סגור

חזית לשופרסל אקספרס: ויקטורי סיטי מגיעה לת"א

לכלכליסט נודע שוויקטורי תשיק בחודש הבא 4 חנויות ראשונות בפורמט שכונתי, צעד שצפוי לנגוס בנתח של שופרסל אקספרס וטיב טעם בסיטי

מסתערת על מרכז תל אביב: ל"כלכליסט" נודע כי בחודש הבא תשיק רשת ויקטורי ארבע חנויות ראשונות בפורמט השכונתי "ויקטורי בסיטי", בהשקעה של כ־4.5 מיליון שקל, ועד סוף השנה יושקו לפחות 10 חנויות תחת הפורמט החדש בתל אביב לבדה. בצעד זה מבקשת ויקטורי, בניהולו של אייל רביד, לנגוס במכירות שופרסל אקספרס, המונה כ־90 סניפים, וטיב טעם בסיטי, שמונה כ־22 חנויות, וזאת באמצעות מחירים נמוכים בהשוואה למתחרות.


התמחור הנמוך יחסית מתאפשר לנוכח כוח הקנייה של ויקטורי, המונה 59 סניפים, ולנוכח היותה רשת דיסקאונט, שפועלת על רווחיות גולמית של כ־25.3%, בעוד מתחרותיה בחנויות בשכונתיות פועלות על רווחיות של 35%–40%. בוויקטורי מעריכים שיוכלו להציע מחירים נמוכים בכ־10%, ועדיין לשפר את רווחיותה הגולמית של החברה כולה.
עם זאת, מחירון חנויות הסיטי יהיה גבוה יותר ב־5% ממחירון שאר סניפי הרשת. החנויות בפורמט החדש, בשטח של עד 300 מ"ר, יתמקדו במוצרים טריים ארוזים כמו דגים, עוף ובשר של מותג אדום אדום של תנובה; מחלקת ירקות ופירות; מחלקת חלב גדולה; ומגוון מוצרי אלכוהול. ארבע החנויות ייפתחו בחודש הבא ברחובות ויצמן, אחד העם, יהודה הלוי ומרגוזה. בהמשך תיפתח חנות ברוטשילד וחנויות נוספות באלנבי ובנחלת יצחק.

1 צפייה בגלריה
ויקטורי סיטי ב רחוב אחד העם ב תל אביב
ויקטורי סיטי ב רחוב אחד העם ב תל אביב
ויקטורי סיטי ברחוב אחד העם בתל אביב. בונים על רווחיות גולמית נמוכה יחסית
(צילום: יובל חן)

ויקטורי נערכת לפתוח בשלוש השנים הקרובות 50 חנויות שכונתיות ברחבי הארץ בהשקעה של כ־75 מיליון שקל. מ־2024, כשכל סניפי הפורמט יפעלו באופן מלא, מעריכה החברה כי מכירותיו יעמדו על כ־500 מיליון שקל בשנה.
במהלך זה ויקטורי מקדימה את יינות ביתן, שנערכת להיכנס לזירת חנויות הנוחות עם מותג סבן אילבן רק בנובמבר.
עוד ברשימת החברות המסתערות על לב הערים: חברת פז, בעלת מותג חנויות הנוחות ילו, שנכנסה למרכזי הערים בשנה האחרונה עם רכישת 16 סניפי רשת סופר יודה במרץ אשתקד, תמורת 170 מיליון שקל, ורכישת 42 סניפי רשת פרשמרקט העירונית באוגוסט האחרון לפי שווי של 2.1 מיליארד שקל. בפז נערכים להכפיל בשלוש השנים הקרובות את מספר סניפי סופר יודה והמירוץ אחר מיקומים בלב השכונות בעיצומו.
סונול, המפעילה את רשת הנוחות סו גוד, רכשה במרץ אשתקד את הרשת העירונית סיטי מרקט, המונה 12 סניפים בכ־30 מיליון שקל. גם רמי לוי מנסה להתרחב ללב הערים באמצעות רשת המרכולים של קופיקס, שאת חלקם הסב למותג רמי לוי בשכונה. הראשונה לזהות את הפוטנציאל במרכזי הערים היתה דור אלון, שרכשה ב־2006 את AM:PM, שמנתה אז 21 סניפים, ב־341 מיליון שקל. מאז גדל מספר הסניפים ל־52.