סגור
הקניון הגדול פתח תקווה שריפה אש פיר ארובה של מסעדה קניון מנדף כיבוי מכבי אש כבאות והצלה
הקניון הגדול בפתח תקווה מקבוצת מליסרון (צילום: אביב בן חיים, כבאות והצלה,)

תחרות לעזריאלי: גיפט קארד שניתן לשימוש בכל חנויות קניוני עופר - כולל זארה

הכרטיס של קבוצת מליסרון מאפשר שימוש ב-2,400 חנויות בקניונים, מרשתות בינלאומיות ועד בתי קפה וקולנוע. זו גם הפעם הראשונה שכרטיס שאינו של זארה ניתן לממש בחנויות של הקבוצה הספרדית

קבוצת מליסרון, בבעלות ליאורה עופר, משיקה גיפט קארד ראשון מסוגו תחת השם Ofer Gift. ייחודו של הגיפט קארד בכך שהוא היחיד שיכובד בכלל החנויות המצויות ב-18 קניוני עופר בארץ.
נכון להיום קיימים בשוק הרבה כרטיסי מתנה כולל BUYME, נופשונית, דרים קארד, תו הזהב, וכרטיס הגיפט קארד עזריאלי time של קבוצת עזריאלי המתחרה. אלא שכל הכרטיסים ניתנים לשימוש בחלק מחנויות הקניון ולא בכולן. הכרטיס של קניוני עופר מיוחד בכך שניתן להשתמש בו גם לתשלום בחניון הקניון, בסופרמרקט שבקניון ובכל בתי הקפה, המסעדות וכן בבתי הקולנוע וב-2,400 החנויות הקיימות בכל קניוני הקבוצה, כולל רשתות בינלאומיות כמו קבוצת זארה, לולו למון, אלו יוגה ונייקי.
עד היום קבוצת זארה שכוללת את פול אנד בר, ברשקה, וסטרדווריוס הנפיקה כרטיס ייעודי לחנויות שלה ולא עשתה שת"פ עם כרטיסי גיפט קארד אחרים. כעת זו הפעם הראשונה שכרטיס שאינו של זארה ניתן לממש בחנויות של הקבוצה הספרדית. היתרון מול הכרטיס של עזריאלי הוא היצע החנויות הרחב בעוד בעזריאלי הרשתות מעטות יותר ולאחרונה פרשו מהשותפות בכרטיס הרשתות דלתא ורנואר.
הגיפט קארד של מליסרון מבוסס על פלטפורמה של חברת כרטיסי האשראי כאל ופותח בשיתוף פעולה בין חברת האשראי למליסרון. השימוש בו נעשה באמצעות הארנק הדיגיטלי בטלפון החכם, והוא פועל בדומה לכל כרטיס אשראי רגיל וניתן להטעין אותו בעד 1,000 שקל.
מליסרון ביצעה בחגי תשרי פיילוט על 400 עובדי הקבוצה שקיבלו את הכרטיס ומימשו אותו בחנויות בקניונים שבבעלותה. הכרטיס יכלול את כל המבצעים וההנחות התקפים בחנות, ואת הטבות המועדון ברשתות, והוא בתוקף למשך 6 שנים.
בהשקה הנוכחית נכנסת מליסרון לתחום המתנות לחברות וועדי עובדים ולדברי אופיר שריד, מנכ"ל הקבוצה, היא תתקשר את הפעילות החדשה גם לחברות ולא רק לצרכן הסופי.
בהשקת הכרטיס החדש מליסרון מנסה להזרים עוד צרכנים לקניונים שלה ולהגדיל את הפדיונות של השוכרים ולטענתה המימון נעשה על ידה בלבד והיא לא גובה תשלום או עמלה מהשוכרים. "המודל העסקי הוא הגדלת הפדיונות בקניונים שלי. ככל שהפדיונות של השוכרים שלי גבוהים יותר כך אני מרוויח כי אני יכול לגבות שכר דירה גבוה יותר", אמר שריד. השוכרים לא היו צריכים לאשר השתתפות בגיפט קארד שכן מדובר בכרטיס שמתנהג כמו כרטיס אשראי. במליסרון מסבירים כי הקבוצה לא נדרשת לעמוד בתנאי הרגולציה שקיימים על חברות האשראי שכן חברת כאל שסולקת את הכרטיס היא זו שכללי הרגולציה חלים עליה. בנוסף, מדובר בכרטיס שלא ניתן לחדש ולהטעין אלא בכל פעם צריך לרכוש כרטיס חדש.
שוק הגיפט קארד בישראל מגלגל כ-3 מיליארד שקל בשנה ועל פי ההערכות ב-20% מהסכום לא ממומש על ידי הצרכנים, והופך לרווח של החברות שמנפיקות את הגיפט קארד. לדברי איתי בניאן, סמנכ"ל פיתוח עסקי וחדשנות במליסרון: "לקניוני עופר נכנסים למעלה מ-70 מיליון מבקרים בשנה והיקף הפדיונות כ-10 מיליארד שקל בשנה. אנחנו מביאים היום בשורה לצרכן הישראלי בגיפט קארד שהיתרון הבולט בו הוא בכך שאין לצרכן הגבלות בתוך הקניון וכל החנויות והמותגים פתוחים בפניו, מהרשתות הבינלאומיות הגדולות ועד לחנויות הבוטיק, הדוכנים, המסעדות, הסופרים, הפארמים ועוד, שחלקם הגדול עסקים אשר לא מקבלים את מרבית הגיפט קארדים הקיימים כיום".