"40% מהעובדים באיל מקיאג' הם בתחום הטכנולוגיה"
"40% מהעובדים באיל מקיאג' הם בתחום הטכנולוגיה"
8 שנים אחרי שרכש את איל מקיאג' ב־11 מיליון שקל ועם חובות של 45 מיליון שקל, מכר בעל השליטה אורן הולצמן 8.5% ממניות החברה לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר, אחרי שהעבירה את המיקוד לרכישות מקוונות ברחבי העולם
ב־2017 קנה תאגיד היוקרה LVNH של לואי ויטון 35.8% מ־IL MAKIAGE של אורן הולצמן לפי שווי חברה של 95 מיליון דולר. חמש שנים אחרי הולצמן, שנותר בעל השליטה בחברה, וקרן ההשקעות של ויטון, מכרו למוסדיים אמריקאיים 8.5% ממניות חברת הקוסמטיקה בתמורה ל־130 מיליון דולר. העסקה משקפת לחברת הקוסמטיקה שווי של 1.5 מיליארד דולר.
את סיבוב ההשקעה הובילו Franklin Templeton, חברת השקעות גלובלית שמתמחה בניהול נכסים ופתרונות טכנולוגיים ומנהלת נכסים בשווי של למעלה מ־1.5 טריליון דולר, Fidelity, שמנהלת נכסים בשווי של למעלה מ־4 טריליון דולר, ותומאס טול, משקיע סדרתי בחברות סטארט־אפ והמייסד של חברת האחזקות Tulco, LLC.
הולצמן, רואה חשבון בהשכלתו, בעל השליטה ומי שמנהל את החברה, רכש את איל מקיאג' בשנת 2013 (כשהיה בן 30 בלבד) ב־11 מיליון שקל ועם חובות של 45 מיליון שקל. כשנה לאחר ההשקעה של תאגיד לואי ויטון, ב־2018, הושקה איל מקיאג' בארה"ב כמותג אונליין.
כיום היא פועלת בארה"ב כחברת אי־קומרס שמפתחת טכנולוגיה מבוססת בינה מלאכותית לחיבור בין צרכנים לבין מוצרי ביוטי בהתאמה אישית. 100% מהפעילות הגלובלית של החברה הם אונליין, כאשר לחברה אין חנויות בעולם, למעט בישראל שבה היא מפעילה כ־40 חנויות. 80% מההכנסות של איל מקיאג' מגיעות מפעילות האונליין בארה"ב, ו־20% מגיעות מאנגליה, גרמניה ומהחנויות בישראל.
החברה מדווחת, כי בתוך שלוש שנים מאז הושקה בארה"ב, יש לה עשרות מיליוני משתמשים בפלטפורמה המקוונת. עוד על פי החברה, זו השנה השלישית ברציפות שהיא צומחת בקצב מואץ של למעלה מ־100% בשנה וההכנסות שלה בשנת 2021 הסתכמו ביותר מ־260 מיליון דולר. "ב־2018 מחזור המכירות שלנו עמד על 25 מיליון דולר בכל הפעילויות, ב־2019 הגיעו המכירות ל־70 מיליון דולר, בשנת 2020 הכפלנו את המכירות בחברה ל־135 מיליון דולר וב־2021 הן הגיעו למעל 250 מיליון דולר", מסר הולצמן בשיחה ל"כלכליסט", והדגיש שהקורונה בכלל לא פגעה בשוק האיפור.
בשנה שעברה רכשה איל מקיאג' את הסטארט־אפ Voyage81 המתמחה בטכנולוגיית בינה מלאכותית, רכישה שאפשרה לחברה להתאים ללקוחות מוצרים באופן פרסונלי, על גבי הפלטפורמה המקוונת שלה, מבלי שהחברה פוגשת את הלקוחה במציאות.
"היום בפעילות הגלובלית יש לנו כ־200 עובדים, שמתוכם 40% הם צוות טכנולוגי", מסביר הולצמן.
עוד הוא אומר, "הסטארט־אפ שרכשנו חבר אלינו כי אנחנו חברת האונליין הכי צומחת בקטגוריה שלנו בארה"ב. זה שוק של 100 מיליארד דולר, ואנחנו בתחרות מול ענקיות קוסמטיקה כמו אסתי לאודר ולוריאל, והכי דומיננטיים בשוק".
לדברי הולצמן, איל מקיאג' רוכשת חברות שהיא מזהה בהן צוות טכנולוגי חזק. "בחברות שקנינו זיהינו צוות חזק שיכול להצטרף לצוות הטכנולוגי שלנו ויכול להאיץ את תוכניות העבודה להמשך פיתוח הטכנולוגיה של החברה".
לדבריו, “כשיצאנו עם איל מקיאג' לארה"ב, האמנו באונליין וראינו לאן השוק הולך”, הוא מספר. “אבל בביוטי האונליין היווה באותם זמנים פחות מ־5% מהמכירות ו־95% מהמכירות בתחום הקוסמטיקה היו בחנויות. ניסינו להבין למה זה קורה וגילינו שיש פער אדיר בין הידע שיש למותגים לבין הידע שקיים אצל הלקוחות. הלקוחה לא יודעת איך להתאים לעצמה את המוצרים שהיא צריכה ובנינו טכנולוגיה שמאשפרת לה לקבל חוויית אונליין בהתאמה מלאה".
מה התוכניות הלאה?
"במהלך השנים האחרונות עבדנו על פיתוח מותגים חדשים שהרעיון הוא להשתמש בדאטה העצום שיש לנו מ־25 מיליון משתמשים. בפברואר החברה־האם של איל מקיאג' תשיק מותג נוסף באונליין, SpoiledChild, בתחום ה־wellness. כל המותגים החדשים מתבססים על הטכנולוגיה שפיתחנו”.