המהלך השיווקי של אנטידוט: צירפה כוכב NBA כפרזנטור וכמשקיע - בלי להוציא כסף
המהלך השיווקי של אנטידוט: צירפה כוכב NBA כפרזנטור וכמשקיע - בלי להוציא כסף
ההשקעה של יאניס אנטטוקומפו בסטארט-אפ הישראלי שמפעיל קופת חולים וירטואלית עבור מעמד הביניים והמהגרים בארה"ב, זכתה לפרסום בכל רחבי העולם, ולמעשה הקפיצה את החברה כמה צעדים קדימה. איך הצליחו בחברה לגייס שחקן בסדר גודל שכזה מבלי שדולר אחד ייצא מהחברה?
אנטידוט (Anidote), סטארט-אפ ישראלי שמפעיל קופת חולים וירטואלית מבוססת בינה מלאכותית לאוכלוסיית מעמד הביניים והמהגרים בארה״ב, הודיע לפני כשבועיים על הצטרפותו של כוכב ה-NBA יאניס אנטטוקומפו לשורות החברה כפרזנטור וכמשקיע. ההשקעה שלו בחברה זכתה לפרסום בכל רחבי העולם, ולמעשה הקפיצה את החברה כמה צעדים קדימה.
למה זה מעניין? אנטידוט היא חברה צעירה, שגייסה בשלוש שנות פעילותה 34 מיליון דולר (פחות ממחצית השכר השנתי של יאניס). כמו כן, כדאי לזכור שאנטידוט לא משלמת לשחקן, אלא ההיפך - הכוכב השקיע בעצמו בחברה.
איך עושים זאת? הבחירה ביאניס הגיעה לאחר חקר מעמיק וחיפוש אחר דמות ציבורית שתהיה מזוהה עם החברה (שמוכרת ישירות לצרכנים - D2C), אבל שהחיבור יגיע לא על רקע חוזה שמן כי אם אחידות אינטרסים וערכים. יאניס הוא בן למהגרים ניגרים שהגיעו ליוון, ובילדותו הוא וארבעת אחיו חיו במחסור תמידי, כך שטיפולים רפואיים היו מעבר להישג ידם של הוריהם. החזון של אנטידוט, להנגיש רפואה למיליוני אמריקאים שאינם נהנים מביטוח רפואי, נגע ביאניס אישית והביא אותו לשיתוף הפעולה יוצא הדופן הזה.
לפי הערכות, שווי פוסט של יאניס באינסטגרם: למעלה מ-450 אלף דולר. במקרה הזה הוא הצטרף לאנטידוט בחוזה ללמעלה מ-3 שנים, זאת מבלי שדולר אחד יצא מהחברה. כך עושים מהלך שיווקי נכון ובעיקר אותנטי.