רשת המזון נשכה את הביצועים של רמי לוי
רשת המזון נשכה את הביצועים של רמי לוי
החזרה לשגרה צמצמה את הפעילות של סניפי שיווק השקמה, אך מתחמי בדיקות הקורונה בסניפי גוד פארם תרמו להזנקת הרווח הנקי של הקבוצה כולה ב־72%
היציאה מהגבלות הקורונה פגעה במכירות רשת המזון של רמי לוי שיווק השקמה, אך ביצועי הפעילות הסיטונאית של רשת גוד פארם חיפתה על המגמה השלילית של המרכולים והזניקו את תוצאות הקבוצה כולה, כך עולה מדו”חות הרבעון הראשון של רמי לוי. החברה הכריזה על חלוקת דיבידנד בגובה 61 מיליון שקל.
החזרה לשגרה ופתיחת המסעדות, מקומות הבילוי ומפעלי ההזנה במוסדות החינוך ובמקומות העבודה הגדולים הובילה לירידה של 3.95% במכירות רשת המזון, שהסתכמו ב־1.42 מיליארד שקל. ירידה חדה יותר של 6.82% נרשמה במכירות החנויות הזהות של הרשת, שפעלו גם ברבעון הראשון אשתקד.
לצד זאת החברה נהנתה מתוספת חריגה למכירות בזכות מגזר פעילות סיטונאי חדש ברשת הפארם גוד פארם, שזכתה במכרז של משרד הבריאות להפעלת מתחמי בדיקות קורונה. מכירות הפעילות הזו הסתכמו ברבעון הראשון השנה ב־293.4 מיליון שקל, לעומת 8.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
עלייה של 33% במכירות נרשמה במגזר הפעילות “אחר”, הכולל את מכירות קופיקס, שהסתכמו ב־74 מיליון שקל, ורשת גוד פארם ופעילות התקשורת ומועדון הלקוחות של החברה, שהסתכמו ב־99 מיליון שקל. בעקבות כך צמחו מכירות קבוצת רמי לוי שיווק השקמה ב־15.6% לסכום של 1.86 מיליארד שקל. הרווח הנקי זינק ב־72% לסכום של 81 מיליון שקל. הרווח הגולמי צמח ב־12.9% לסכום של 414.3 מיליון שקל, והרווחיות הגולמית נשחקה במעט ל־22.2% מהמכירות, לעומת 22.8% ברבעון המקביל אשתקד.
הרווח הגולמי של רשת המזון ירד ב־3.7% והסתכם ב־310 מיליון שקל. הרווח הגולמי של רשת קופיקס, המפעילה בתי קפה ומרכולים תחת מותגי קופיקס, סופר קופיקס ורמי לו בשכונה, עלה ב־11.5% והסתכם ב־22 מיליון שקל.
התרומה של זכיית גוד פארם במכרז משרד הבריאות באה לידי ביטוי לא רק בשורת המכירות, אלא בתוספת של 48.7 מיליון שקל לרווח התפעולי. זאת בעוד רשת המזון רשמה צניחה של 27% ברווח התפעולי, שירד בכ־17 מיליון שקל, ורווחיותה התפעולית נשחקה ל־3.16% מהמכירות, לעומת 3.83% ברבעון הראשון אשתקד.
אפשר להעריך כי גם רשת גוד פארם תרמה לשורת הרווח התפעולי, שכן קופיקס אמנם צמצמה ברבעון את ההפסד התפעולי, שעמד ברבעון הראשון אשתקד על 493 אלף שקל, אך עדיין התמודדה עם הפסד תפעולי של 58 אלף שקל ברבעון הראשון השנה.
כך, העלייה בשיעור דו ספרתי במכירות, לצד עלייה קלה של כ-4.3% בהוצאות החברה, אפשרה לחברת שיווק השקמה להזניק את הרווח התפעולי ב-50% ל-103.5 מיליון שקל, כך שהרווחיות התפעולית צמחה מ-4.3% ל-5.6% מהמכירות. צמצום הוצאות המימון בכ-42% ל-4.2 מיליון שקל, תרם אף הוא לזינוק בשורה התחתונה.
הקבוצה מפעילה 56 סניפי מזון של שיווק השקמה, 45 סניפי פארם של גו פארם, 67 סניפי בית קפה של קופיקס, 15 סניפי מרכולים סופר־קופיקס ו־22 סניפי רמי לוי בשכונה. בתחילת השנה רכש לוי — תמורת כ־11 מיליון שקל ובאמצעות חברה־בת ייעודית בשם ר.ל פרש פוד — את פעילות רשת החנויות השכונתיות בית הפירות, הפועלת באזור ירושלים באמצעות שבעה סניפים. במסגרת העסקה המוכרים פיטרו את העובדים ולוי קלט את חלקם כעובדים חדשים.
רכישת בית הפירות נעשתה בהמשך למהלך נוסף להתרחבות למרכזי הערים שנרשם ביוני האחרון, עם רכישת 50% מחברת קיו, הפועלת בתחום של חנויות אוטונומיות, ללא קופה. עד כה לא התקדמה תוכנית החברה לפריסת הפורמט ברחבי הארץ. במקביל הרחיב לוי את פעילותו בשוק המזון עם פתיחת זרוע מכירות סיטונאית במרץ האחרון.