סגור
מפעל סוגת ב קריית גת
מפעל סוגת בקריית גת (צילום: אלי הרשקוביץ)

סוגת תשלם קנס של 18 מיליון שקל על הפרות חוק המזון

מדובר בהפרות של סעיפים כמו התערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים והמלצת מחיר לצרכן בשורה של מוצרים. הסדרים דומים נחתמו גם מול חברות דיפלומט, סנו, נטו, תנובה, אסם, שטראוס ואחרות

סוגת תשלם קנס בגובה 18 מיליון שקל, על הפרות חוק המזון. ההסדר אליו הגיעה הממונה על התחרות מיכל כהן עם סוגת, נרשם בהמשך למספר הסדרים דומים שנחתמו לאחרונה ופורסמו להערות הציבור. בשבוע שעבר, נחתם הסדר דומה עם דיפלומט הנדרשת לשלם למעלה מ-9 מיליון שקל לאוצר המדינה, על הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון.
הסעיפים עוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהמלצת מחיר לצרכן בשורה של מוצרים. כמו כן לאחרונה פורסמו לעיון הציבור הסכמות עם חברת סנו על תשלום קנס של למעלה מ-16 מיליון שקל והסכמות עם חברת נטו על תשלום עיצום כספי של למעלה מ-18 מיליון שקל
עוד קודם לכן, הגיעה הממונה לפני כשנה להסכמות עם מרבית הספקים הגדולים שעלה חשש כי הפרו את חוק המזון, ובמסגרתן ספקי המזון שילמו במצטבר מעל 23 מיליון שקל לאוצר המדינה. בהסדר זה נכללו תנובה, אסם, שטראוס וחברות נוספות. החברות שסירבו להסכים להסדר באותה עת, ישלמו כעת קנס גבוה מזה שהוצע להם בשלב הראשון.
מסוגת נמסר בתגובה: "חברת סוגת מקיימת תוכנית אכיפה סדורה ונרחבת לעובדיה בכל הקשור ליישום חוקי התחרות והמזון. לצערנו, למרות זאת, התברר כי במספר מצומצם של מקרים אירעו כשלים טכניים בתהליכי העבודה. יובהר כי לא היה קיים במעשים אלה חשש לפגיעה בתחרות, גם לדעתה של הרשות. המעשים גם לא יצרו לחברה יתרון תחרותי ובוודאי שלא נבעו מכוונת מכוון להשיג הישג מסחרי כלשהו. החברה בחנה ולמדה את האירועים החריגים ויישמה הוראות ותהלכי בקרה משופרים, שימנעו הישנותם של מקרים דומים בעתיד".