סגור

המשלוח הבא מוולמארט: עד המקרר בשעתיים

המכירות המקוונות של הענקית וולמארט בקיפאון לאחר שנתיים של צמיחה. בין הדרכים שלה להתאוששות: משלוחי אקספרס ומנעול חכם שיאפשר לשליחים להכניס את המוצרים למקרר

ענקית הקמעונאות האמריקאית וולמארט מגבשת בימים אלה תוכנית להאצת המסחר המקוון שלה, שמדשדש בעקבות החזרה לשגרה והירידה בתחלואת הקורונה. וולמארט מגבירה את המאמצים לשפר ולהרחיב את שירותי המשלוחים והמסחר המקוון שלה, והצעדים שהיא נוקטת כוללים בניית עוד מרכזי ליקוט והפצה בסמוך לסניפים, רכישת משאיות אוטונומיות ושימוש בעובדים שלה כדי לבצע משלוחים ולהרחיב שירות משלוחים עד לתוך הבתים. כך על פי ”הוול סטריט ג’ורנל”.


המכירות המקוונות של וולמארט זינקו לאחר פרוץ הקורונה, בעיקר על רקע הסגרים וההימנעות של צרכנים מחנויות פיזיות צפופות. אלא שהצמיחה הואטה משמעותית בחודשים האחרונים, ובוולמארט דיווחו כי המכירות המקוונות צמחו ברבעון האחרון של 2021 בשיעור שנתי של 1% בלבד. זאת, לעומת צמיחה של 69% ברבעון המקביל שנה קודם לכן. אך בחברה מתכוונים להאיץ בכל זאת את התוכניות לשיפור שירותי המשלוחים, כשהיעד הוא, לדברי דוברת החברה, להגדיל את תפוקת המשלוחים ב־35% השנה לאחר שהתרחבו בקרוב ל־20% בשנה שעברה.

משאיות שנוסעות במעגלים

בשלב זה משלוחי אקספרס של וולמארט, שמגיעים בתוך שעתיים בלבד לבית הלקוח, זמינים כבר ביותר מ־3,400 סניפים מבין 4,700 סניפי הרשת בארה"ב. השירות המהיר ניתן בתשלום של 10 דולר. כדי להאיץ את פריסתו, החברה מתכוונת לבנות בשנים הקרובות בסביבות 100 מרכזי ליקוט והפצה ממוחשבים שיהיו צמודים לחנויות קיימות. המערכות הללו מאחסנות בעיקר את הפריטים המבוקשים ביותר באונליין, והאיסוף מתבצע באמצעות מערכת של שאטלים מכניים. לפי בכירים בחברה, המערכות הללו מסייעות לספק יותר הזמנות בהתאם לביקוש מבלי ליצור עומס במעברי החנויות בשל עובדים שמלקטים הזמנות.

2 צפייה בגלריה
אינפו וולמארט מנסה לפצח את הקיפאון במכירות המקוונות
אינפו וולמארט מנסה לפצח את הקיפאון במכירות המקוונות
(צילום: בלומברג)

חזית נוספת וטכנולוגית שבה משקיעים בוולמארט היא בתחום המשאיות האוטונומיות. לפי הדיווח, בחברה מבצעים ניסויים ובדיקות למשאיות אוטונומיות המיועדות לביצוע משלוחים קצרים. הבדיקות נערכות בשני מסלולים, אחד בסמוך למטה של וולמארט בארקנסו והשני בניו אורלינס. כלי הרכב האוטונומיים נוסעים מרחקים קצרים בין מחסן וחנות שממנה נאספת ההזמנה. המשאיות מתוכננות כך שייסעו במסלולים מעגליים הכוללים רק פניות ימינה על מנת להימנע מהסיכון הגבוה יותר הנלווה לפניות שמאלה. הטנדרים מתוכנתים גם לנסוע לאט יותר מהתנועה בכביש.

“סידור נאה במקרר”

חלק מרכזי בתוכנית של וולמארט הוא שירות משלוחים עד המקרר. השירות צפוי להיות זמין בכ־30 מיליון בתים עד סוף השנה עבור מנויים שישלמו תשלום שנתי של 148 דולר. בשלב זה השירות זמין לכ־6 מיליון בתים, והוא צפוי להתרחב לערים כמו שיקגו, לוס אנג'ס, יוסטון ודאלאס. לפי החברה, כחלק מהשירות מותקן אצל הלקוחות מנעול חכם שמאפשר את כניסת השליחים ללא צורך בהשארת מפתח. בשל האופי הייחודי הזה של משלוחים, בחברה הדגישו כי השליחים הנבחרים לשירות הם כאלה שעובדים בחברה לפחות שנה ועוברים בדיקות רקע קפדניות. כמו כן, הם מצוידים במצלמות גוף שיתעדו את מסירת המשלוח. "השליחים עוברים הכשרה מקיפה להענקת שירות איכותי, ולומדים הכל החל מכיצד לבחור את המוצרים הטובים ביותר ועד לאופן הסידור הנאה במקרר", אמרו בוולמארט.


השירות הושק כבר ב־2019, אך בחודש שעבר חשפה וולמארט את התוכניות להרחיב אותו ולשם כך הודיעה כי תעסיק מעל 3,000 נהגים חדשים ותצייד אותם עם צי משאיות חדשות וחשמליות. הנהגים הללו אף ירוויחו 1.50 דולר יותר לשעה מאשר העובדים בחנויות.
עבור השנה הפיסקאלית האחרונה 2021 דיווחה החברה על עלייה של 11% במכירות המקוונות וזינוק של 90% לעומת שנתיים קודם לכן. המכירות עמדו על 73.2 מיליארד דולר. "החנויות שלנו הפכו להיברידיות", הגיב בחודש שעבר המנכ"ל דאג מקמילון. "הן גם חנויות וגם מחסנים".