מייסד ביונד מיט מבטיח הורדת מחירים - וקורא למיסוי בשר
מייסד ביונד מיט מבטיח הורדת מחירים - וקורא למיסוי בשר
אית'ן בראון אמר בראיון ל־BBC כי הוא מצדד בהטלת מס פיגובי, כלומר מס שנועד לפגוע בפעילויות שיוצרות תופעות לוואי שליליות בחברה; המיסוי על צריכת בשר, לדבריו של בראון, יוכל לסייע לשווקים מתפתחים להשקיע במקום זאת בחלבון מהצומח
מייסד ביונד מיט, חברת הבשר הצמחי הגדולה בעולם, קרא למסות את צריכת הבשר כדי לגרום לאנשים לצמצם את צריכת המוצרים מהחי. המייסד אית'ן בראון אמר ל־BBC כי הוא מצדד במס פיגובי, כלומר מס שנועד לפגוע בפעילויות שיוצרות תופעות לוואי שליליות בחברה. המיסוי על צריכת בשר, לדבריו של בראון, יוכל לסייע לשווקים מתפתחים להשקיע במקום זאת בחלבון מהצומח.
בעוד מבקרי מיסוי כזה טוענים כי הוא יעלה את יוקר המחיה, בראון אומר כי הצרכנים כבר נוטים לבחור באורח חיים שכולל אכילת פחות בשר. “כשבוחנים את נתוני הקניינים שלנו, מגלים ש־93% מאלה שמכניסים לעגלת הקניות שלהם ביונד בורגר, שמים בה גם חלבון מן החי”, אמר בראון בראיון. “זה אומר שקיימת חדירה הולכת וגוברת של חלבון מן החי לשוק”.
מוצרי ביונד מיט מיוצרים ממרכיבים כגון אפונה ושעועית, הצבועים בחומרים כגון מיץ סלק ותמצית תפוחים. עלות, וגם טעם ומרקם, הם, לדברי בראון, שלושת האלמנטים שהחברה שלו צריכה לדאוג להם, שכן בשר צמחי יכול להיות יותר יקר מבשר מהחי. עם זאת, בהתייחסו לעסקה שעליו חתמה החברה שלו בפברואר עם מקדונלד’ס ויאם! - החברה־האם של KFC, פיצה האט וטאקו בל - הוא הוסיף כי הוא סבור שעם הזמן מחיריהם יירדו. “היה חשוב לי להגיע לעסקה התלת־שנתית הזו עם שני המותגים הללו כי זו הדרך להוריד מחירים”.
עבור הצרכנים שאלת תמחור המוצרים היא בעלת חשיבות: סקר שנערך על ידי סיטיבנק בקרב צרכנים אמריקאים, מצא כי 32% מהאנשים שהתעניינו בבשר צמחי החליטו לא לצרוך אותו בגלל מחירו היקר.