ג'וליה זהר מוכרת את טחינה אל ארז לקרן פורטיסימו
ג'וליה זהר מוכרת את טחינה אל ארז לקרן פורטיסימו
מפעל טחינה אל ארז של ג'וליה זהר, שהייתה האשה הראשונה מהחברה הערבית שניהלה מפעל בסדר גודל כזה, נמכר לקרן ההשקעות פורטיסימו - חצי שנה לאחר שפנתה לזהר עם הצעת רכישה. זהר תמשיך עוד שנתיים בניהול המפעל שעלה לכותרות בשל תמיכה בקהילת הלהט"ב - ולאחר מכן תפרוש
מפעל הטחינה אל ארז, בבעלות ג'וליה זהר, נמכר לקרן ההשקעות פורטיסימו. ל-ynet נודע כי ביום חמישי האחרון חתמו הצדדים על הסכם מכירת הבעלות על המפעל, שעל פיו זהר תמשיך עוד שנתיים בניהול החברה ולאחר מכן תפרוש. הסכום בו נמכר המפעל לא ידוע עדיין.
כפי שנחשף ב-ynet, לפני כחצי שנה פנתה קרן פורטיסימו לזהר בהצעה לרכוש את המפעל, ומאז התנהל משא ומתן שידע עליות וירידות ביחס למחיר ולכמות המניות שיירכשו במסגרת ההסכם, עד להסכמה אליה הגיעו שני הצדדים לאחרונה.
טחינה אל ארז, המיוצרת מגרעיני שומשום מאתיופיה, ידועה באיכותה, ומזוהה עם זהר שהפכה לסמל בחברה הערבית ובכלל כאשה הראשונה במגזר הערבי שמנהלת מפעל בבעלותה. לאחרונה עלה שמה לכותרות לאחר שתרמה למימון קו סיוע ראשון לקהילה הלהט"בית בחברה הערבית, וספגה על כך ביקורות וקריאה לחרם מצד גורמים שמרנים בחברה הערבית.
זהר, שהייתה מורה לפני כן, החליטה לקחת את הבעלות על מפעל הטחינה שהיה אז קטן לאחר מותו הפתאומי של בעלה ב-2003, והפכה אותו ממפעל קטן למותג משגשג שמייצא 38% מתוצרתו לחו"ל ותופס כ-18% מנתח שוק הטחינה בישראל, עם מחזור של למעלה מ-50 מיליון שקל.
זהר אמרה בזמנו למקורביה כי המפעל מצליח ומשגשג, אבל ניהולו כרוך בעול יומיומי כבד, וכי בגילה, לאחר שנים של השקעה במפעל, הייתה מעדיפה לוותר על הניהול ולהשקיע יותר זמן בעצמה ובפעילותיה למען הקהילה. לאחר שהתפרסמה ההצעה של פורטיסימו אמרה: "המפעל לקח ממני את שנות צעירותי, אלה היו שנים של דאגה".
מאז הקורונה ענף המזון הפך לתחום לוהט בהשקעות וגם קרנות וחברות השקעות שלא עסקו בכך כדוגמת קרן פימי שרכשה את חברת המזון "דין שיווק", אלקטרה שרכשה את רשת יינות ביתן ועוד, נכנסו להשקעות בתחום המזון.
קרן פורטיסימו החלה לפני שנתיים בבניית תאגיד מזון ורכשה בהשקעה כוללת של כ-500 מיליון שקל את מלח הארץ מידי שרי אריסון - יצרנית המלח מעתלית. לאחר מכן רכשה את סוגת, יצרנית הסוכר ויבואנית מזון יבש, ובפברואר השנה רכשה את את פעילות חברת שמן תעשיות.
במקביל, החברה בודקת רכישת חברות מזון נוספות במטרה להגיע לתאגיד מזון בהיקף מכירות של מיליארד שקל ואז להנפיקו. עסקי המזון של הקרן מנוהלים תחת החברה הממוזגת סוגת-מלח הארץ ובניהולו של גיא פרופר, בנו של דן פרופר.