סגור
גדעון מוליוב בעלים קבוצת MGS , מפעילת הרשתות מגה ספורט ו  JD וזכיינית אדידס בישראל
גדעון מוליוב, הבעלים של MGS. לא עמד ביעדי הזיכיון של JD הבריטית (צילום: דנה קופל)

בלעדי
MGS ניסתה לעניין את רנואר בשותפות

לכלכליסט נודע שקבוצת מותגי הספורט, שזקוקה להזרמת מזומנים, פנתה לקרן גרין לנטרן ולרנואר, אך המגעים לא הבשילו בשלב זה. לפי גורמים בענף, ל־MGS יש פעילויות הפסדיות, ורוכשים פוטנציאליים לא מעוניינים בחברה כולה

הבעלים של קבוצת מותגי הספורט MGS, גדעון מוליוב, ממשיך לחפש אחר שותף שיזרים מזומנים. ל"כלכליסט" נודע כי הקבוצה פנתה בחודש האחרון לקרן גרין לנטרן, בראשותו של ריצ'י האנטר, ולחברת האופנה רנואר בניסיון לעניין אותן בכניסה לשותפות, אלא שהמגעים עמם לא הבשילו בשלב זה. לדברי גורמים בענף, ל־MGS יש פעילויות הפסדיות, והרוכשים הפוטנציאליים לא מעוניינים בחברה כולה.
קבוצת MGS, מיבואניות הספורט הגדולות בארץ, מפיצה ומשווקת נעלי ספורט ואופנת ספורט בסיטונאות וברשתות קמעונאות שנמצאות בבעלותה: JD, מגה ספורט, אליטל, סקצ'רס וסאקוני. הקבוצה, בניהולו של מוליוב, החזיקה עד לאחרונה בפעילות מותג אדידס בישראל בשותפות אדידס הבינלאומית. בשנה האחרונה הזיכיון להפעלת חנויות אדידס עבר מ־MGS לידי אלקטרה צריכה. מותג נוסף שאיבדה הקבוצה בשנה האחרונה הוא קונברס, שעבר לידי הראל ויזל. בחודשים האחרונים רכש מוליוב את הזיכיון למותג הספורט אנדר ארמור.
הפעילות שעומדת במרכז השיח היא JD, רשת בריטית מצליחה שמשווקת מותגי ספורט בינלאומיים כמו אדידס, נייקי, אנדר ארמור, ניו בלאנס וואנס. לפני שנה וחצי הושקה הרשת בישראל באירועים מתוקשרים בהשקעה של 40 מיליון שקל, והתיימרה להתחרות ברשת הספורט פוטלוקר, שמופעלת בישראל על ידי ריטיילורס, זרוע הספורט של קבוצת פוקס. בעת ההשקה הצהירה קבוצת MGS כי הרשת תפתח 40 עד 50 סניפים בישראל, והתוכנית העסקית היתה להקים בשנה הראשונה עשר חנויות, ולאחר מכן בכל שנה עשר חנויות נוספות. כיום מפעילה הרשת שמונה סניפים, כולל חנות בדיוטי פרי בנתב"ג, והשותפות שלה עם החברה הבריטית עומדת להתפרק לאחר שלא עמדה ביעדים אליהם התחייבה מול הרשת הבינלאומית.
בשבוע שעבר פורסם כי קבוצת קסטרו נמצאת במגעים מתקדמים עם JD להעביר אליה את הזיכיון. קסטרו הכחישה לכלי התקשורת שמתקיימים מגעים בנושא. לקסטרו אין כיום רשת ספורט בבעלותה וגם לא לרנואר. אך הסתכלות על הענף הזה מגלה כי מדובר בפעילות שבישראל לא קל לנהל ולהרוויח בה. מדובר בענף שרווי ברשתות וחנויות פרטיות שחלקן קרסו בשנים האחרונות. הנפילה הגדולה היתה של הרשת הוותיקה ספורט ורטהיימר, שב־2015 קרסה בעקבות חובות של 125 מיליון שקל. קבוצת MGS, רנואר וגרין לנטרן סירבו להגיב לידיעה.