אקסלנס מנסה לעצור חגיגת שכר נוספת בעדיקה
אקסלנס מנסה לעצור חגיגת שכר נוספת בעדיקה
עדיקה רוצה להעניק למנכ”ל החדש נועם מלניק אופציות במחיר מימוש נמוך, שלטענת אקסלנס לא מאתגר אותו להישגיות. המנכ”ל הקודם, רועי הסל, עזב אחרי שנה עם אחזקות בשווי 12 מיליון שקל
בית ההשקעות אקסלנס, הגוף המוסדי היחיד שמחזיק כיום במניות חברת האופנה עדיקה סטייל, מתנגד להסכם השכר שמבקשת עדיקה להעניק למנכ"ל הנכנס, נועם מלניק. כך נודע לכלכליסט.
סעיף המחלוקת בין המוסדיים לחברה נסוב סביב מחיר מימוש האופציות שמבקשת עדיקה להעניק למלניק, שלטעמם של המשקיעים הוא נמוך ולא מאתגר מנכ"ל חדש.
בין עדיקה לאקסלנס קרנות נאמנות מתנהל משא ומתן, שצפוי להסתיים בהבנות בין הצדדים. בשל כך נדחתה האספה הכללית שזומנה ל־20 במאי ותתקיים ב־29 במאי.
מלניק נכנס לתפקיד מנכ"ל עדיקה באפריל האחרון, לאחר שהחברה פעלה ללא מנכ"ל כשנה, ממאי 2021. תנאי כהונתו כוללים שכר ברוטו של 70 אלף שקל בחודש, בונוס של עד שש משכורות מותנה בעמידה ביעדים, רכב ותנאים סוציאליים.
כחלק מתנאי כהונתו מבקשת עדיקה להקצות למלניק 544 אלף אופציות שיבשילו ב־12 מנות בכל רבעון במשך שלוש שנים, עד אוגוסט 2025. עדיקה מבקשת שמחיר מימוש האופציות יהיה לפי ממוצע מחיר המניה בבורסה בתקופה של 30 יום לפני הענקת האופציה. מניית עדיקה נסחרת סביב 2 שקלים, והחברה ביקשה כי מחיר המימוש של האופציות למלניק יהיה קרוב לשווי הנוכחי.
מניית עדיקה התרסקה בשנה האחרונה בכ־80%, ושווי החברה עומד כיום על 53 מיליון שקל בלבד. הענקת האופציות במחיר מימוש נמוך כמו זה של היום היא בעייתית, ועלולה לפעול לרעתה של החברה. בשוק ההון סבורים כי מחיר המימוש צריך להיות גבוה ומאתגר יותר, כדי שלמנכ"ל יהיה תמריץ להבריא את החברה ולהשיא ערך למניה.
לא מן הנמנע כי באקסלנס מבקשים למנוע בשנית את הטעות שעשתה עדיקה עם המנכ"ל הקודם רועי הסל. הסל מונה בבהילות בתחילת משבר הקורונה לנהל את עדיקה, שנותרה ללא שדרה ניהולית לאחר פרישתה של ההנהלה המייסדת בעקבות סכסוך עם בעלת השליטה גולף.
הסל זכה לחוזה חלומי שחרג ממדיניות התגמול של החברה וקיבל אופציות ל-5% מעדיקה. הוא עזב את החברה עם אחזקות בשווי 12 מיליון שקל. עדיקה רצתה לתמרץ את המנכ"ל בתקופת משבר, כדי לאייש את המשרה במהרה, אך לדאבונה מצאה את עצמה שוב ללא מנכ"ל, לאחר שנה אחת בלבד.
אחד הפתרונות שעשויים לפתור את המחלוקת הנוכחית הוא הגדלת כמות האופציות במחיר מימוש גבוה יותר מהמחיר הנוכחי. עדיקה מתמודדת עם משבר תזרימי קשה, ונסחרת במחיר שמשקף חשש מקריסת המודל העסקי שלה.
החברה נקלעה לקשיים לאחר עזיבתה של ההנהלה המייסדת בעיצומו של משבר הקורונה. הפעילות בארצות הברית הפסדית, ומחירי ההובלה שזינקו בשנה האחרונה באלפי אחוזים מקשים עליה לשפר את הפעילות מעבר לים. החברה נוקטת מאז הרבעון הרביעי 2021 צעדי התייעלות בניסיון לשפר את הרווחיות התפעולית.
אלה כוללים צמצום ההנחות והמבצעים, התאמת עלויות השיווק, חיסכון בהוצאות תפעוליות, צמצום משמעותי של מספר העובדים, צמצום רמות המלאי והתייעלות בשרשרת האספקה.
אקסלנס קרנות נאמנות מחזיקה 7% ממניות עדיקה בשווי 3.7 מיליון שקל, וכיום היא הגוף המוסדי היחיד שיש לו מניות בחברת האופנה. בהנפקת המניות האחרונה שביצעה עדיקה למוסדיים, ובה גייסה 35 מיליון שקל, השתתפה גם אקסלנס ורכשה מניות בשווי של כ־3 מיליון שקל.
חברת ניופארם, בבעלות איש העסקים דוד פורר, רכשה אף היא 5% מהמניות במחיר של 6 שקלים למניה, וכיום שווי האחזקות שלה עומד על 2.8 מיליון שקל.