בלעדירשת ההמבורגרים הארדיז בדרך לישראל: תפתח 50 סניפים
בלעדי
רשת ההמבורגרים הארדיז בדרך לישראל: תפתח 50 סניפים
מותג המזון המהיר האמריקאי יאפשר רק לזכיין אחד להפעיל את כל סניפיו בישראל, ויקיים כנס משקיעים פוטנציאליים. בשלב הראשון מתוכננת הקמת 15 סניפים
רשת ההמבורגרים הארדיז (Hardee’s) בדרך לישראל. ל"כלכליסט" נודע כי מותג ההמבורגרים האמריקאי מקבוצת המסעדנות CKE Restaurants Holdings, Inc מתכנן לפתוח בשלב הראשון כ־15 סניפים בישראל, ובסך הכל 50 המבורגריות. נציגי ההנהלה הבכירה של החברה־האם האמריקאית, בראשות סמנכ"ל מכירות ופיתוח זכיינות בינלאומית, מארק מושקין, יגיעו לישראל בדצמבר בניסיון לאתר שותף פוטנציאלי לפתיחת הסניף הראשון של הרשת בישראל.
החברה־האם CKE תקיים כנס משקיעים פוטנציאליים, בשיתוף עם המחלקה המסחרית בשגרירות ארה"ב בישראל.
קבוצת CKE היא חברה פרטית שהמטה שלה בטנסי, ארה"ב. הקבוצה מפעילה כ־4,000 סניפים ברחבי העולם תחת שני מותגים בתחום המזון המהיר: Hardee’s ו־Carl’s Jr. שניהם מותגי המבורגר, שפועלים בארה"ב, מרכז ודרום אמריקה, אירופה, אסיה, אפריקה, אוסטרליה והמזרח התיכון.
רשת הארדיז עצמה מונה 1,766 סניפי המבורגר בארה"ב (בין 2019 ל-2020 נסגרו 64 סניפים) ו־424 סניפים נוספים מחוץ לארה"ב.
על פי דירוג שפורסם ב”QSR Magazine”, לרשת היה מחזור של 2 מיליארד דולר בשנת 2020, והיא ממוקמת במקום ה־25 ברשימת 50 רשתות המזון המהיר בארה"ב. לשם השוואה, מקדונלד'ס ממוקמת בראש רשימת מותגי המזון המהירים בארה"ב ולה היה מחזור של 40 מיליארד דולר בשנה שעברה.
למזרח התיכון נכנסה רשת הארדיז לראשונה כבר ב־1980, וישראל היא המדינה היחידה באזור שהרשת עדיין לא פעילה בה. הסניף הראשון עתיד להיפתח, על פי ההערכות, בתל אביב.
החברה לא פותחת מסעדות בבעלות ישירה וסניפי הרשת מחוץ לארה"ב מופעלים בבעלות זכיינים עצמאיים. אסטרטגיית ההתפתחות של הרשת כוללת מתן זיכיון לזכיין יחיד בכל מדינה, ופתיחת סניפים נעשית בהתאם ללוח זמנים קבוע מראש, כדי לבצע פתיחה אופטימלית של המסעדות בכל מדינה חדשה שאליה היא נכנסת.
הרשת מפעילה שירות משלוחים שהתפתח בעידן הקורונה, לצד קנייה בסניפים בשירות עצמי, בדומה ליתר רשתות המזון המהיר, ובחלק מהסניפים כולל השירות גם הגשה לשולחנות. התפריט של Hardee’s כולל המבורגרים צלויים על הגריל מבשר אנגוס, כריכי עוף מצופים ידנית במקום, ולחמנייה בעבודת יד.
הכניסה לשוק ישראלי נעשית במסגרת הצמיחה של הרשת ופיתוח הפעילות במזרח התיכון.
את הסניף הראשון במזרח התיכון פתחה בכווית ומאז התרחבה ל־12 מדינות נוספות באזור. בישראל מחפשת הרשת זכיינים מתחום הקמעונאות והמזון ולדברי סמנכ"ל המכירות מארק מושקין, הקבוצה מחפשת "שותפים פוטנציאליים בעלי יכולות תפעוליות וכלכליות להקמת עד 15 סניפים בשלב הראשוני".