מה רוצה הוניגמן מהבורסה? לצאת לחו"ל ולכסות חוב
מה רוצה הוניגמן מהבורסה? לצאת לחו"ל ולכסות חוב
אבני שהם, מפעילת הרשתות הוניגמן קידס וקיווי, רוצה לגייס 60 מיליון שקל מהציבור כדי לפרוע את הלוואות הבעלים וקרוביו. בתכנון גם פיתוח בחו"ל
הוניגמן קידס יוצאת לחו"ל, והבעלים מנסה לגייס כסף מהציבור כדי לפרוע הלוואות - כך עולה מהתשקיף שפרסמה חברת אבני שהם, שבבעלות בצלאל בן שלום, לקראת גיוס של 60 מיליון שקל בהנפקת אג"ח. בתשקיף מפורטות תוכניות החברה אשר ידרשו השקעות הון.
החברה, שמפעילה את רשתות אופנת הילדים הוניגמן קידס וקיווי, מתכוונת להשקיע 5 מיליון שקל במיכון ואוטומציה לשיפור היעילות התפעולית ובעיקר במרלו"ג בהר טוב. 2 מיליון שקל יופנו לשיפור אתרי הסחר של החברה, החדשים יחסית, שכן אבני שהם התבססה בעיקר על פעילות בחנויות פיזיות. בכוונת החברה גם להקים חנויות חדשות, והיא מעריכה כי לשם כך תידרש להשקעה של 10 מיליון שקל.
בנוסף לכך אבני שהם שואפת לצאת לחו"ל. החברה, שמעסיקה 96 עובדים, מציינת כי תמורת ההנפקה תופנה בין היתר "לפיתוח והרחבת פעילותה של החברה בישראל ובחו"ל". בן שלום רכש את הוניגמן קידס בשנת 2018 מכינוס נכסים לאחר שנקלעה לחובות, וחלק מהאסטרטגיה של החברה הוא רכישת חברות או פעילויות בתחומים סינרגטיים לפעילות החברה כדי להאיץ פעילות. עם זאת, החברה מציינת בתשקיף כי נכון למועד זה לא מתקיים שום משא ומתן קונקרטי לרכישות.
מיד אחרי ההנפקה אבני שהם מתכוונת למשוך דיבידנד בהיקף של 15 מיליון שקל "לפירעון הלוואות בעל השליטה וקרוביו". בשנת 2020 חילקה החברה דיבידנד בגובה 3 מיליון שקל, ב־2021 חילקה כ־2 מיליון שקל, ובשנת 2022 זינק הדיבידנד שחילקה ל־7.5 מיליון שקל.
בנוסף לזאת, בכוונת החברה להפנות חלק מהסכום שיגויס בהנפקה להסרת הערבויות האישיות של בעל השליטה בצלאל בן שלום, למעט הערבויות בגין ההלוואות לקרוביו. נכון להיום, ערב בן שלום להלוואות בהיקף 11 מיליון שקל. בן שלום, בעל השליטה המכהן כיו"ר וכמנכ"ל, משתכר כיום 30 אלף שקל בחודש. עם השלמת ההנפקה יזנק שכרו ל־200 אלף שקל בחודש במונחי עלות מעביד, והוא ייהנה ממענק שנתי של 2.5% מהרווח השנתי הכולל לפני מס. בנוסף לכך יהיה זכאי למענק הנפקה של 1.5 מיליון שקל ומענק פרישה בהיקף של שישה חודשי שכר.
לפי התשקיף, בתשעת החודשים הראשונים של 2022 עמדו הכנסותיה של אבני שהם על 185 מיליון שקל, מתוכן רשת קיווי, שמונה 115 סניפים, היוותה 75% עם הכנסות של כ־138 מיליון שקל, והוניגמן קידס, שלה 53 סניפים, היוותה 24% עם הכנסות של כ־45 מיליון שקל, והמכירות באונליין היוו 1% בלבד עם 1.7 מיליון שקל. האסטרטגיה העסקית של החברה קובעת הרחבת פריסת החנויות בשוק החרדי עם קולקציה ייעודית לאוכלוסייה החרדית.