קריאת השכמה ליוצרי התוכן: טיקטוק נחסמה במונטנה
קריאת השכמה ליוצרי התוכן: טיקטוק נחסמה במונטנה
חסימת השימוש בטיקטוק במדינת מונטנה שבארה"ב מדגישה את אי הוודאות סביב נוף המדיה החברתית המשתנה במהירות. היוצרים חייבים לגוון את הנוכחות המקוונת שלהם ולחשוב על דרכים חלופיות לשיתוף התוכן שלהם
בשבוע שעבר נחתם חוק שמטיל איסור מוחלט על שימוש בטיקטוק במדינת מונטנה. האיסור נועד לתת מענה לחששות של ממשלת ארצות הברית בכל הנוגע לפרטיות ואיסוף נתונים פוטנציאלי על אזרחים אמריקאים ע"י הממשלה הסינית. החוק שמיועד להיכנס לתוקף רק ב-1 בינואר 2024, מעלה תהיות סביב פגיעה בחופש הביטוי ובנוסף לכך, מדליק נורה אדומה לגבי עתידם של יוצרי התוכן במונטנה.
כאחד שעובד עם יוצרי תוכן, אני רואה בחסימה הזאת קריאת השכמה ליוצרים בכל רחבי ארצות הברית ואולי אפילו בכל העולם. המהלך של מונטנה מדגיש את אי הוודאות סביב נוף המדיה החברתית המשתנה במהירות, בטח ובטח בעולם של ימינו בו בינה מלאכותית לא בדיוק עוצרת מלהתפתח. על היוצרים להתמודד עם מציאות של הגבלות ומגבלות פוטנציאליות, שעלולות להשפיע על יכולתם ליצור, לתקשר עם קהלים ואולי הכי חשוב - לפרנס את עצמם.
לא לחכות שהגבינה תזוז
היכולת לחסום פלטפורמה דיגיטלית היא תזכורת ליוצרים שהם חייבים להיות מוכנים לשינויים בלתי צפויים בפלטפורמות שעליהן הם מסתמכים. ככל שיש יותר פיתוחים ורגולציות חדשות שנכנסות לפעולה, היוצרים חייבים לגוון את הנוכחות המקוונת שלהם ולחקור דרכים חלופיות לשיתוף התוכן שלהם. בין אם זה טיקטוק, אינסטגרם או פייסבוק, השאיפה למסגרת דיגיטלית רחבה יותר היא הבסיס ליציבות יצירתית והנעה של חשיפה מתמשכת.
בעיניי, יש צורך קריטי ליוצרי התוכן להיות מוכנים ונכונים לגוון את פריסת הפעילות שלהם, הם צריכים לבנות קשרים ישירים עם הקהל שלהם, ולהישאר בעלי יכולת הסתגלות לשגשג בתוך העולם הדיגיטלי שמשתנה בכל יום. ואם כל זה לא מספיק, צריך להכיר בכך שהצלחה בתחום הדיגיטלי לא תמיד יכולה להישאר איתנה ועל היוצרים לשלוח זרועות עסקיים גם בצורה פיזית. זה יכול להיות כמו במהלכים שראינו לאחרונה בקרב יוצרי תוכן ישראלים, מארזים, ספרי בישול או אפילו עסק נדל"ני. הכרה בחשיבות הקריטית של ביסוס נוכחות בעולם האמיתי לצד המאמצים הדיגיטליים - חיונית להצלחה מתמשכת.
יוצרי העולם התאחדו!
היוצרים במונטנה כבר החליטו להתאחד כנגד האיסור על השימוש בטיקטוק. הם הגישו תביעה נגד המדינה ופתחו בעתירה הקוראת לבטל אותו. אני רואה במהלך הזה את החשיבות הגדולה שיש לשיתוף פעולה ויצירה קולקטיבית בתוך קהילת היוצרים. פעולות בסגנון הזה מעידות על הכוח שיש ליוצרים היום לא רק להשפיע על קניית חטיפים ומוצרי טיפוח, הם יכולים להיות חלק משפיע בהחלטות מדיניות כאלה ואחרות.
אז אמנם ההשפעה המלאה של החסימה במונטנה עוד לא מורגשת והיא צפויה לעמוד בפני אתגרים משפטיים וטכנולוגים, ולא ברור אם תיכנס לתוקף בסופו של דבר.
אך כן מדובר בתזכורת לאתגרים המתפתחים שעומדים בפני יוצרים ומביאה מבט עתידי לשינוי שאולי יגיע בנוף הדיגיטלי. זהו שינוי שיוצרים צריכים להתחשב בו - גם אם נגלה שמכל העתירות וההליכים האלו נשאר בעיקר רעש.
רן פינקלשטיין הוא במאי ואיש קריאייטיב