עדיקה ממשיכה במומנטום שלילי: רשמה הפסד תפעולי של כ-12 מיליון שקל ברבעון
עדיקה ממשיכה במומנטום שלילי: רשמה הפסד תפעולי של כ-12 מיליון שקל ברבעון
עדיקה האריכה פעם נוספת את מועד תקופת פרעון ההלוואה שלקחה מהחברה גולף בשנה נוספת, עד דצמבר 2024. בתוך כך, ברבעון הראשון ירד מספר הלקוחות הפעילים באתר של החברה בישראל ב-36% ועמד על 56 אלף לקוחות, הסל הממוצע ירד ב-10% ל-161 שקל ומספר העסקאות ירד ב-11.5% והסתכם ב-186 אלף עסקאות
עדיקה ממשיכה לצבור הפסדים. החברה רשמה ברבעון הראשון תזרים שלילי מפעילות שוטפת בסך 11 מיליון שקל והפסד מפעילויות נמשכות בסך 12 מיליון שקל. כמו כן, החברה האריכה פעם נוספת את מועד תקופת פרעון ההלוואה שלקחה מהחברה גולף בשנה נוספת, עד דצמבר 2024.
"מבלי לסייג את חוות דעתנו, אנו מפנים את תשומת הלב לבאור 1ה' בדבר מצב עסקי החברה ותוכניות ההנהלה הנגזרות מכך ובדבר התחייבות בלתי חוזרת של בעלת השליטה על העמדת הלוואה בסך 20 מיליון שקל אשר נכון למועד הדוח, מתוך התחייבות זו הועמד סך של 10 מיליון שקל", כתבו רואי החשבון בדו"ח בהקשר למצבה העסקי של החברה.
מסוף הרבעון השני לשנת 2021 החלה עדיקה ליישם תוכנית התייעלות לשיפור הרווחיות הגולמית והתפעולית, הנפרשת על מספר רבעונים. בתוך זה, החברה פועלת לצמצום המבצעים וההנחות, התאמת עלויות השיווק, חסכון בהוצאות תפעוליות, צמצום שטחים מסחר, צמצום בכח האדם, צמצום רמות המלאי, ייעול שרשרת האספקה ללקוחות החברה, ומעבר למרכז הלוגיסטי החדש בראש העין בו ירוכז כל המלאי שלה.
החברה פיטרה 20% מעובדי החנויות שמספרם עומד כעת על 191 עובדים ובנוסף פיטרה 43% מעובדי המטה שמעסיק כעת 136 אנשים לעומת 239 ברבעון המקביל אשתקד. צמצום מצבת העובדים סייע לחברה להקטין בכ-13% את הוצאות המכירה והשיווק.
עדיקה מציגה פרמטרים שליליים במספר הלקוחות הפעילים באתר ובסל הקנייה, ומייחסת את הירידה לכך שברבעון המקביל החנויות היו סגורות ומרבית הפעילות היתה דרך האתר. כך ברבעון הראשון מספר הלקוחות הפעילים באתר עדיקה בישראל ירד ב-36% ועמד על 56 אלף לקוחות, הסל הממוצע ירד ב-10% ל-161 שקל, מספר הפריטים בסל ירד ב-13% ל-2.6, מספר הפריטים הכולל באתר ירד ב-14.5% ל-484 אלף ומספר העסקאות ירד ב-11.5% והסתכם ב-186 אלף עסקאות.
הרווח הגולמי של החברה ירד ב-11% ל-127 מיליון שקל אך היא הצליחה לשפר את שיעור הרווח הגולמי בזכות צמצום המבצעים וההנחות והתייעלות בהוצאות המשלוחים ללקוחות, בעיקר בפעילות הבינלאומית. החברה פעלה ברבעון הראשון, לשיפור הרווח הגולמי, באמצעות צמצום ההנחות ושינוי תמהיל המכירות בין ישראל למגזר הבינלאומי וכן הפחתת עלויות הפרסום והשילוח לעומת הרבעון המקביל אשתקד, והציגה שיעור רווח גולמי של 39.8% לעומת 27.5% ברבעון מקביל אשתקד. בזכות צעדי ההתייעלות הצליחה עדיקה להקטין את ההפסד התפעולי מסך של כ-14 מליון שקל ברבעון הראשון של 2021 להפסד תפעולי של כ-12 מליון שקל ברבעון הנוכחי.
עם זאת, צעדים אלו השפיעו על ההכנסות שירדו ב-20 מיליון שקל בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. מרבית הירידה במחזור נבעה מהפעילות הבינלאומית, אשר ירדה ממחזור הכנסות של כ-23.3 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2021 להכנסות של כ-8.3 מליון שקל בתקופה הנוכחית. תוצאות אלו מעלות שאלה האם יש ביסוס לטענות עבר של עדיקה, בדבר פוטנציאל הפעילות בארה"ב. גם בישראל רשמה עדיקה ירידה של כ-5 מיליון שקל בהכנסות, וזאת למרות שהיא פתחה שתי חנויות ברבעון - חנות פופ אפ בפתח תקווה וחנות אאוטלט בקניון רננים ברעננה.
בשורה תחתונה החברה רשמה הפסד בסך של כ-12 מיליון שקל ברבעון בדומה לרבעון המקביל בו הציגה הפסד בסך 12.4 מליון שקל.