סגור
מפעל שטראוס ב נצרת
מפעל הממתקים של שטראוס בנוף הגליל. החזירה לעצמה את נתח השוק שאיבדה (צילום: נחום סגל)

פרשנות
שטראוס מנצלת את נאמנות הצרכן הישראלי

שטראוס מרשה לעצמה להעלות מחירים בלי למצמץ משום שאין לה תחרות אמיתית בישראל, ולכן אפשר להעריך כי העלאת המחירים שנכנסה לתוקף בחודש שעבר לא תהיה האחרונה בזמן הקרוב

תוצאות קבוצת שטראוס והצעדים בהם נקטה החברה מאז מונה שי באב"ד כמנכ"ל, מוכיחים מעל לכל ספק, כי חברת המזון הוותיקה שינתה את פניה. רצף חריג של העלאות מחירים בשיעורים דו־ספרתיים, כולל במהלך המלחמה בעזה ופיטורי 300 עובדים בשתי פעימות, לצד חלוקת דיבידנד בגובה של 270 מיליון שקל, הם רק חלק מחברת שטראוס החדשה.
שטראוס תחת באב"ד בחרה להתמודד עם היחלשות המנייה בעקבות הפגיעה הקשה בתוצאותיה ב־2022 נוכח זיהומי הסלמונלה במפעל הממתקים של עלית ובמפעל הממרחים של בארה"ב, בהעלאות מחירים פראיות ותכופות. מה ששטראוס חששה לעשות במשך עשור, באב"ד עושה בלי למצמץ, כיוון שהוא מבין את עוצמת הנאמנות של הצרכנים הישראלים למותגי החברה, גם אחרי זיהום סלמונלה שנגרם מלשלשת יונים במפעל השוקולד. הוא ראה כיצד זמן קצר אחרי החזרת מפעל הממתקים לייצור, החזירה לעצמה שטראוס את נתחי השוק שאיבדה. לדוגמא, בקטגוריית החטיפים המתוקים החזיקה שטראוס לפני הריקול בנתח של 41%. במהלך השנה בה נסגר המפעל, ירד נתח השוק שלה בקטגוריה ל־23%, אך עם שובה לפעילות, זינק חזרה ל־39%. המתחרים שהרימו את הראש ב־2022, חזרו למקומם עם שובה לפעילות.
באב"ד יודע שהוא יכול להעלות מחיר, כי אין לשטראוס תחרות אמיתית בישראל. האיומים האפשריים על חברת מזון מסוגה, כמו התחזקות המותגים הפרטיים, כניסה של חברות בינלאומיות כמו קרפור או התגברות יבוא לארץ של מוצרים, הוכחו בישראל כלא רלבנטיים. ולכן אפשר להעריך כי העלאת המחירים שנכנסה לתוקף בחודש שעבר לא תהיה האחרונה בזמן הקרוב. רמז לכך שבשטראוס משוכנעים שהצרכן ישאר נאמן ניתן למצוא באמירה בדו"חותיה ולפיה: "משבר המלחמה מחזק את הצורך בשייכות ובתחושת גאווה לאומית ומכאן שמגמת השורשיות והנוסטלגיה צפויה להתעצם".