סגור

בלעדי
רק ארבע הצעות הוגשו למכרז המסעדות בפארק הלאומי ברמת גן - אלה הזוכות

מכרז העירייה להקמת מתחם הסעדה בפארק הציב תנאי סף גבוהים: מינימום 250 שקל למ"ר, דמי ניהול של 25 שקל למ"ר ומחזור שנתי של 3 מיליון שקל לפחות. שלוש מתוך הארבע זכו: רולדין, מקדונלד’ס וגלידה גולדה

רולדין, מקדונלד'ס וגלידה גולדה זכו במכרז של עיריית רמת גן להקמת מתחם הסעדה בפארק הלאומי, כך נודע ל"כלכליסט". למכרז ניגשו ארבעה שחקנים בלבד מתחום ההסעדה: שלוש הזוכות ורשת בתי הקפה גן סיפור, שמפעילה סניפים בפארקים ובגנים ציבוריים.


בתי העסק מתחום ההסעדה יוקמו במקום בית הקפה קקאו שפעל במקום ללא הצלחה, ונסגר בתקופת הקורונה. באזור אחר בפארק הלאומי פועל בית קפה חלבי, שנקרא ג'וי גארדן.
הסיבה למיעוט ההצעות שקיבלה עיריית רמת גן במכרז היתה תנאי סף גבוהים: דמי שכירות של מינימום 250 שקל למ"ר, בתוספת מע"מ, ודמי ניהול של 25 שקל למ"ר. בנוסף הזוכים במכרז נדרשים לשלם 10% מהמחיר שהציעו למ"ר עבור אזור הושבה חיצוני. תנאי סף נוסף היה דרישה למחזור מכירות שנתי של 3 מיליון שקל במהלך שנתיים לפחות, בין השנים 2018 ו־2020, דרישה שבתי קפה קטנים התקשו לעמוד בה בשנתיים האחרונות בשל משבר הקורונה.


2 צפייה בגלריה
כרמל שאמה הכהן
כרמל שאמה הכהן
רראש העיר רמת גן, כרמל שאמה הכהן
(צילום: נמרוד גליקמן)

המכרז, שנפתח בנובמבר האחרון, היה פתוח לגלידריות, רשתות בייקרי, בתי קפה, רשתות המבורגר, פיצריות, מסעדות אסייתיות, איטלקי, דגים, צמחוניות, טבעוניות ומסעדות שף. אבל התנאים הפכו את ההגשה לכמעט בלתי אפשרית לרשתות שאינן בפריסה ארצית.
אף שדרישת הסף לדמי שכירות של 250 שקל למ"ר היתה גבוהה, ההצעות שהתקבלו במכרז על ידי כל אחת מהרשתות הזוכות עמדו על 300 עד 350 שקל למ"ר. בית הקפה גן סיפור, שהתחרה על עסקי בתי הקפה במתחם, לא זכה במכרז לאחר שהגיש הצעה הנמוכה ב־20% מזו של רולדין.


2 צפייה בגלריה
הדמיית מתחם ההסעדה ב פארק הלאומי רמת גן
הדמיית מתחם ההסעדה ב פארק הלאומי רמת גן
הדמיית מתחם ההסעדה בפארק הלאומי רמת גן
(הדמיה: דוברות עיריית רמת גן)

השטח הכולל של מתחם ההסעדה הוא 450 מ"ר פלוס 300 מ"ר שטח הושבה חיצוני. מקדונלד'ס תפתח בפארק סניף על שטח של 190 מ"ר, ותשלם דמי שכירות חודשיים בגובה 350 שקל למ"ר פלוס מע"מ. גלידה גולדה תקים סניף על 113 מ"ר, ותשלם שכירות בגובה 315 שקל למ"ר פלוס מע"מ. רולדין תקים סניף בייקרי בגודל 134 מ"ר, ותשלם 302 שקל למ"ר פלוס מע"מ.
"היו לנו רק ארבע הצעות כי מחיר המינימום התאים רק לעסקים חזקים", אמר בשיחה ל"כלכליסט" כרמל שאמה הכהן, ראש עיריית רמת גן. "לא רצינו שיקרה מה שקרה בעבר, שהיה פה בית קפה קקאו, שהיה סמל לחוסר שביעות רצון של התושבים מהעיר. במהלך הקורונה קקאו ביקשו לצאת מהחוזה כי המוניטין היה בשפל והקורונה השתלטה. רצינו רשתות גדולות כי הפארק הוא אחד העוגנים של העיר, ובשבת רגילה עוברים בו 15 אלף איש”.
לדבריו, "כל סניף משקיע 3-2 מיליון שקל בבניית המקום, ולכן נדרשות רשתות חזקות וגדולות שיכולות להתחייב במכרז לטווח ארוך".