סגור
טלי בן עובדיה עיתונאית
טלי בן עובדיה עיתונאית (צילום: יאיר שגיא)

המינוי של מנכ"לית חדשות 13: הרשות השנייה שתקה במינוי לא מקצועי, וקופצת במינוי ראוי

ברשות השנייה התעלמו חודשים ממינויה הבעייתי של יוליה שמאלוב ברקוביץ' למנכ"לית חדשות 13. כעת מוצגים טיעונים הפוכים לסיכול מינוי טלי בן עובדיה 

הרשות השנייה שוב מוכיחה את חוסר יכולתה לדאוג לציבור הצופים. במשך חודשים, כשהחליטה רשת 13 למנות את יוליה שמאלוב ברקוביץ' לתפקיד מנכ"לית חברת החדשות, ברשות השנייה, חרף העובדה שמדובר במינוי לא מקצועי, ואף שלשמאלוב ברקוביץ' אין זיקה עיתונאית או ניסיון עיתונאי רחב, סירבו לנקוט עמדה. למרות הצורך הדחוף במנכ"ל מקצועי שיוכל לייצב את החברה, למלא את התקנים החסרים ובתקווה גם לשפר את נתוני הצפייה – ברשות השנייה בחרו לשתוק.
מי שמנע את מינוי שמאלוב ברקוביץ' הוא ועד עובדי החברה שלא הסכימו להשתלטות של אינטרסים לא עיתונאיים על חברת החדשות, אבל הפגיעה בחברת החדשות של רשת 13 כבר נעשתה. שורת עיתונאים בכירים עזבו את חברת החדשות ביניהם ספי עובדיה, אלמוג בוקר והמגישה הילה קורח, ובמקביל המצב הכלכלי המשיך להידרדר. בתשובה לבג"ץ בעתירה נגד מינוי שמאלוב ברקוביץ' כתבו בחברת החדשות שמתחילת המלחמה (נכון לתחילת יולי) השקיעו בעלי הערוץ מעל 100 מיליון שקל בערוץ עקב ההפסדים שנגרמו מהמלחמה.
1 צפייה בגלריה
יפעת בן חי שגב לשעבר יו"ר מועצת הכבלים והלווין 2018
יפעת בן חי שגב לשעבר יו"ר מועצת הכבלים והלווין 2018
יפעת בן חי שגב. מתנגדת למינוי עובדיה
(צילום: עמית שעל)

בדירקטוריון חברת החדשות החלו באיתור מנכ"ל חדש לחברה. הדירקטוריון מורכב משישה חברים, מחציתם נציגי ציבור הממונים על ידי הרשות השנייה. נציגי הבעלים בדירקטוריון: צבי חפץ, אמיליאנו קלמזוק (מנכ"ל הערוץ) ונדב טופולסקי (יו"ר הערוץ), יחד עם אחד מנציגי הציבור, איל דה פאו, תומכים במינויה לתפקיד של טלי בן עובדיה. שני הנציגים האחרים: יפעת בן חי שגב ואברהם נתן – מתנגדים למינוי. מינוי מנכ"ל לחברת חדשות מחייב רוב של 75% מחברי הדירקטוריון. במקרה של חדשות 13 המשמעות היא 5 מתוך 6 חברים. אלא ששני נציגי הציבור – שמונו לראשונה לתפקיד על ידי הרשות השנייה בזמן ששמאלוב ברקוביץ' כיהנה כיו"ר הרשות – לא מאפשרים את המינוי. אותם שניים שאישרו את המינוי של שמאלוב ברקוביץ' פוסלים את מינויה של בן עובדיה. אקס פוליטיקאית כן, עורכת ותיקה ומנוסה לא.
ואפילו התנהלות בלתי סבירה שכזו של הדירקטורים לא מצליחה להקפיץ את אנשי הרשות השנייה מכיסאותיהם. הפתרון שנמצא הוא מינוי בן עובדיה לתפקיד הבכיר כמנכ"לית "זמנית" עד שיגיעו להסכמות נציגי הדירקטוריון למינוי קבוע. ודווקא האירוע הזה גרם לרשות השנייה לשגר מכתב אזהרה חריף לחדשות 13 ובו נזכרו שם לפתע בחשיבות הרבה שבמינוי ובצורך למצוא פתרון קבע ובדחיפות, תוך חודש. אם לא, יפעילו את מלוא כובד משקלם. הטיעון שלפיו הרגולטור צריך לשמור מרחק מחברות החדשות, שהועלה כשמינוי שמאלוב ברקוביץ' עמד על הפרק, ירד מהשולחן. כשמינוי מקצועי וראוי מתקרב מישהו מחליט שזה הזמן להשתמש בכל הכלים. כשברקע מתקדמות הצעות חוק לסגירת התאגיד, סגירת גלי צה"ל ועוד רעיונות ליישום הפיכה משטרית מלאה, הזגזוג המוזר של הרשות השנייה נראה ברור יותר.