סגור

פרשנות
כניסת קרפור לישראל מאיימת גם על הספקים

הכניסה של רשת מזון בינלאומית כמו קרפור תאפשר ליינות ביתן לדלג על מתווכים כמו אסם או שסטוביץ, אבל לא רק. לקרפור מותג פרטי הפועל בכל הקטגוריות של מוצרי הצריכה, ואותו תקבל הרשת בישראל מן המוכן

פחות משנה אחרי שחדרה לשוק קמעונאות המזון באמצעות רכישת יינות ביתן ומגה בעיר שעמדו על סף קריסה, טלטלה הבוקר אלקטרה צריכה, שבשליטת האחים דני ומייקי זלקינד, את הענף, עם הבשורה על קבלת הזיכיון לרשת המזון הבינלאומית קרפור.
מדובר בפעם הראשונה שתיפתח רשת מזון בינלאומית בישראל, ותביא איתה הרבה מעבר למותג נחשק. הכלי העוצמתי ביותר שתקבל קבוצת יינות ביתן, שמותגיה הוותיקים יימחקו לטובת מותגי קרפור, יהיה כוח הקנייה העצום שבידה. כוח קנייה זה יבוא לידי ביטוי בקנייה ישירה מספקים בינלאומיים, שתאפשר לרשת בישראל לדלג על מתווכים כמו אסם בתחומי הקפה הנמס (טסטר צ'ויס) או שסטוביץ במשחות השיניים של קולגייט. אלא שזה לא ייעצר ברכישה הישירה, שמהווה מעין יבוא מקביל במחירים נמוכים. לקרפור מותג פרטי הפועל בכל הקטגוריות של מוצרי הצריכה, ואותו תקבל הרשת בישראל מן המוכן.

1 צפייה בגלריה
סניף של קרפור בצרפת
סניף של קרפור בצרפת
סניף של קרפור בצרפת
(François GOGLINS, ויקיפדיה)

החברה היא לא רק ענקית קמעונאות במונחים בינלאומיים, אלא אחת מיצרניות המזון והצריכה הגדולות בעולם. החברה מייצרת במאות מפעלים ברחבי העולם 14 אלף מוצרי מזון ונון-פוד תחת 20 מותגים שבבעלותה. כשמדובר במותג פרטי שמיוצר עבור רשת, המונה כ-13 אלף סניפים, מחירם של המוצרים נמוך לאין שיעור בהשוואה לזה שהמותג הפרטי המיוצר לרשת הגדולה ביותר בישראל, שופרסל, המונה כ-300 סניפים.
לטיימינג של העסקה יש משמעות ביכולת של אלקטרה צריכה לממש את מלוא הפוטנציאל של תרומת קרפור לפעילותה בשוק המזון והטואלטיקה.
רפורמת היבוא ורפורמת הכשרות, שמקלות על יבוא מוצרים לישראל, פותחות את השערים בישראל למגוון רחב של מוצרים, שעד כה היו בידי היבואנים הרשמיים של מותגים מובילים, שעשו שימוש בכוחם לתמחר אותם בעשרות אחוזים יותר ממחיריהם ברחבי העולם.
לא מדובר רק על שוק המזון. קרפור נותנת לאלקטרה צריכה דריסת רגל משמעותית גם בתחום הנון פוד: צעצועים, הלבשה תחתונה, אופנה, ספורט, כלי בית ומוצרים לבית, רהיטים, כלי עבודה, ציוד משרדי ועוד. על רקע זה מדובר בבשורה מורכבת לא רק לשופרסל, שמגיעה לסיטואציה עם מנכ"ל חדש וחסר ניסיון בתחום הקמעונאות, ולמתחרים קטנים יותר כמו רמי לוי ויוחננוף, אלא גם לספקים הגדולים, שנהנו עד כה משליטה ריכוזית ונטולת תחרות, וכעת יצטרכו להתאים את עצמם לסיטואציה המשתנה ולמצוא דרך לשמר את רווחיותם, ולא על חשבון הצרכן הישראלי.