פרשנותשובו של אברכהן?
פרשנות
שובו של אברכהן?
בסביבת איציק אברכהן רואים בהדחתו של יקי ודמני את האות לשובו של המנכ"ל שהתפטר
כשאיציק אברכהן סיים את כהונתו כמנכ"ל שופרסל לפני שבועיים, אפשר היה להבין שעוד לא נאמרה המילה האחרונה במאבק שהתנהל בינו לבין היו"ר יקי ודמני שהוביל להדחתו. החלטת דירקטוריון החברה שלא להמליץ על חידוש כהונתו של ודמני, הובילה אותו – בהתאמה מושלמת לחוויה שעבר אברכהן – להניח מכתב התפטרות.
בסביבת אברכהן ראו בכך את האות לשובו לשופרסל, הפעם בתפקיד היו"ר. על פניו, זה נראה הצעד הנדרש לייצוב החברה שנקלעה לטלטלה קשה ולשיתוק ניהולי.
אברכהן מביא איתו היכרות עמוקה עם החברה על כל רבדיה, אתגריה וצרכיה. אלא שדירקטוריון החברה יידרש להסביר איך מי שהודח רק לפני שלושה חודשים מתפקיד המנכ"ל, על רקע ריכוזיות היתר שלו, הוא האיש המתאים ביותר לעמוד כעת בראש הדירקטוריון. זאת, מתוך הבנה שהשבתו של אברכהן משרטטת תמונה שלפיה הוא היחיד שמסוגל להוביל את החברה ואין לו תחליף.
אלא שלא רק הדירקטוריון יידרש לשקול את צעדיו. אברכהן רשם בעשור החולף רצף של הישגים משמעותיים והוביל את שופרסל מחברה במשבר עמוק, אחרי המחאה החברתית, למובילת שוק עם יציבות ניהולית וצמיחה פיננסית מרשימה. הוא עשה זאת באמצעות מסע רכישות שיזם וקידם. ב־2018 קצר אברכהן את פירות המהפך שהעביר את שופרסל, אך ההישג היה קצר מועד. מה שטשטש את ההרעה שנרשמה כבר בתוצאות 2019 היה קיזוז הפסדי פעילות רשת הפארם Be שרכשה שופרסל. בלעדי הקיזוז הזה, שופרסל היתה רושמת ירידה ברווח הנקי וחושפת את שינוי המגמה. בשנה שלאחר מכן היה זה משבר הקורונה שבא לעזרת אברכהן והזניק את תוצאות החברה לשיא שאותו התקשה אברכהן לשחזר ב־2021.
החזרה לשגרה – כמו גם התגברות התחרות מצד אלקטרה צריכה שנערכת להשיק את קרפור וסבן אילבן והתחמשותה של פז בסופר יודה ופרשמרקט – צפויים להכביד על שופרסל ולנגוס בה, ללא קשר לזהותו של העומד בראשה. על רקע זה אברכהן יידרש לבחון האם עליו להסתפק בהישג שרשם אתמול עם הדחתו של ודמני ולהיזכר בזכות ההישגים או להיגרר להרפתקה שסופה בשלב זה לא נראה אופטימי.