סגור

סערת אתר הקניות לחרדים: בקשות לייצוגית נגד שופרסל ב-650 מיליון שקל

לטענת התובעים, הרשת מפעילה שנים רבות אתר אינטרנט לטובת הציבור החרדי, ומוכרת בו מוצרים במחירים נמוכים במיוחד: "מדובר באפליה"

סערת אתר הקניות לחרדים בדרך לבית המשפט. רשת שופרסל עדכנה הבוקר את המשקיעים כי ביום חמישי האחרון הוגשה נגדה בבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה בגובה 150 מיליון שקל ובקשה לאשרה כייצוגית. תביעה נוספת בגובה 500 מיליון שקל ובקשה להכיר בה כייצוגית הומצאה הבוקר לשופרסל באותו הקשר. הקבוצה שמבקש התובע לייצג הוגדרה בבקשת האישור "כל צרכן אשר רכש מוצרים באתר האינטרנט של החברה בשבע השנים האחרונות טרם הגשת הבקשה ועד למתן פסק דין בתביעה".



לטענת התובעים, הרשת מפעילה שנים רבות אתר אינטרנט לטובת הציבור החרדי, ומוכרת בו מוצרים במחירים נמוכים באחוזים רבים ממחירם של מוצרים זהים המוצעים למכירה באתר האינטרנט שלה שפונה לקהל שאינו חרדי.
לדבריהם, שירות המשלוחים של מהדרין ישיר זמין למספר רב של יישובים חרדיים ודתיים, ולא זמין כלל ליישובים חילוניים סמוכים. זאת בעוד שירות המשלוחים של שופרסל אונליין זמין לחילונים באותם יישובים בהם החילונים מודרים מאתר מהדרין ישיר. לפיכך, נטען, המסקנה המתחייבת היא קיומה של אפליה תוצאתית.
על פי הנטען בתביעה שהיקפה 500 מיליון שקל, ההתנהלות המתוארת של החברה עולה כדי הפרת חוק איסור אפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, הפרת חובה חקוקה לפקודת הנזיקין ותנאי מקפח בחוזה אחיד לפי חוק החוזים האחידים. שופרסל טרם הגישה את תשובתה לבקשת האישור.
יצוין כי בעקבות הסערה הציבורית, הקפיאה שופרסל את פעילות האתר.

1 צפייה בגלריה
מנכ"ל שופרסל איציק אברכהן
מנכ"ל שופרסל איציק אברכהן
מנכ"ל שופרסל, איציק אברכהן, בדיון בוועדת הכלכלה בשבוע שעבר
( צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ)

מלבד התביעה הייצוגית, מתמודדת שופרסל בימים האחרונים עם חקירת רשות התחרות, בחשד לקיום הסדר כובל בענף המזון. החקירה הפכה גלויה ביום שלישי שעבר, כשפשטו חוקרי הרשות על משרדי שופרסל, החרימו מחשבים וחומרים שונים ולקחו את מנכ"ל החברה איציק אברכהן לחקירה במשרדי הרשות. במקביל נערכה פשיטה דומה על משרדי שטראוס, חברת המזון השנייה בגודלה בישראל, במסגרתה נאספו חומרים ונחקרו מנכ"ל החברה גיורא בר דעה ונושאי משרה נוספים.
החקירה הסתעפה ולמשרדי הרשות זומנו לחקירה גם נעם וימן, מנכ"ל ומבעלי השליטה בחברת דיפלומט, אייל רביד, מנכ"ל ומבעלי השליטה ברשת ויקטורי, רמי לוי, מנכ"ל ובעל השליטה ברשת שיווק השקמה, אריה בוים, מבעלי רשת אושר עד, ולפחות בכיר אחד בחברת יוניליוור.
מיכל כהן, ממלאת מקום הממונה על התחרות, התייחסה לחקירה ואמרה: "אנו מדברים על חקירה פלילית, פרי של הכנה מאומצת שהתחילה לפני שהדיון נקבע, נעשית ותיעשה גם מחר וגם מחרתיים. אני לא מתכוונת לומר מהם החשדות ומה נחקר כי כל מילה שאגיד עלולה לשבש את החקירה. נעשות פה פעולות, תנו לנו את הזמן. כשנוכל להגיד נגיד".
כהן הוסיפה כי שוק המזון, מוצרי הצריכה והטואלטיקה נמצא בראש סדרי העדיפות של הרשות: "אין פה שום היסוס ויש פה צורך באכיפה נוקשה ואפקטיבית. אני מעוניינת להציע הצעות חוק להגברת התחרות, ולא נהסס להפעיל את כל האמצעים להגברת התחרות".