למרות האזהרות: הישראלים מסתערים על אתר הקניות המוזלות Temu
למרות האזהרות: הישראלים מסתערים על אתר הקניות המוזלות Temu
אתר הקמעונאות הזול הגיע ל־4.76 מיליון כניסות בינואר, עקף את המתחרה SHEIN, וכבר נושף בעורף לעלי אקספרס. ואולם, אנליסטים מזהירים: האפליקציה מכילה תוכנות לאיסוף נתונים על משתמשים ומוכרת אותם: "זו הסיבה לכך ש-Temu מרשה לעצמה למכור מוצרים במחירי הפסד"
אתר הקמעונאות הסיני Temu כובש את לב הישראלים, עם זינוק במספר הכניסות החודשי, שכבר עוקף את זה של האתר המתחרה הפופולרי SHEIN.
על פי נתוני חברת סימילארווב שהגיעו ל"כלכליסט", בספטמבר 2023 עמד מספר הישראלים שנכנסו לאתר הסיני על 275 אלף, באוקטובר הוכפל מספר הכניסות ל־510 אלף, בנובמבר, על רקע התעצמות מלחמת "חרבות ברזל", חלה ירידה ל־420 אלף, אבל בדצמבר כבר חל זינוק אדיר ל־3.47 מיליון כניסות של ישראלים שנרשמו באתר הסיני. המגמה החיובית נמשכה גם אל תוך 2024, ובינואר מספר הכניסות זינק ב־37% ועמד על 4.76 מיליון. בכניסות הכוונה למספר הביקורים באתר, כך שאם גולש נכנס כמה פעמים לאתר, כל כניסה שלו נספרת בנפרד.
העלייה בכניסות של ישראלים לטמו מגיעה בעיקר מחיפוש בגוגל ובעקבות קידום ממומן של האתר. בדצמבר מילות החיפוש בגוגל שהובילו את הגולשים הישראלים לאתר הסיני היו ברובן מוצרים לעונת החורף כמו כרית חשמלית, צעיפים ועוד.
נתוני סימילארווב מראים כי Temu עקף את האתר הסיני SHEIN בכמות הכניסות של הישראלים מיולי 2023 עד ינואר 2024. בתקופה זו ל־Temu היו 1.22 מיליון כניסות מישראל בממוצע, ול־SHEIN היו 1.13 מיליון כניסות. עלי אקספרס הוא עדיין האתר המוביל בקרב הישראלים, עם 8.5 מיליון כניסות בתקופה הנדונה. עם זאת, Temu הוא הצומח ביותר, ובכל הקשור לכניסות ישראלים שנובעות מקידום בגוגל בדצמבר הוא כמעט השתווה לעלי אקספרס.
פלטפורמת המסחר האלקטרוני Temu נוסדה בארצות הברית ביולי 2022 ומופעלת על ידי החברה הסינית PDD Holdings. האפליקציה מציעה מוצרים בקטגוריות נרחבות במחירים שוברי שוק, ומתחרה בין היתר בעלי אקספרס ובאמזון. "פייננשל טיימס" פרסם כי בחברת המחקר ברנסטיין מעריכים ש־Temu השקיעה בשנה שעברה 3 מיליארד דולר בשיווק ופרסום בארצות הברית בניסיון לגזול נתח שוק מהמתחרות הגדולות שלה, ובראשן אמזון. 1.2 מיליארד דולר הושקעו בפרסומות בפייסבוק ב־2023.
על פי פרסומים בחו"ל, Temu דיווחה על 70 מיליון משתמשים בינואר 2024, לעומת 13 מיליון בינואר אשתקד, אך מבחינת נתח שוק במכירות המקוונות בארצות הברית היא מחזיקה 1% בלבד, בעוד ענקית המסחר המקוון אמזון אוחזת ב־40% מהשוק.
על רקע העלייה בפופולריות של Temu, אנליסטים בארצות הברית מזהירים כי זו אפליקציה מסוכנת שמכילה תוכנות לאיסוף נתונים על המשתמשים ומוכרת אותם. זו הסיבה, לטענת האנליסטים, לכך שהיא מרשה לעצמה למכור את המוצרים באתר במחירי הפסד.
בארצות הברית הוגשה לאחרונה תביעה ייצוגית נגד Temu בטענה שהיא אוספת על המשתמשים נתונים כמו פרטי אשראי, פרטי בנק, מספר תעודת זהות וכתובת אימייל. לקוחות החברה התלוננו על גניבת פרטי כרטיס אשראי, ועל פי הפרסומים, Temu מוכרת מוצרים רבים שהם חיקוי, במיוחד בתחום האלקטרוניקה. עוד נטען כי איכות המוצרים נמוכה, ולקוחות רבים שרכשו בה פעם אחת לא חוזרים לקנייה נוספת.