טרנד הקורונה: רשת BBB פתחה מטבח משלוחים בדרום ת"א
טרנד הקורונה: רשת BBB פתחה מטבח משלוחים בדרום ת"א
רשת ההמבורגרים השקיעה 300 אלף שקל בפתיחת מטבח משלוחים; המנכ"לית אהובה תורג'מן: "החלטנו למצוא מקום שיאפשר להגיע בתוך 40 דקות לכל מקום בעיר"
טרנד מטבח המשלוחים הגיע לקבוצת BBB, שהקימה "מטבח רפאים" למטרה זו בתל אביב. רשת ההמבורגרים נמצאת בבעלות דור אלון (50%) שבשליטת מוטי בן־משה, ואנשי העסקים רון שולמן, ירון ישראל ואהובה תורג'מן (50%), המשמשת כמנכ"ל הקבוצה.
שנת הקורונה שינתה את הרגלי הצריכה בענף המסעדות, וגרמה מחד לסגירת עסקים, ומאידך הובילה שפים ובשלנים פרטיים להתאגד ולפעול ממטבח משותף שממנו יוצאים משלוחים ללקוחות, וההשקעה הכספית בו נמוכה מהפעלת מסעדה.
כעת BBB מבקשת להתגבר על החולשה שלה באזור תל אביב, שבו יש לה מסעדה אחת המרוחקת מאזורי הבילוי של העיר, ברחוב יגאל אלון. פתיחת מטבח רפאים נועדה גם לפנות לקהלים חדשים בעיר. המטבח נמצא ברחוב ריבל בתל אביב, והרשת השקיעה בו כ־300 אלף שקל בעיקר בציוד ובתשתיות לוגיסטיות. לשם השוואה, עלות פתיחת סניף של הרשת עומדת בממוצע על 4 מיליון שקל.
"החלטנו למצוא מקום שיאפשר להגיע בתוך 40 דקות לכל מקום בעיר", מסרה אהובה תורג'מן, מנכ”לית הקבוצה, שכוללת גם את רשת מוזס ובורגרים. "יש לנו סניף מוזס ברוטשילד ו־BBB ביגאל אלון, אבל לא במרכז העיר. בנוסף המטבח כשר ופונה גם למגזר הדתי".
סניפי BBB נפתחים לרוב על שטח של 400-300 מ"ר ובעלות של 13 אלף שקל למ"ר. "קשה למצוא היום זכיינים למסעדות של 350 או 400 מ"ר כי החזר השקעה של 4.5 או 5 מיליון שקל יכול להגיע לשלוש או ארבע שנים, וזה כבר מסוכן להשקיע סכומים כאלה", אומרת תורג'מן.
“גם במטבח רפאים השקענו 300 אלף שקל בלבד בציוד. השטח הוא כ־150 מ"ר בלבד, והשכירות היא כ־10,000 שקל בחודש. להבדיל ממסעדות, במטבח רפאים עובדים על ציוד ותשתיות ואין אפילו שלט בחוץ. מה שחשוב הוא הלוקיישן, והוא צריך להיות לא במקום מרכזי במיוחד כדי להוזיל שכירויות ותקורות", ציינה תורג'מן.