מצטרפת לטרנד: ג'יי קרו מקימה אתר יד שנייה
מצטרפת לטרנד: ג'יי קרו מקימה אתר יד שנייה
רשת האופנה האמריקאית השיקה אתר לפריטי אופנה במכירה חוזרת: "זה מגדיל רווחיות"
רשת האופנה האמריקאית ג'יי.קרו הודיעה כי השיקה תוכנית חדשה למכירה חוזרת של פריטים של המותג, זאת כחלק מהמאבק בשינויי האקלים. היוזמה כוללת מכירת פריטים יד שנייה באתר וכן הצעת בגדי וינטג' בחנויות נבחרות.
תחת היוזמה, הנקראת J. Crew Always, ניתן יהיה לרכוש בגדים יד שנייה דרך אתר הקבוצה וכן דרך הפלטפורמה המקוונת ThredUp. במקביל, הצרכנים יוכלו להעביר ל־ThredUp פריטים משומשים במצב טוב ולקבל תמורתם זיכויים לחנויות הרשת. כך למשל, שמלת קז'ואל שחורה מוצעת באתר המכירה החוזרת במחיר של 29.99 דולר לעומת המחיר המקורי של 158 דולר.
בנוסף לכך, יימכרו במספר חנויות בניו יורק פריטים אופנתיים של המותג משנות ה־80 וה־90, כך לדבריה של ליז הרשפילד, סגנית נשיא ומנהלת תחום הקיימות בג'יי.קרו, שבישרה על ההתפתחויות המהלך כנס של התאחדות הקמעונאות הארצית שנערך בניו יורק. לפי החברה, קניית בגדים משומשים מפחיתה את פליטת הפחמן בממוצע של 25% לעומת רכישת בגדים חדשים.
בג'יי.קרו פועלים בשנתיים האחרונות להרחבת עסקי המכירה החוזרת. ב־2021 נחתם הסכם שיתוף הפעולה הראשון עם ThredUp שאפשר מכירת פריטים של המותג Madewell שבבעלות הקבוצה בתמורה לזיכויים לרכישה בחנויות. "תחום המכירה מחדש הוא עדיין קטן יחסית עבורנו, אך בסופו של דבר המטרה היא לפתח עסק מעגלי שמאפשר להאריך את חיי המדף של מוצר ואת הרווחיות שלו והוא מצליח", אמרה הרשפילד.
לפי הערכות האנליסטים בחברת המחקר מורנינגסטאר, שוק אופנת יד שנייה צפוי לצמוח ל־300 מיליון דולר עד 2031.
באמצעות המהלך מצטרפת ג'יי. קרו לרשימה גדלה והולכת של קמעונאיות שהשיקו בשנים האחרונות תוכניות לרכישה מחדש של פריטים, ביניהן רשת הריהוט איקאה ומותג הספורט לולולמון.
ג'יי.קרו, שבין הלקוחות המפורסמות שלה נמנית מישל אובמה לשעבר הגברת הראשונה של ארה"ב, הגישה במאי 2020 בקשה להגנה מפני פשיטת רגל, לאחר שסגרי הקורונה לא אפשרו לה לעמוד בתשלומים לנושים. היא הגיעה להסכם עם הנושים לביטול מלא של החוב שעמד על 1.65 מיליארד דולר, זאת בתמורה להעברת הבעלות אליהם.
הרשת פתחה את החנות הראשונה שלה במנהטן ב־1989 ומאז התרחבה בארה"ב ובכ־40 מדינות נוספות. ב־2006 החברה הונפקה בבורסת ניו יורק, אך חמש שנים לאחר מכן חזרה להיות חברה פרטית ע"י TPG וליאונרד גרין אנד פרטנרס, שהשקיעו בה 3 מיליארד דולר.