בלעדיפז קיבלה אישור לרכוש את רשת המרכולים סופר חביב
בלעדי
פז קיבלה אישור לרכוש את רשת המרכולים סופר חביב
החברה, שבבעלותה פרשמרקט וסופר יודה, קיבלה אור ירוק מרשות התחרות לרכוש רשת מזון נוספת. סכום העסקה: 155 מיליון שקל עבור ארבעה סניפים
פז ממשיכה להתרחב בענף המזון. ארבעה חודשים אחרי שחתמה על הסכם לרכישת רשת המרכולים סופר חביב, רשות התחרות נתנה אור ירוק למהלך. במסגרת העסקה תשלם חברת הנפט 155 מיליון שקל תמורת ארבעה סניפי רשת סופר חביב והסכם להקמת סניף נוסף.
העסקה מחזקת את פז בתחום קמעונאות המזון. זאת אחרי שרכשה בשנתיים האחרונות את 59 סניפי רשתות פרשמרקט וסופר יודה, שכבר פתחה מאז הרכישה חמש חנויות חדשות. אלו התווספו ל־241 סניפי רשת חנויות הנוחות בפריסה ארצית ילו שבבעלות פז. עם רכישת סופר חביב תפעיל פז 310 סניפים של רשתות מזון במגוון פורמטים. פרשמרק כוללת את מותגי מחסני מזון, מחסני להב, היפר דודו, סופר דוש וטיפ טוב.
רשות התחרות בחנה את בקשת המיזוג במהלך החודשים האחרונים, ומצאה כי אין סמיכות בין הסניפים הנרכשים לאלו שבבעלות החברה, ולא צפויה פגיעה בתחרות האזורית בעקבות אישור ההסכם. פז, המתנהלת ללא גרעין שליטה ומנוהלת על ידי ניר שטרן, נהנית מכך שברשות התחרות לא רואים במרבית סניפי ילו מתחרה רלבנטי בשוק קמעונאות המזון בנימוק שבחנויות אלו המוצר הנמכר ביותר הוא סיגריות ולא מזון. על רקע זה בחינת התחרות האזורית מתבססת בעיקר על 65 סניפי הסופרמרקט שבבעלותה וכ־17 סניפי ילו מרקט.
רכישת רשת חביב, המפעילה סניפים בגבעת שמואל, בקריית אונו ושניים בפתח תקווה, אמורה להגדיל את הכנסות פז ב־250 מיליון שקל בשנה ולתרום כ־35 מיליון שקל בשנה ל־EBITDA (רווח לפני ריבית, מסים, פחת והפחתות), לא כולל התרומה הצפויה של סניף נוסף שאמור לקום בהמשך.
לפני כשנתיים רכשה פז את רשת סופר יודה מהמייסד יהודה גואטה, ושילמה עבור 16 סניפים 170 מיליון שקל. רכישת סופר יודה היתה צעד ראשון ביישום אסטרטגיית פז להרחבת פעילותה בתחום המזון, שבו פעלה באמצעות חנויות נוחות במתחמי התדלוק. כחצי שנה לאחר מכן עשתה החברה צעד משמעותי נוסף, ורכשה 43 סניפי רשת החנויות העירוניות פרשמרקט מהאחים שלומי ויוסי עמיר, לפי שווי של 2.1 מיליארד שקל. בכך הפכה הרשת לשלישית בגודלה מבחינת מספר סניפי סופרמרקט, אחרי שופרסל ויינות ביתן, ולפני רמי לוי ויוחננוף.
מכירות מגזר הקמעונאות של פז צמחו ברבעון הראשון השנה ב־6% לסכום של 727 מיליון שקל. עלייה של 3% נרשמה במכירות החנויות הזהות, שפעלו גם ברבעון הראשון אשתקד. הרווחיות הגולמית במגזר קמעונאות המזון נשחקה ל־35.4% ברבעון הראשון השנה לעומת 36% ברבעון המקביל אשתקד.
מכירות זרוע קמעונאות המזון של פז הסתכמו אשתקד ב־2.85 מיליארד שקל, כ־35% מהמכירות הקמעונאיות הושגו ברשת חנויות הנוחות ילו של פז, ונהנו מרווחיות גולמית גבוהה של 38%. סניפי הסופרמרקט, שהיו אחראים ל־65% מההכנסות הקמעונאיות, נהנו אף הם מרווחיות גבוהה וחריגה לענף, 35.1% מהמכירות.
רווחיות הפעילות עשויה אף להתעצם שכן ברבעון הראשון השנה החלה פז בשינוי מבני פנימי שעיקרו איחוד פעילות הסופרמרקטים תחת חברת קמעונאות ארצית, שהיא חברה־בת בבעלות מלאה של פז. המהלך הזה כפוף לאישור רשות המסים.