מחקר: מפרסמים בישראל הפסידו 260 מיליון שקל בגלל בוטים
מחקר: מפרסמים בישראל הפסידו 260 מיליון שקל בגלל בוטים
חברת הסייבר CHEQ חשפה נתונים לפיהם 7.3% מהמשתמשים הבאים במגע עם פרסומות אונליין, אינם משתמשים אותנטיים, אלא רשתות בוטים, חוות קליקים, כלי אוטומציה או בעלי חשבונות מזויפים. גיא טיטונוביץ', מנכ"ל ומייסד CHEQ: "התעשייה המקומית עדיין בשלבים מוקדמים של מלחמה נגד ה-Fake Web"
נתונים חדשים שפורסמו היום מטעם חברת הסייבר CHEQ, חושפים כי במהלך השנה האחרונה, תעשיית הפרסום בישראל הפסידה 260 מיליון שקל על בוטים של משתמשים מזויפים. המחקר מצא כי 7.3% מהמשתמשים הבאים במגע עם פרסומות אונליין, אינם משתמשים אותנטיים, וביניהם רשתות בוטים, חוות קליקים, כלי אוטומציה, בעלי חשבונות מזויפים ועוד.
בישראל הוצאו בשנת 2021 4.5 מיליארד שקל על פרסום, מתוכם 1.9 מיליארד על פרסום דיגיטלי. הפסד מוערך של 7.3% מהתקציבים הללו פירושו שמפרסמים בישראל איבדו כ-138 מיליון שקל אתשקד, נזק ישיר מתנועת משתמשים מזויפים המקליקים על מודעות, ובאים במגע עם פרסומות. כשמוסיפים נזקים נוספים כמו טרגוט מחדש (Re-Targeting) של אותם בוטים ומשתמשים מזויפים, יחד עם אובדן הכנסות מפרסומות שלא הגיעו לקהל היעד שלהם, CHEQ מעריכה את הנזק השנתי הריאלי לתעשייה בכ-260 מיליון שקל.
הנתונים נלקחו ממחקר עולמי רחב יותר שערכה חברת CHEQ על פני מאגר של למעלה מ-50,000 אתרי אינטרנט ברחבי העולם. במחקר נערכו אלפי בדיקות סייבר על כל משתמשי רשתי וגולשי אתרים כדי לקבוע האם הם אותנטיים או לא.
גיא טיטונוביץ', מנכ"ל ומייסד CHEQ, אמר על הממצאים: "ברמה הגלובלית, אנחנו חיים בעידן ה-Fake Web, וישראל איננה יוצאת דופן. בצפון אמריקה ובאירופה אנו רואים אימוץ מהיר של אמצעי אבטחה להגנה על מאמצי השיווק מפני בוטים ומשתמשים מזויפים, ואנחנו מתחילים לראות את זה קורה גם עם המותגים והסוכנויות הגדולות בישראל, וזה מעודד. אבל התעשייה המקומית עדיין בשלבים מוקדמים של מלחמה נגד ה-Fake Web, ויש עוד הרבה מה לעשות".
אמנם מדובר במחקר הרחב הראשון מסוגו בישראל, אך נושאים אלו נותחו בעבר בהרחבה מעבר לים. דו"ח שנערך לאחרונה על ידי ה-ANA האמריקאי, מצא כי תעשיית הפרסום העולמית מפסידה 120 מיליארד דולר בשנה כתוצאה מתנועות בוטים, משתמשים מזויפים, חוות קליקים וסוגים נוספים של תנועה מזויפת.