה של הטקס טען ג'אנג, כי העלות המשולבת של טקסי הפתיחה והסיום של האולימפיאדה ושל אולימפיאדת הנכים יגיעו לסכום נמוך יותר מעלות טקס הפתיחה של משחקי אסיה בדוחא ב־2006. לפי הערכות, עלות הטקס ביום שישי האחרון עמדה על 100 מיליון דולר.
הבמאי אמר שהוא בחר באלמנטים מייצגים מתוך התרבות הסינית בת 5,000 השנים. הוא ביקש לתת ייצוג ל"ארבע ההמצאות הגדולות" של סין: נייר, דפוס, המצפן ואבק שריפה. דרך המשי נבחרה לייצג את הקשרים בין מזרח למערב, והמילה "הרמוניה" נבחרה כדי להעביר לקהל המבקרים את התפתחותו של הכתב הסיני העתיק, לצד רעיונות של קונפוציוס ומשנתו של נשיא סין הנוכחי, השואף ליצור "חברה הרמונית".
"לביים מופע חי בהיקף ענקי כזה היה קשה פי מאה מהעשייה של הסרטים שלי", אמר במאי "גיבור" ו"קללת פרח הזהב", אך הוא שיבח את המופיעים על הביצוע המוצלח.
מי שנבחר לבסוף להדליק את הלפיד האולימפי הוא מתעמל העבר לי נינג. לדברי ג'אנג, חלק מהבחירה נבעה מהיכולת של לי בן ה־45 לעמוד באימונים מפרכים שנדרשו כדי שיוכל "לרחף" מעל האצטדיון. "זה היה החלק המותח ביותר", תיאר ג'אנג. "כשלי נינג התרומם עם הלפיד ביד היה לחץ אוויר גדול ורוח, ולכמה שניות חששנו שהלפיד יכבה".