סגור
מימין רועי פרייבך ו צביקה ביידא לשעבר בכירים ב שופרסל
מימין: רועי פרייבך וצביקה ביידא. משאירים חלל ניהולי משמעותי (צילומים: עמית שעל, יונתן בלום)

חבר הנהלה שביעי עוזב את שופרסל בשנה וחצי בלבד

רועי פרייבך, מנכ"ל החברות־הבנות של הקבוצה, הודיע אתמול על התפטרותו. הטלטלה בשופרסל החלה בינואר 2022 עם התפטרותו של איציק אברכהן מתפקיד המנכ"ל, כאשר ביוני 2022 הוא חזר לתפקיד היו״ר

שדרת הניהול של שופרסל ממשיכה להתנדנד: חבר הנהלה שביעי עוזב את רשת הקמעונאות מאז שאיציק אברכהן, המנכ"ל לשעבר, חזר לחברה בתפקיד היו"ר ומינה למנכ"ל את אורי וטרמן. רועי פרייבך, מנכ"ל החברות־הבנות של הקבוצה, הודיע אתמול על התפטרותו.
פרייבך הצטרף לשופרסל לפני כתשע שנים לנהל את תחום המכירות הסיטונאיות שופרסל עסקים, והפך אותו למנוע צמיחה מרכזי. לפני כשנה ושלושה חודשים ביצע וטרמן סבב מינויים במסגרתו מונה פרייבך לחבר הנהלה, האחראי על החברות־הבנות, ובהן אמיגה, גדרון וחברת הסטוק דן דיל. על שביעות רצונה של החברה מתפקודו של פרייבך ניתן ללמוד מהדברים שכתב וטרמן במכתב לעובדים: "רועי הקים את שופרסל עסקים, היה שותף להקמת פורמט קש אנד קרי והוביל לרכישתן של מספר חברות לצורך הכניסה לשוק המוסדי, אמיגה והמפיץ, והגיע להצלחות והישגים יוצאי דופן".
לפני כחודש התפטר צביקה ביידא, מנכ"ל שופרסל אונליין, בתום 12 שנות כהונה בתפקידים שונים. התפטרות השניים מצטרפת לעזיבתם של חמישה חברי הנהלה נוספים, רובם ביוזמת אברכהן ווטרמן.
עזיבתם של ביידא ושל פרייבך מותירה חלל ניהולי משמעותי, שכן כל אחד מהם ניהל מנוע צמיחה מורכב ומאתגר. ביידא ניהל את זרוע האונליין, שמכירותיה השנתיות עומדות על כ־2.6 מיליארד שקל, והיה אחראי על פרויקט מרכזי הליקוט האוטומטיים, שהוקמו בהשקעה של כ־750 מיליון שקל וסובלים מקשיי תפעול. פרייבך הוביל את מסע הרכישות של מספר חברות שנמצאות בתהליך הטמעה בשופרסל.
כפי שנחשף ב"כלכליסט", שופרסל לא תמנה מחליף לביידא ומערך האונליין של החברה יפסיק לפעול כיחידה נפרדת ויוכפף ליחידות התפעול והסחר בחברה. גם במקרה של פיירבך צויין כי בימים הקרובים תבוצע בחינה של תחומי האחריות שתחתיו.
ראשון לעזוב את שופרסל היה צביקה פישהיימר, סמנכ"ל משאבי אנוש ואסטרטגיה, שהודיע על סיום כהונתו ביולי אשתקד. שבוע לאחר מכן היתה זו טליה הובר, סמנכ"לית הכספים, שכיהנה בתפקיד שבע שנים. את מקומה תפס תומר שני, אך כעבור חודשיים בלבד הודיע על התפטרותו מסיבות אישיות. החברה נאלצה לבקש מהובר לחזור בתפקיד פרויקטורית, עד שמינתה בפברואר החולף את איילת צור לתפקיד המפתח. עוד קודם לכן הודיע ערן מאירי, היועץ המשפטי הוותיק וחבר הנהלה, על סיום כהונתו. ניר מטוסביץ, המשנה למנכ"ל וסמנכ"ל הסחר, פרש באפריל ואת מקומו תפס ניצן גולדברג.
הטלטלה בשופרסל החלה בינואר 2022 עם התפטרותו של אברכהן מתפקיד המנכ"ל. ביוני 2022 חזר לשופרסל כיו"ר, אחרי שהתנה את שובו בכך "שייתנו לו לעבוד", כלומר שיוחלפו הדירקטורים הוותיקים בכאלה שמזוהים עמו. כמו כן הוא פעל לעזיבתם של ארבעה חברי הנהלה.
השינויים בהנהלת החברה נרשמים בזמן ששופרסל מקדמת תוכנית התייעלות בניסיון לחסוך מאות מיליוני שקלים בשנה בהוצאות, ושכרה לשם כך את חברת הייעוץ מקינזי. זאת כשנה בלבד אחרי שיצאה בתוכנית התייעלות בהיקף של 200 מיליון שקל, ונוכח תוצאות פושרות שהציגה החברה בתום הרבעון השלישי השנה.

מצעד הפורשים משופרסל

  • 26.7.22 - צביקה פישהיימר, סמנכל משאבי אנוש ואסטרטגיה
  • 31.7.22 - טלי הובר, סמנכ״לית הכספים
  • 29.11.22 - תומר שני, סמנכ"ל הכספים
  • 6.1.23 - ערן מאירי, סמנכ״ל והיועץ המשפטי
  • 23.4.23 - ניר מטוסביץ, סמנכ"ל הסחר והמשנה למנכ"ל
  • 12.11.23 - צביקה ביידא, מנכ"ל שופרסל אונליין
  • 10.12.23 - רועי פרייבך מנכ"ל החברות הבנות