סגור
מימין: עידו נויברגר וויקטור שמריך
מימין: עידו נויברגר וויקטור שמריך, בעלי השליטה בווליו בייס. הקבוצה משכה דיבידנדים של 90 מיליון שקל (צילום: אריאל בשור)

בלעדי
סטורנקסט נמכרת לפי שווי של 200 מיליון שקל

אחרי שמכירת סטורנקסט לפורטיסימו לא אושרה, וליו בייס מוכרת את השליטה בחברת המידע הקמעונאי לקרן IGP של משה ליכטמן וחיים שני

חברת המידע הקמעונאי סטורנקסט נמכרת לפי שווי של 200 מיליון שקל, כך נודע ל"כלכליסט". קבוצת המשקיעים, בראשות וליו בייס, מוכרת את השליטה (76%) בסטורנקסט לקרן Israel Growth Partners (IGP) תמורת כ־150 מיליון שקל. ההסכם בין הצדדים נחתם בסוף השבוע. השלמת העסקה כפופה לאישורים רגולטוריים, ובראשם של רשות התחרות. קרן ההשקעות פורטיסימו תמשיך להחזיק ב־24% ממניות סטורנקסט.
וליו בייס, שבשליטת עידו נויברגר וויקטור שמריך, מחזיקה במניות סטורנקסט דרך חברה־בת בשם וליו דאטה, ושותפים בה דני רימוני, ממייסדי חברת רימוני תעשיות; דני מושיוף, יו"ר סטורנקסט; והמנכ"ל גיא מלישקביץ. קבוצת המשקיעים של וליו בייס נהנית מאקזיט נאה לאחר שמשכה דיבידנדים של 90 מיליון שקל. התשואה של הקבוצה היא פי 11 על ההון העצמי.
ביוני 2022 חתמה פורטיסימו על הסכם לרכישת 100% ממניות סטורנקסט, אך העסקה לא הושלמה בשל התנגדות רשות התחרות, ובפברואר 2023 משכה הקרן את בקשת האישור. רשות התחרות התנגדה מפני שפורטיסימו מחזיקה בבעלות על קבוצת חברות המזון סוגת, שכוללת את סוגת (אורז סוכר וקטניות בעיקר), מלח הארץ (יצרנית המלח הגדולה במדינה), טחינה אל ארז, מפעל שמן, תבליני פרג ועוד.
החשש של הרשות היה כפול: שפורטיסימו גם תהיה חשופה למידע על מתחרים וגם תקשה עליהם להתחבר לפורטל המידע שהיא מספקת. סטורנקסט חשופה למידע עסקי על מתחרים של החברות שבקבוצת סוגת, שכן היא היא מקבלת נתונים מהקופות ברשתות השיווק, ועל סמך זה מספקת מידע לקמעונאי מזון וספקים. בנוסף לכך היא מספקת פורטל ספקים לחברות וארגונים. בסופו של דבר פורטיסימו רכשה 24% ממניות סטורנקסט, שכן היקף כזה לא דורש את אישור רשות התחרות.
בניגוד לקרן פורטיסימו, קרן IGP, המנוהלת בידי משה ליכטמן וחיים שני, משקיעה רק בחברות טכנולוגיה, וסטורנקסט - למרות הנגיעה שלה לתחום הקמעונאות - היא קודם כל חברה טכנולוגית.
לפני הניסיון למכור את סטורנקסט כולה לפורטיסימו, ניסתה וליו בייס להנפיק את החברה בבורסה לפי שווי דומה של כ־200 מיליון שקל. בסופו של דבר ההנפקה הוקפאה בשל תנאי השוק, אבל סטורנקסט הספיקה לפרסם תשקיף ב־2021, שממנו עלה כי בעלי וליו בייס, ויקטור שמריך ועידו נויברגר, מחזיקים ב־19.3% מהמניות כל אחד.
בתשקיף ציינה החברה כי בידיה מערכת דיגיטלית שאוספת את כלל המידע הקמעונאי מ־2,650 קופות ונקודות מכירה בסופרמרקטים וברשתות של מוצרי צריכה, ומעבדת אותו למערכת מידע זמין ומקוון. מדובר במידע על היקף השוק מבחינה כמותית וכספית, קטגוריות המוצרים הנכללים בו, מחירי המוצרים ונתחי השוק, וכן השתנות הנתונים לאורך זמן.
סטורנקסט פועלת בשני תחומים: B2B - אוטומציית תהליכים עסקיים בין חברות; וכן איסוף, עיבוד וניתוח מידע בשוק מוצרי הצריכה המהירה. עם לקוחות החברה נמנות הרשתות הקמעונאיות הגדולות שופרסל, קארפור רמי לוי ויוחננוף, הספקיות שטראוס, תנובה, אסם וקוקה קולה, וכן בנקים, חברות ביטוח ועוד. על פי התשקיף, עמדו הכנסות החברה על 62.5 מיליון שקל. הרווח התפעולי על 14.3 מיליון שקל, והרווח הנקי על 11.5 מיליון שקל. החברה מעסיקה 120 עובדים.
סטורנקסט היתה בעבר בשליטת חברת התוכנה ריטליקס של בארי שקד, וב־2008 נמכרה לפימי של ישי דוידי. ב־2013 פימי מכרה את ריטליקס לחברת NCR האמריקאית תמורת 800 מיליון דולר. ב־2015 מכרה NCR את החזקותיה של ריטליקס בסטורנקסט לידי שמריך ונויברגר, רימוני ומנהלי סטורנקסט, לפי שווי של 50 מיליון שקל. בהמשך רכשה הקבוצה גם את מניות סטורנקסט שהוחזקו בידי דסק"ש, קוקה קולה וישראכרט.
גיא מלישקביץ, מנכ"ל סטורנקסט, שימשיך לנהל את החברה ציין, "בכל תחום בו אנו פועלים הקפדנו לייצר לאורך השנים פתרון טכנולוגי מתקדם מסוגו לצד רמת שירות גבוהה. אני גאה בהישגים המשמעותיים אליהם הגענו ועסקה זו היא בהחלט אבן דרך משמעותית עבורנו. אני משוכנע שיחד עם הניסיון והתמיכה של קרן IGP בשילוב עם קרן פורטיסימו נוכל להמשיך לייצר ערך משמעותי לשוק ולצמוח בקצב מואץ".
אמיר אוליקר, שותף בקרן IGP, מסר: "זיהינו את סטורנקסט כחברה מובילה במספר תחומי פעילות בעלי חשיבות רבה לארגונים. התרשמנו מאוד מהנהלת החברה בהובלת גיא ואנחנו מאמינים ביכולתה להמשיך לצמוח ולהתרחב בחו״ל. בכוונתנו לתמוך בהמשך צמיחתה של סטורנקסט על ידי פיתוח כלים ומוצרים נוספים, רכישת פעילויות משלימות ותמיכה בהתרחבות הבינלאומית של החברה".
עידו נויברגר, מייסד-משותף בקבוצת ווליו בייס: "סטורנקסט היא חברה מצוינת עם צמיחה עקבית וחדשנות טכנולוגית מבוססת, אשר עמדה לאורך השנים בהשגת יעדיה באופן עקבי ונחוש, מה שתרם רבות להשבחת החברה. העסקה הזו היא ביטוי ליכולות המשמעותיות שפיתחה החברה ולפוטנציאל הרב שעוד טמון בה ".