בלעדימכושר ועד ייעוץ נפשי: סיבוס תשיק ארנק דיגיטלי לעובדים - בהשקעה של 20 מיליון שקל
בלעדי
מכושר ועד ייעוץ נפשי: סיבוס תשיק ארנק דיגיטלי לעובדים - בהשקעה של 20 מיליון שקל
חברת ההטבות לעובדים כרטיסי ההסעדה פיתחה ארנק שיתאפשר להטעין בו כספי מעסיק וכסף פרטי של העובד. את ההכנסות מעמלות ומשירותים פיננסיים היא תחלוק עם כאל, שאליה חברה לצורך המיזם. קהל היעד שלה הוא "העשירון העליון של חברות ההייטק"
עיקר הסכום שהושקע במיזם הופנה לבניית הפלטפורמה הטכנולוגית. הארנק בנוי מ"מגירות" שמפרידות בין כל אחת מההטבות של העובד, והחידוש בארנק הוא היותו היברידי, כלומר יתאפשר להטעין בו גם כספי מעסיק וגם כספים פרטיים של העובד. כמו כן השקיעה סיבוס בקידום המוצר, במהלכים שיווקיים ובסבסוד הטבות לעובדים. מלבד הכסף שהמעסיק נותן לעובד, סיבוס תכניס את היד לכיס ותסבסד חלק מההטבות כדי לגרום למעסיקים להצטרף למיזם שלה ולתת לעובדים הטבות דרך הארנק הדיגיטלי.
"הארנק הדיגיטלי של סיבוס משלב את שירות Cibus Inside, שמעניק פתרון להסעדת עובדים, לצד אפשרות לשמש ככרטיס אשראי אישי ולקבל פתרונות פיננסיים לעובד", אמר לכלכליסט איתן זינגר, מנכ"ל סיבוס. "בארנק ניתן לנהל עשרות 'מגירות' של מגוון הטבות".
לצורך המיזם נכנסה סיבוס לשיתופי פעולה עם כמה חברות: BuyMe, שתספק את הפתרון לגיפט קארד ומתנות; חברת Movement, מפעילת אפליקציות Free Fit ו־Move, שתספק פתרונות בתחום הכושר והבריאות; ו־Group Hug, שהיא פלטפורמה לרווחה נפשית בבעלות השחקנית יובל שרף, שמספקת בין היתר תמיכה מנטלית ונפשית לעובדים באמצעות יועצים בתחומים שונים.
"בקרוב הארנק יאפשר גם הטבות נוספות בתחומים כמו חינוך, הכשרות מקצועיות, תחבורה, נסיעות לחו"ל, החזרי הוצאות ועוד", אמר זינגר. עד כה ערכה סיבוס פיילוט עם 20 חברות הייטק קטנות ובינוניות, במסגרתו גויסו כ־5,000 עובדים.
למה החדירה של הארנק איטית?
"העולם הזה שייך לחברות ההייטק, ובעיקר לחברות הנדיבות יותר שיכולות לתת יותר מהטבה אחת לעובד. זה העשירון העליון של החברות. כרגע המעסיקים הגדולים כמו מיקרוסופט, אמזון, פאלו אלטו וגם חברות לא מתחום ההייטק כמו הפניקס, כלל ביטוח והמשטרה – כולם עם כרטיס סיבוס, אבל לא כולם עם הארנק. הפיילוט שעשינו היה על חברות מהעשירון, אבל יותר קטנות ובינוניות".
מה המודל העסקי מול כאל?
סיבוס תחלוק עם כאל הכנסות מהטבות לעובדים, וכאל תחלוק עם סיבוס הכנסות משירותים פיננסיים לעובדים.
שקלתם להפוך לחברת אשראי כי אתם מחזיקים הרבה כסף בכרטיסי הסעדה ובארנקים הדיגיטליים.
"לא שקלנו להפוך לחברת אשראי, אלא בחרנו מספר חלופות איך להנפיק לעובדים הטבות גם בתחום הפיננסי ובחרנו בחברת כאל. לא ניתן שירותים פיננסיים בשלב זה, אבל כן נהנה מהכנסות מהשירותים שכאל נותנת, ובהם הלוואות, עמלות המרה של מט"ח על קניות בחו"ל או עסקאות תשלומים בקרדיט. זה מודל שקיים בכל מועדוני הלקוחות".
השקת הארנק הדיגיטלי מגיעה בתקופה מאתגרת במיוחד. "המשבר הביטחוני־כלכלי יצר כמה מפצים. המסעדנים חוו את הטלטלה הדרמטית ביותר כי לא היתה תיירות פנים וחוץ. בעיקר מסעדות יוקרה נסגרו ואין פתיחות חדשות. זה לא פוגע באופן חמור במסעדות הצהריים, אבל משפיע על הקטגוריה", אמר זינגר.
"דבר נוסף זה משבר ההייטק, שהחל ברפורמה המשפטית והורדות דירוג האשראי של ישראל, והוא בעיקר עצר את טרנד הצמיחה בהייטק. שם לא רואים הרבה חברות שנסגרו, אך יש הרבה פחות גיוסי הון בהשוואה לשנים האחרונות. כמו כן שוק התעסוקה בכללותו מחשב מסלול מחדש, ומעסיקים לא מגייסים מהר, ויש פחות ביקוש לעובדים כרגע.
"באופן מפתיע 2024 לא התאפיינה בירידה בסיבוס אלא אפילו בעלייה קלה, אבל אנחנו כן מסתכלים בזהירות על ההמשך כי הטרנדים של הצמיחה הואטו. עוד לא הרגשנו ירידה בפעילות, אלא מרגישים כרגע ניעור של שומנים ובועה שהיתה צריכה לקבל פרופורציות. על פי דו"ח סיבוס ל־2024, למרות המלחמה, 10% מחברות ההייטק דווקא הגדילו את תקציב האוכל לעובדים. לפי נתוני החודש האחרון, יש חזרה לחיוביות בהייטק וגם המסעדות מתמלאות. הן הראשונות שנפגעות והראשונות שמראות התאוששות. עולם המסעדות הוא הברומטר הראשון. ב־30 יום אחרונים רואים פתיחה של 200 מסעדות חדשות בכל הארץ, גם אם הן קטנות. הן פונות אלינו לפתוח חשבון ולכן אני יודע כמה נפתחו וכמה נסגרו. בשנת המלחמה נסגרו 800 בתי אוכל ומסעדות בכל הארץ. בחודש האחרון לא רואים סגירות".
איך עובד השת"פ עם BuyMe ו־Movement?
"לראשונה כל מי שיש לו סיבוס להסעדה, והמעסיק מאשר לו, יוכל לקנות BuyMe או Free Fit במקום ללכת למסעדה. זו פעם ראשונה שסיבוס אינה רק כרטיס הסעדה או סופרמרקט. עכשיו עובדים יוכלו ללכת לקנות איתו דברים שלא קשורים להסעדה, כמו גיפט קארד או אימון כושר או ייעוץ מנטלי".
שוק כרטיסי ההסעדה לעובדים מגלגל 5 מיליארד שקל בשנה, וסיבוס חולשת על 60% ממנו.