בלעדיתקופה קשה: אולסייל מחפש שותף אסטרטגי
בלעדי
תקופה קשה: אולסייל מחפש שותף אסטרטגי
אתר הסחר הוותיק נמצא ב"מו"מ מתקדם עם גוף מהתחום", לפי שווי של 8 מיליון שקל: "אולי בהמשך נשקול למכור את כל הבעלות"
אתרי האונליין הישראליים מתקשים לשרוד את התקופה ומחפשים שותפים ומיזוגים. ל"כלכליסט" נודע כי בעלי אולסייל, יאיר שמש, נמצא במגעים להכנסת שותף אסטרטגי לאתר הסחר הוותיק, לפי שווי של כ־8 מיליון שקל. "יש משא ומתן מתקדם עם גוף מהתחום", מסר שמש. "אנחנו בוחנים כל אפשרות לצמיחה וחיזוק האתר, ובסופו של דבר אני מאמין שנמצא את הדרך. בשלב ראשון זה יהיה הכנסת שותף, ואחר כך אולי נשקול למכור את מלוא הבעלות". לדבריו, הוא קיבל פניות גם מיבואנים שמעוניינים להגדיל את שיתוף הפעולה לאור סגירתם של כמה אתרי סחר לאחרונה.
אולסייל הוא אחד מאתרי הסחר הראשונים והוותיקים בארץ, ובדצמבר האחרון ציין 25 שנה להקמתו. האתר מתמחה בתחום מוצרי החשמל, אך פועל גם בקטגוריות של מוצרי לבית, לגן ולמשרד שבהן נמכרים ריהוט, כלים לגינון, טקסטיל ועוד, וגם בתחום הפנאי והספורט שבו מוכר האתר החל מבשמים ועד מכשירי ספורט.
עוד נודע כי קבוצת ח.י, בבעלות יוסי סרודי, סגרה בשבועות האחרונים את אתר הסחר mobile&more BEST ואת אתר ביג דיל, ששניהם פעלו כאתרי מרקטפלייס. זאת לאחר שכבר לפני המלחמה סגרה היבואנית את רשת חנויות מוצרי הסלולר בסט מובייל. כניסה לשני האתרים מובילה להודעה מטעם החברה: "לקוחות יקרים, אתר המכירות אינו פעיל כרגע. כל ההזמנות שבוצעו עד כה יסופקו במלואן". סרודי אישר את הדברים.
כפי שנחשף ב"כלכליסט", קבוצת ח.י סגרה את רשת המובייל בסט בהדרגה בחודשים האחרונים. הרשת הפעילה בשיאה 33 סניפים והעסיקה 150 עובדים. במהלך הפעלת הרשת היא עשתה כמה שינויים, ובין היתר מיתגה את עצמה תחת השם בסט מובייל אנד מור במטרה להפוך למרקטפלייס, ואז החלה למכור באתר האונליין גם מוצרי טואלטיקה, בישום, פארמה וכלי בית.
תחום האיקומרס עובר שינויים בעת ששחקנים שאינם משתייכים לגופים גדולים מתקשים לייצר סינרגיות ולתפעל את האופרציה היקרה. מרבית האתרים ניסו לפתח קטגוריות חדשות ולהפוך למרקטפלייס, אך גם הגדולים שבהם, כגון עזריאלי.קום והמרקטפלייס של שופרסל, נסגרו לאחר שהתקשו להרוויח. בספטמבר נמכר אתר וואלה שופס לקבוצת הייטקזון, לאחר שגם הוא התקשה לייצר רווחים, ולאחרונה הודיעה מליסרון על סגירת פעילות הסחר האלקטרוני שלה.
אתרי הסחר מגלגלים עד 100 מיליון שקל בשנה, והלוגיסטיקה מכבידה עליהם כיוון שהם הפכו לשחקני מחיר בניסיון להתמודד בתחרות הקשה. לאתרים שאינם מפעילים חנויות פיזיות שיכולות לפצות על ההוצאות הגבוהות באונליין קשה עוד יותר לשרוד. 2024 מסתמנת כשנה שתאופיין בחוסר יציבות, ושוק האונליין יהפוך לשוק של שחקנים חזקים שיכולים לספק גם שירות מהיר ויעיל. כך לדוגמה באתר וואלה שופס, שבו האספקה של מוצרי חשמל היתה עד שבוע וחצי, עברו לאחרונה לאספקה מהירה של 48 שעות.