סגור
חברת תעופה LA COMPAGNIE לה קומפני מחלקת עסקים
חברות התעופה מקפידות על צמצום פליטת מזהמים (צילום: LA COMPAGNIE )

מהי ההשפעה של נסיעת העסקים שלכם על הסביבה?

השוק העולמי לתיירות ירוקה גדל באופן עקבי וזה דורש שינוי תפיסה והרגלים – הן בנסיעות העסקיות והן בנסיעות הפרטיות. עלינו לבחון ולהיוועץ אילו חברות תעופות ומלונות ירוקים יותר, וכיצד אנחנו יכולים לפעול אחרת במהלך הנסיעה לקידום התיירות הירוקה

העולם הופך ירוק יותר עם המודעות הגוברת לקיימות לצד הביקוש למוצרים ושירותים ירוקים, וארגונים רבים - מחברות קטנות ועד תאגידי ענק - מציבים יעדי קיימות ברורים. בתוך כך, גם ענף התיירות מתאים עצמו לעולם המתקדם.
השוק העולמי לתיירות ברת-קיימא גדל באופן עקבי בדומה לעלייה במודעות הסביבתית. מגמה זו מכירה בחשיבות של מקומות לינה ידידותיים לסביבה, העדפות תחבורה שפולטות פחות מזהמים, ופעילויות אקולוגיות המטפחות דו-קיום הרמוני בין תיירות לטבע. השינוי התפיסתי קורה בימים אלו, וגם אם קיימת תחושה שהיכולת שלנו מינורית בלבד, ביחד אנחנו מהווים כוח גדול, וכן, אנחנו בכיוון הנכון. אם כך, מהי ההשפעה של נסיעת העסקים שלכם על הסביבה?
1 צפייה בגלריה
רויטל בן נתן מנכ"לית חברת התיירות אופקים
רויטל בן נתן מנכ"לית חברת התיירות אופקים
רויטל בן נתן, מנכ"לית חברת התיירות אופקים
(צילום: דור מלכה)

אחריות תאגידית

לארגונים רבים יש מדיניות ESG סדורה, עם יעדים ברורים ומטרות ברות ביצוע ל-2030, 2040 והלאה. מטרות אלה נוגעות בכל חיי החברה – מגיוון תעסוקתי, ועד נושא הקיימות, שכולל צמצום השימוש בכלים חד פעמיים, מיחזור ושימוש או ייצור מחומרים ממוחזרים.
עתה, עם העלייה בביקוש לתיירות ברת קיימא ועם העלייה במודעות הסביבתית של גורמים רבים בעולם התעופה והתיירות, חשוב להכניס לבנק המטרות גם יעדי תיירות ירוקה – זו תיירות שתשפיע על 3 ההיבטים המרכזיים ב-ESG: סביבתי (E)- צמצום הזיהום ושימור המגוון הביולוגי, לצד תיירות שימוש באנרגיות מתחדשות ומחזור; חברתי(S) - חיזוק הקהילות המקומיות ושימור התרבות המקומית, לצד תמיכה בעסקים מקומיים קטנים; ממשלתי (G) – יצירת שיתופי פעולה עם מדינות וחברות שמתמקדות בתיירות ירוקה ומקדמות מדיניות סביבתית מתקדמת.
דוגמה לכך אנחנו רואים בקרב חברות התעופה השונות, כשכמעט לכל אחת מדיניות להפחתת טביעת הרגל הפחמנית, צמצום פליטת מזהמים, צמצום השימוש בכלים חד פעמיים ושימוש בדלק ממקורות מתחדשים. לדוגמה, Virgin Atlantic שמתגאה בתוכנית לאפס פליטת מזהמים עד שנת 2050 על ידי השקעות עתק במטוסים, שימוש בדלק ביולוגי והחלפת מוצרים בתוך הטיסה לברי-קיימא; אל על, שמשקיעה רבות הן בנושא האחריות התאגידית והן במדיניות קיימות ברורה בתחום התעופה בחברה, שכוללת צי מטוסים צעיר, שיתופי פעולה עם ארגונים ועמותות בתחום הקיימות והמיחזור; וגם בקרב חברות הלואו-קוסט מודעות רבה, לדוגמה, Wizz Air שמתגאה בצי מטוסים צעיר ויעיל ביותר, המצמצם את פליטת הפחמן הדו חמצני, זאת לצד כלים לשקיפות החיסכון בפליטת הפחמן ללקוחות, תרומה לשמורות טבע ועוד. כך כמעט לכל חברה משנה ברורה.
בדומה לחברות התעופה, גם בקרב מלונות ואפשרויות הלינה, אנחנו רואים את המודעות הסביבתית, שבאה לידי ביטוי בצורות שונות במדינות שונות – בין מלונות שעוברים לכרטיס חדרים מעץ, כאלו המחייבים להניח את הכרטיס במקום ייעודי בשביל חשמל (ומפחיתים את השימוש), וכאלו המעודדים לא לכבס את המגבות מדי יום ועוד.
גם במהלך הנסיעה, יש את האמצעים הירוקים יותר, למשל, לבסס את הנסיעה על תחבורה ציבורית בלבד, או בהשכרת רכב לבחור ברכב חשמלי. בנוסף, ניתן לנסות לצמצם קונקשנים ככל הניתן, להשתמש בכרטיסי טיסה וואוצ'רים דיגיטליים (במקום להדפיס), להשתמש בבקבוק מים רב-פעמי ובשקיות רב-פעמיות, ולהימנע ממוצרים חד-פעמיים, זאת לצד מיחזור פסולת, שימוש בפחי מיחזור במקומות האירוח, והקפדה על מיחזור גם במהלך הנסיעה. חשוב לשקול ביקור בעסקים מקומיים ותמיכה בכלכלה המקומית ובקהילות המקומיות, בחירת טיולים ופעילויות שמקדמים שימור הטבע, והרשימה עוד ארוכה.

אז מהי האחריות שלנו?

בין אם אנחנו בנסיעת עסקים או בחופשה פרטית, כחלק מהתרומה שלנו לסביבה, אנחנו יכולים לחפש את האופציה הירוקה יותר. חשוב להתעמק בנושא או להיוועץ בסוכן נסיעות שמודע היטב לאפשרויות הירוקות ונותן חשיבות לערכי הקיימות.
לאחר מכן, חשוב ביותר הוא לשתף זאת עם הקרובים אליכם בשביל להעביר את המסר קדימה ולעודד תיירות ברת קיימא. כתבו ביקורות על מקומות ידידותיים לסביבה כדי לעודד עסקים נוספים לאמץ מדיניות סביבתית. תזכרו כל שינוי קטן בהרגלי הצריכה שלכם במהלך הטיול משפיע, גם אם נראה לכם שמדובר בצעד קטן.
רויטל בן נתן היא מנכ"לית חברת התיירות אופקים