סגור
חנות סמיקום
חנות סמיקום. בכוונת הצדדים לפתח את רשת המרכז לעודפי חשמל ל-25 סניפים (צילום: אתר החברה)

בלעדי
סמיקום רכשה השליטה ברשת המרכז לעודפי חשמל - לפי שווי של 50 מיליון שקל

החברה שבבעלות משה גוב (80%) ובנק מזרחי-טפחות (20%), רכשה 51% מהרשת בבעלות רונן חזן ויובל סבן. הרשת מגלגלת כ-100 מיליון שקל וסיימה את שנת 2021 ברווח של 8 מיליון שקל. העסקה מותנית באישור הממונה על התחרות

חברת סמיקום, יבואנית ומשווקת של מוצרי חשמל ורכיבים אלקטרונים, רכשה שליטה ברשת א.א.א. המרכז לעודפי חשמל. ל"כלכליסט" נודע כי סמיקום, שבבעלות משה גוב (80%) ובנק מזרחי-טפחות (20%), רכשה 51% מרשת מוצרי החשמל לפי שווי של כ-50 מיליון שקל. העסקה נחתמה היום בצהריים ומותנית באישור הממונה על התחרות.
סמיקום רכשה מניות ברשת המרכז לעודפי חשמל, שבבעלותה 12 סניפים. הרשת נמצאת בבעלות של רונן חזן ויובל סבן שותפים שווים. היא נוסדה בשנת 2012 על ידי חזן ושנתיים לאחר מכן נכנס לשותפות סבן. הרשת שבתחילת דרכה מכרה עודפים של מוצרי חשמל שרכשה מהיבואניות מוכרת כיום גם מוצרי חשמל חדשים וגם עודפים, בין היתר, של יבואניות החשמל אלקטרה מוצרי צריכה, סמליין, ניופאן, BSH, יניר מערכות, ח.י , ברימאג ואחרות.
על פי ההסכם, סבן וחזן ימשיכו לכהן כמנכ"לי הרשת במשך חמש השנים הבאות. בכוונת הצדדים לפתח את הרשת הקמעונאית ל-25 סניפים בשנתיים הקרובות ולהקים בחנויות מחלקות של תאורה חכמה וכלי עבודה, שמייבאת סמיקום, בדגש על מוצרי חשמל במותגים יונדאי ומותג הבית סטנלי.
א.א.א עודפים, החברה הנרכשת, מגלגלת כ-100 מיליון שקל וסיימה את שנת 2021 ברווח של כ-8 מיליון שקל.
בשנת 2021 מכרה סמיקום 20% מהחברה לבנק מזרחי טפחות בתמורה ל-80 מיליון שקל. לפי ההערכות, מגלגלת החברה כ-400 מיליון שקל והרווח השנתי שלה כ-35 מיליון שקל. החברה הכניסה את מזרחי טפחות כשותף בהנפקה שהתכוונה לבצע, במטרה לגייס כ-100 מיליון שקל.
סמיקום נוסדה בשנת 1990 ועוסקת בייבוא והפצה של רכיבים אלקטרוניים, מוצרי חשמל, תאורה, כלי עבודה, סוללות ומצברים, מוצרי מולטימדיה, מוצרים לבית חכם ועוד. בתחום החשמל שמה החברה דגש על המותג יודנאי הקוריאני שהיא יבואנית בלעדית שלו לישראל. בניגוד ליבואניות חשמל כמו אמ"צ, סמליין וברימאג, לסמיקום אין רצפת מכירה משלה, מלבד שתי חנויות בקדימה (שם מחמוקם מטה החברה) ובראשון לציון, ועסקת הרכישה של המרכז למוצרי חשמל, נועדה לפתור את הקושי שלה לחשוף את המותגים שהיא מייבאת.