אבי זינגר: "מצפה מהממשלה לפעול נגד החלטת בן אנד ג'ריס ויוניליוור"
אבי זינגר: "מצפה מהממשלה לפעול נגד החלטת בן אנד ג'ריס ויוניליוור"
בעל הזיכיון לייצור ומכירה של הגלידות בישראל מצפה לצעדים אופרטיביים נגד ההחלטה, בעיקר באמצעות הפעלת לחץ על גורמים שונים בארה"ב - "אחרת ישראל תהפוך לחברה מצורעת". זינגר קיבל מהמותג הודעה כי הזיכיון שיסתיים בעוד שנה וחצי לא יחודש, בשל סירובו להיענות לדרישה שלא למכור גלידה במה שהיא מכנה "השטחים הפלסטיניים הכבושים"
"אני לא מוכן להשלים עם הגזירה הזאת ומצפה מכל ישראלי להילחם בה, אחרת ישראל תהפוך לחברה מצורעת שכל מי שירצו להתלבש עליה, ילחצו על גורמים עסקיים וינצחו. השוק הישראלי קטן יחסית, אז הנזק לחברות הבינלאומיות מהפסקת הפעילות פה לא חמור". כך אמר הבוקר (ג') אבי זינגר, בעל הזיכיון לגלידות בן אנד ג'ריס בישראל, שקיבל מהמותג הודעה כי הזיכיון שיסתיים בעוד שנה וחצי לא יחודש בשל סירובו להיענות לדרישה שלא למכור גלידה במה שהיא מכנה "השטחים הפלסטיניים הכבושים".
המאבק של בן אנד ג'ריס החל לפני מספר חודשים בעקבות קמפיין של תנועת ה-BDS, שקרא להפעיל לחץ על ישראל באמצעות חרם כלכלי. לדברי זינגר, בעקבות מבצע שומר החומות התעצם הלחץ שהופעל עליו - ונוכח סירובו להיעתר לדרישה, הודיעה לו החברה על החלטתה. זינגר אמר כי הוא מצפה שהממשלה תפעל בכלים שעומדים לרשותה נגד בן אנד ג'ריס ונגד בעלת המותג, יוניליוור העולמית.
ראש הממשלה, נפתלי בנט, אמר בתגובה להחלטת בן אנד ג׳ריס: "גלידות יש הרבה, מדינה - יש לנו רק אחת. בן אנד ג׳ריס החליטה למתג את עצמה כגלידה אנטי-ישראלית. זו החלטה שגויה מוסרית ואני מאמין שתתברר גם כשגויה עסקית. החרם על ישראל - דמוקרטיה מוקפת איי טרור - משקף אובדן דרך מוחלט. החרם לא עובד ולא יעבוד, ונילחם בו בכל הכח".
זינגר מצידו, רואה כעת לנגד עיניו צעדים אופרטיביים נגד ההחלטה: "הדוגמא המובהקת ביותר היא התגובה הישראלית לקריאה של Airbnb ב-2018 שלא לפרסם נכסים בהתנחלויות. ישראל הפעילה לחץ שבלם את המהלך". במקרה האמור פנה גלעד ארדן, שכיהן אז כשר לבטחון פנים, למושלי חמש מדינות בארצות הברית בבקשה לפעול נגד החלטת Airbnb ולבחון את החקיקה נגד החרם במדינתם, להתבטא נגד החלטת החברה ולנקוט בצעדים רלוונטים נגדה. גם היום שלח ארדן מכתב דומה ל-35 מושלים במדינות בארה"ב, בהם יש חקיקה נגד החרמת מדינת ישראל, וקרא להם להפעיל סנקציות נגד בן אנד ג'ריס בהתאם לחוק במדינתם.
לדברי זינגר, הזעם הצרכני שהופנה אתמול ברשתות החברתיות כלפי המותג התרכך לאחר שהבהיר שהוא מייצר את הגלידות בישראל מחומרי גלם מקומיים, ומעסיק מאות עובדים. "מהבוקר אני מקבל עידוד מכל השוק הישראלי. כולם רוצים לעזור כי הם מבינים שזאת מלחמה של כולנו, ובייחוד של הממשלה והעם היהודי. הציבור חייב להיות איתנו נגד ההחלטה העגומה הזאת ולתמוך בנו על כך שאנחנו מסרבים להיות נגד חלק מהאוכלסיה כאן".