סגור

כלל משקאות דחתה הצעת קרור לקנות את אחזקותיה ביפאורה תמורת כחצי מיליארד שקל

בכלל משקאות ציינו כי השווי ההוגן של אחזקת החברה ביפאורה הינו גבוה משמעותית מסכום התמורה שהוצע במסגרת ההצעה. מדובר בפעם השניה, בה רודב וגת, מבעלי קרור אחזקות מנסים לקנות את מלוא הבעלות בחברת המשקאות השניה בגודלה

כלל משקאות דחתה את הצעת קרור אחזקות לקנות את אחזקותיה (30.4%) בחברת המשקאות יפאורה תמורת 450 מיליון שקל. ההחלטה לדחות את ההצעה ששיקפה שווי של כמיליארד וחצי שקל ליפאורה, התקבלה לאחר שדירקטוריון החברה בחן את ההצעה, תוך הסתייעות ביועצים חיצוניים שנשכרו לטובת ליווי התהליך.
בכלל משקאות ציינו כי בפני דירקטוריון החברה הוצגה עבודה כלכלית שביצע מעריך שווי חיצוני, אשר העריך במספר שיטות הערכה מקובלות את שוויה ההוגן של אחזקת החברה במניות יפאורה. מאותן הערכות שווי עלה כי השווי ההוגן של אחזקת החברה ביפאורה הינו גבוה משמעותית מסכום התמורה שהוצע במסגרת ההצעה וזאת אף בהנחות מחמירות ובהתחשב בשינויים רגולטוריים אפשריים העשויים להשפיע על יפאורה ופעילותה.
1 צפייה בגלריה
רוני גת
רוני גת
רוני גת, מבעלי השליטה בקרור אחזקות, שמחזיקה ב-69.6% מיפאורה
(אוראל כהן)
החברה ציינה עוד, כי קיבלה אינדיקציות ממספר גופים מוסדיים שהם בעלי מניות מהותיים בחברה, על פיהן הסכום שהציעה קירור אחזקות שבשליטת שלמה רודב ורוני גת, אינה משקפת את שוויה ההוגן של אחזקת החברה ביפאורה.
הצדדים נפגשו בימים האחרונים וכלל משקאות הציגה לנציגי קירור את עמדת דירקטוריון החברה ביחס להצעה ולשווי ההוגן של אחזקות החברה ביפאורה, והיום הודיעה להם על דחיית ההצעה.
מדובר בפעם השניה, בה רודב וגת מנסים לקנות את מלוא הבעלות בחברת המשקאות השניה בגודלה. גם ב-2018 הציעו השניים לכלל תעשיות שבשליטת לן בלווטניק לרכוש את חלקו ביפאורה, אך ההצעה נדחתה. הדבר הוביל אז לסכסוך עסקי שבסופו העבירה כלל תעשיות את אחזקותיה ביפאורה לכלל משקאות, אותה הנפיקה. על רקע זה, מעניין יהיה לראות כיצד תשפיע דחיית ההצעה על יחסי הצדדים.
מאז הונפקה כלל תעשיות ביוני 2018 ועד להצעתה של קרור לפני כשבועיים, ירדה מניית כלל משקאות, ב- 26% וב- 8% מאז סוף יום המסחר הראשון שלה בבורסה. באותה תקופה, צמחה מניית קרור ב-18%.
הצעת קרור, הוגשה בתקופה מאתגרת לענף המשקאות. בחודש שעבר הורחב חוק הפיקדון, כך שהוא חל גם על מיכלי המשקה הגדולים ובחודש הבא צפוי להכנס לתוקף מס קנייה על משקאות מתוקים. הערכות הן, כי השינויים הרגולטוריים, יובילו לירידה במכירות.
את הרבעון השלישי חתמה יפאורה עם עלייה של 4.4% במכירות שהסתכמו ב- 294.7 מיליון שקל. אלא שהרווח הגולמי עלה בשיעור נמוך יותר (2.3%), מה שהוביל לשחיקת הרווחיות הגולמית ל- 47.4% מהמכירות, לעומת 48.3% ברבעון המקביל אשתקד.
שחיקת הרווחיות לצד ירידה של 39% בהכנסות מחלקה של החברה בחברת גרין פט מיחזור , אליה נכנסה החברה כשותפה (30%) בינואר החולף, שהסתכם בכ-2 מיליון שקל, הובילה את יפאורה לחתום את הרבעון השלישי עם ירידה של 5% ברווח הנקי שהסתכם ב- 47.5 מיליון שקל.
בתוך כך, הגישה היום יצרנית הציפס הקפוא תפוגן, חברה המוחזקת על ידי קרור אחזקות (38%), טיוטה ראשונה של תשקיף הצעת מכר לציבור, רישום למסחר ותשקיף מדף לרשות ולבורסה. במסגרת התשקיף יוצעו לציבור מניות של תפוגן המוחזקות על ידי קרור אחזקות ושותפיה בתפוגן, חברת ש.שרון (36%) וחברת תופאפ (26%).
מבנה הצעת המכר, עיתויה, היקפה ותנאיה טרם נקבעו באופן סופי ואין כל וודאות כי ההנפקה המתוכננת אכן תצא לפועל. ככל שתבוצע, ההנפקה תהיה בתנאים אשר ייקבעו על-ידי דירקטוריון תפוגן והמציעות ואשר יפורטו בתשקיף הסופי.
המהלך יוצא לדרך, כשנתיים לאחר שהסתיים סכסוך עסקי בין קרור אחזקות לשותפיה בתפוגן. ברקע הדברים עמדו חילוקי דעות שהתעוררו בין הצדדים כבר בשנת 2015, גם בנוגע למכירת אחזקותיהם של השותפים בתפוגן, וגם בנוגע להתנגדותה של קרור לדרישתם של שותפיה לחלוקת דיבידנד של על ידי תפוגן. בתום סאגה משפטית בת 4 שנים, קיבלו הצדדים את המלצת בית המשפט העליון ומשכו באופן הדדי את התביעות ובכך סיימו את ההליכים.