עתיד השופינג: חוויות מציאות רבודה
עתיד השופינג: חוויות מציאות רבודה
כחלק ממהפכת המסחר החברתי, מציאות רבודה תהפוך לנפוצה יותר, שתעזור לצרכנים לקבל החלטות לגבי הרכישות שלהם ולמותגים להתחבר לקהל הלקוחות שלהם
מה מותגים צריכים לדעת?
מסחר חברתי הוא המקום שבו מסחר אלקטרוני או מכירות מקוונות נפגשים עם מדיה חברתית. המגמה התעוררה במהלך מגיפת הקורונה כאשר אנשים ערכו קניות דרך הטלפונים שלהם. כעת, המסחר החברתי תפס את מקומו כמגמה שאמורה להישאר, כאשר מכירות המסחר החברתי-הקמעונאי צפויות להגיע ל-79.64 מיליארד דולר עד 2025. פייסבוק היא אחת הפלטפורמות המובילות לקמפיינים של מסחר חברתי, אך אינסטגרם, טיקטוק וסנאפצ'אט הופכות לפלטפורמות פופולריות יותר למכירות חברתיות.
מסחר חברתי ימשיך להתקיים לזמן מה בעיקר בגלל שהוא מופעל על ידי מגה-טרנדים שמתרחשים כרגע, כמו יישומים טכנולוגיים חדשים (מציאות מדומה, מציאות רבודה ומטא-וורס). מסחר חברתי הוא אופציה מצוינת למותגים קטנים יותר שרוצים להגיע ישירות לבסיס צרכנים גדול יותר, כמו גם למותגים גדולים שרוצים להיות מסוגלים ליצור תוכן ייחודי לשיווק המוצר שלהם.
המסחר החברתי ממשיך להמריא וכחלק ממהפכת המסחר החברתי, מציאות רבודה תהפוך לנפוצה יותר, שתעזור לצרכנים לקבל החלטות לגבי הרכישות שלהם ולמותגים להתחבר לקהל הלקוחות שלהם. על פי סקר שנערך לאחרונה ע"י סנאפצ'אט 92% מצרכני הדור Z רוצים להשתמש בכלי AR למטרות מסחר אלקטרוני. בנוסף, 60% מהצרכנים מדור ה-Z שנשאלו אמרו שהם מעדיפים AR בחוויות המסחר האלקטרוני שלהם כי זה מרגיש יותר אישי.
כעת מתקיים המרוץ איזו פלטפורמת מדיה חברתית תזכה את המשתמשים עם חווית הקנייה הטובה ביותר בסנאפצ'אט. AR משקיעה בתכונות המאפשרות לקונים לדמיין איך מוצר נראה לפני שהם קונים אותו, בעבודה עם מותגי אופנה גדולים כמו גוצ'י ואמריקן איגל. חוויה נוספת שהם כבר מציעים היא עם Nike, המאפשרת למשתמשים לנסות את Air Force 1 עם פילטר מגניב. TikTok הוציאה לאחרונה תכונה יחד עם Shopify המאפשרת למשתמשים לקנות ישירות מסרטונים ופרופילים קמעונאים. ליוטיוב יש תכונת קניות בשידור חי ואינסטגרם מאפשרת למותגים ליצור חוויות ייחודיות כמו ניסיון איפור באמצעות מציאות רבודה.
איקאה יצרה לאחרונה חדר בריחה AR עם פריטים שניתנים לקנייה, המאתגר את המשתמשים לעצב מחדש ולסדר את החדר, תוך עידודם לרכוש את המוצרים והרהיטים. באינסטגרם, לנקום ערכה ניסיון וירטואלי לאחד מקווי השפתונים שלה, וביקשה מהמשתמשים להתנסות ולנסות את 20 גווני השפתון שלה. כל התכונות הללו מתאפשרות באמצעות Lens Studio של Snapchat, שהוא כיום המוביל במתן אפשרות למותגים ליצור חוויות קניות AR חזקות.
כל זה עומד להשתנות ככל שמטה משקיעה יותר בטכנולוגיית AR ו-VR דרך ה-in to metaverse, כך שבעוד ש-Snapchat עשויה להוביל את משחק הקניות AR כרגע, רשתות חברתיות אחרות כמו אינסטגרם, TikTok ו-Facebook אינן רחוקות מאחור.
אז מה מותגים צריכים לדעת כדי לשלוט בטרנד המסחר החברתי?
ראשית, זה קריטי לזהות את הפלטפורמה המתאימה לקהל היעד של המותג שלך. אינסטגרם עשויה להיות הבחירה הטובה ביותר עבור המוני דור המילניום, בעוד TikTok היא הפלטפורמה המועדפת של דור Y/Z. מותגים צריכים לעבוד עם הכלים הנכונים ליצירת תוכן שהפלטפורמה שבחרתם מציעה, כדי ליצור קמפיין מסחר חברתי מוצלח באמת.
שנית, לשיווק משפיענים יש הרבה קשר למסחר חברתי. תרצו לוודא שאתם מפרסמים את המוצר שלכם במודעות, אבל גם עובדים עם שיווק משפיענים כדי להבטיח שתקבלו את הכיסוי המרבי בערוצי המדיה החברתית. הסיבה לכך היא ששיווק "מפה לאוזן" הוא מה שרשתות חברתיות עוסקות, ומה שהמשתמשים מצפים לראות ממותגים.
יצירת חווית לקוח חלקה חיונית להצלחת המסחר החברתי. זה אומר שצריך לגרום למישהו לענות על כל הבקשות, הודעות DM ולהפוך את תהליך הרכישה לאינטואיטיבי ופשוט ככל האפשר.
צריך להקפיד ולהתייחס ברצינות למסחר חברתי, אך גם לדעת שאפשר להשתמש בו כדי לבחון מוצרים חדשים, מושגי מותג, עיצובים, שפה ועוד. זה יכול לעזור לחסוך בתקציב שיווק יקר ולהשיג קמפיין מוצלח יותר.
לבסוף, אסור לשכוח שמסחר חברתי הוא "חברתי", כלומר יש לנסות ליצור אינטראקציה עם משתמשים וצרכנים ככל הניתן כדי לממש את היתרונות של סוג מסחר אלקטרוני זה. וזה הרבה יותר מותאם אישית, כנה ושקוף מאשר עבודה דרך אתר אינטרנט או שותף עצמאי.
יונתן ערמי וערן ניזרי הם מנכ״לי חברת Leaders