סגור
מגדל עזריאלי שרונה תל אביב
עזריאלי שרונה. הקניון קיבל טופס 4 כבר בנובמבר 2019 (רותם רוגובסקי)

בלעדי
בזכות פוקס: הקניון של עזריאלי בשרונה ייפתח אחרי החגים

הקניון ייפתח בנובמבר באיחור של שלוש שנים, לאחר שפוקס חתמה על הקמת ארבע חנויות ענק. בין היתר ייפתחו בו סניפים ראשונים בישראל לקונברס ו־Sunglass Hut

באיחור של שלוש שנים תפתח קבוצת עזריאלי את קניון עזריאלי שרונה בתל אביב. ל"כלכליסט" נודע כי הקניון ייפתח במהלך חודש נובמבר, לאחר דחיות ממושכות וקושי למצוא את הקונספט המתאים ואת השוכרים לקניון הבוטיק.
כעת הצליחה עזריאלי לשווק את שטחי המסחר בקניון שאמור היה להיפתח כבר במהלך 2019. פתיחת הקניון מתאפשרת, בין היתר, הודות להראל ויזל, מנכ"ל ומבעלי השליטה בקבוצת פוקס, שחתם על הקמת ארבע חנויות ענק בקניון שיתפסו שטח של אלפי מטרים רבועים מהקניון, אשר כולל בסך הכל 10 אלף מ"ר.
הראשונה שבהן, Elevated Rise - Nike, תיפתח ביום רביעי הקרוב. בנוסף, ל"כלכליסט" נודע כי ויזל יפתח בקניון גם חנות ראשונה של מותג נעלי הספורט Converse-All star, שאת הזיכיון עליו קיבלה פוקס בחודשים האחרונים מידי נייקי העולמית, חנות בת שתי קומות של אתר המכירות של הקבוצה, טרמינל איקס, וחנות ראשונה לרשת המשקפיים הבינלאומית מבית לוקסאוטיקה־אסילור Sunglass Hut, מותג שלהפעלתו קיבלה פוקס את הזיכיון.
כמו כן ייפתחו בקניון חנות לקוסמטיקה קוריאנית הרבוריין, לאוקסיטן ספא שופרא, וסוהו. בקניון פועלים כיום חדר כושר של סטודיו rebel1 מלונדון, סניף של אלהיוגה, סופר־פארם, מסעדת a, מסעדת באלאדי־שיק של ארז קומרובסקי, וארקפה. בהמשך ייפתחו בקניון גם ביסטרו ייחודי מבית מלגו ומלבר, מסעדת טאטי ויוקם קיר טיפוס מקצועי. בשטחים הציבוריים בקניון יהיו תצוגות מתחלפות של מיזמי טכנולוגיה ואומנות.
עזריאלי שרונה הוא מגדל אייקוני שכיום הוא הגבוה ביותר בארץ. הוא מתנשא לגובה של 255 מטר על פני 61 קומות. שטח המגדל כולו הוא 120 אלף מ"ר שרובם שטחי משרדים שבנויים מעל לקניון הבוטיק. בין דיירי המשרדים ניתן למצוא את חברת פייסבוק, אמזון, איירון סורס, סיטי בנק, סנטינל 1, פאגאיה, חלל העבודה LABS ואחרות.

1 צפייה בגלריה
הראל ויזל מנכל ו בעלים של רשת פוקס 22.6.21
הראל ויזל מנכל ו בעלים של רשת פוקס 22.6.21
מנכ"ל פוקס הראל ויזל. החנות הגדולה במזרח התיכון לנייקי
(צילום: איליה מלינקוב)

במגדל עובדים כ־10,000 איש, שבעזריאלי מנסים לפנות אליהם כקהל היעד של בתי העסק שייפתחו במתחם המסחרי. עיקר הפניה היא לעובדי ההייטק שיכנסו לחדרי הכושר שבמתחם, ברוח הטרנד של איזון בין חיי עבודה לחיים אישיים ובריאים, ובדרך יבקרו בחנות הייחודית של Nike, שצפויה להיות החנות הגדולה במזרח התיכון.
במקור שאפה קבוצת עזריאלי להקים קניון בוטיק שיכלול מותגי יוקרה בינלאומיים, מתוך רצון לבדל אותו מהרשתות והמותגים שקיימים בכל הקניונים. לאחר מכן ניסו לגייס את רשת המעדניות הבינלאומית Eataly ואת גלרי לאפייט, ללא הצלחה. אז פנתה קבוצת הנדל"ן למסעדנים האחים ירזין ויובל בן נריה, שלא הביעו עניין ואז הגיעה מגפת הקורונה שהאטה את כל התוכניות ועיכבה עוד יותר את הפתיחה של הקניון.
עזריאלי רכשה את הקרקע של עזריאלי שרונה כבר במאי 2011 במכרז של רשות מקרקעי ישראל והחלה את הבינוי במאי 2012. הקמתו של מגדל המשרדים הסתיימה ברבעון השני של 2017. חברת הנדל"ן קיבלה טופס 4 לאכלוס הקניון כבר בנובמבר 2019 אך הוא לא אוכלס במשך כמה שנים. עלות הבנייה של הקניון הוערכה בכ־340 מיליון שקל, אך הקבוצה סירבה להתייחס לעלות הבנייה הסופית.