דיון על השתוללות המחירים? שר הכלכלה ניר ברקת לא מצא זמן להגיע
דיון על השתוללות המחירים? שר הכלכלה ניר ברקת לא מצא זמן להגיע
ועדת הכלכלה התכנסה היום לישיבה מיוחדת שעסקה ביוקר המחיה, אך שר הכלכלה ומנכ"ל משרדו לא הגיעו ולא היה מי שישיב לשאלות. חברי הוועדה עברו לדון בהצעת חוק שנועדה למנוע עליות מחירים בתקופת מלחמה
שר הכלכלה ניר ברקת הולך בדרכו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ' בכל הנוגע לזלזול בהשתוללות המחירים בשוק המזון ומצרי הצריכה. אחרי שסמוטריץ' אמר שיטפל בנושא יוקר המחיה אחרי שצה"ל יטפל ברפיח, בחרו ברקת ומנכ"ל משרדו אמנון מרחב להיעדר מדיון שקיימה היום ועדת הכלכלה בנושא יוקר המחיה. לדיון זומנה גם הממונה על התחרות מיכל כהן וכן גורמי מקצוע במשרדי האוצר והכלכלה.
ההודעה על כך שהשניים לא יגיעו נמסרה לגורמים בוועדה דקות ספורות לפני פתיחת הדיון. אין זו הפעם הראשונה שברקת בוחר שלא להגיע לדיון העוסק ביוקר המחיה. באוקטובר, שבוע לאחר פרוץ המלחמה בעזה, זימן ברקת את חברות המזון לדיון בנוגע למחירים שעלו עם תחילת המלחמה. במהלך הדיון פרסמו דובריו של ברקת הודעה לפיה השר שוחח עם ראשי חברות המזון והזהיר אותן שלא להעלות מחירים בתקופת המלחמה. להודעה צורף ציטוט של ברקת, לפיו אמר ליצרני המזון: ״מדינת ישראל בשעה קשה של מלחמה. מי שינצל את המצב באופן ציני כדי להעלות מחירים לאזרחי ישראל יגלה שאנחנו נפעל נגדו בנחישות. הקמעונאים קיבלו את עמדת השר ברקת והודיעו כי לא יעלו מחירים". אלא שבחברות המזון טענו כי מדובר בשקר מוחלט וכי נדהמו מכך שברקת כלל לא הגיע לפגישה שאליה זימן את בכירי הענף, ומי שניהל את הדיון היה מנכ"ל משרדו.
ועדת הכלכלה התכנסה היום לישיבה מיוחדת שעסקה ביוקר המחיה בישראל על רקע גל ההתייקרויות של מוצרי המזון והצריכה, אך לנוכח היעדרם של השר ומנכ"ל משרדו ולאחר שחברי הכנסת בחרו שלא להפנות שאלות לכהן בנוגע לצעדים הננקטים לטיפול במצב, עברה הוועדה להכין לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של היו"ר ח"כ דוד ביטן שנועדה למנוע עליות מחירים בתקופת המלחמה ומצבי חירום נוספים.
במהלך הכנת החקיקה עלו כמה סוגיות שהוועדה לא הכריעה בהן כמו קביעת רשימת המוצרים שאותם אסור יהיה להעלות בתקופת חירום. זאת בשל מחלוקת בין הרשות להגנת הצרכן במשרד הכלכלה לבין אגף התקציבים באוצר. בעניין זה הוחלט כי אם עד הישיבה הבאה הנושא לא ייפתר בין המשרדים, יו"ר הוועדה יציע לקבוע כי שר הכלכלה הוא זה שיכריז על הרשימה.
נושא נוסף שעלה נגע לעיצומים הכספיים, כאשר לפי ההצעה מדובר על סכום של כ-140 אלף שקל לתאגיד וכ-75 אלף שקלים ליחיד. נציגת משרד המשפטים עו"ד הילה דוידוביץ התנגדה לשינוי המנגנון והוסכם כי תהיה הידברות בעניין לקראת הישיבה הבאה. "צריך הרתעה ותכלית לחוק הזה. מה אתם רוצים ששטראוס תקבל 100 אלף שקל קנס?", אמר ביטן.
בתוך כך, התייחס ביטן התייחס ליוזמת ברקת לסימון מוצרים שהתייקרו בזמן המלחמה במדבקות שחורות וביקש את עמדת האוצר בנושא. נציג האוצר השיב כי המשרד לא מכיר תקדים לצעד כזה. "זה לא קיים בעולם, אני לא יודע להתייחס", אמר.
מהשר ברקת וממשרד הכלכלה לא נמסרה תגובה.