סגור

מכה קשה לשטראוס: משרד הבריאות הקפיא את פעילות מפעל הממתקים ל-3 חודשים

ההחלטה התקבלה בתום סיור שערכו הבוקר במפעל מנכ״ל המשרד פרופ' נחמן אש, ראש שירותי בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי פרייס וראש שירותי המזון ד"ר פנינה אורן שניידור. סגירת המפעל ל-3 חודשים תגרום לאובדן מכר בהיקף של כ-200 מיליון שקל. שטראוס דיווחה למשקיעים כי במסגרת הביקורת שנערכה, נמצאו במפעל ליקויים מהותיים

משרד הבריאות החליט להקפיא ל-3 חודשים את תו האיכות של מפעל שטראוס בנוף הגליל. המשמעות של כך היא שהחברה לא תוכל לחדש את הייצור במפעל עד שתתקן את הליקויים והמפעל יעבור בדיקות האיכות של המשרד. שטראוס דיווחה למשקיעים כי במסגרת הביקורת שנערכה, נמצאו במפעל ליקויים מהותיים.


ההחלטה התקבלה בתום סיור שערכו הבוקר במפעל מנכ״ל המשרד פרופ' נחמן אש, ראש שירותי בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי פרייס וראש שירותי המזון פנינה אורן שניידור. בהודעה שפרסם המשרד אמש נמסר כי הסיור במפעל נועד לעמוד מקרוב על הכשלים שהובילו לריקול.
1 צפייה בגלריה
סיור של מנכל משרד הבריאות, הפרופ נחמן אש, דר שרון אלרעי פרייס,ראש שרותי בריאות הציבור והגב פנינה אורן שניידור ראש שרות המזון הארצי במשרד הבריאות, במפעל שטראוס שנוף הגליל
סיור של מנכל משרד הבריאות, הפרופ נחמן אש, דר שרון אלרעי פרייס,ראש שרותי בריאות הציבור והגב פנינה אורן שניידור ראש שרות המזון הארצי במשרד הבריאות, במפעל שטראוס שנוף הגליל
סיור של מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' נחמן אש, ראש שירותי בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי פרייס וראש שירות המזון הארצי במשרד הבריאות פנינה אורן שניידור במפעל שטראוס בנוף הגליל
(צילום: נחום סגל)
פרק הזמן שקבע המשרד להתליית תו האיכות למפעל ארוך פי 3 מההערכות שהיו ביחס לפרק הזמן שייקח לשטראוס לזהות את המקור לזיהום, לתקן את הליקויים ולשוב לייצר. אם תצליח שטראוס לעשות זאת בפרק זמן קצר משלושת החודשים שקבע המשרד, היא תוכל לקבל אישור לשוב לפעילות לפני חודש אוגוסט.
כזכור, לפני מספר ימים הכריזה שטראוס על ריקול למוצרי שוקולד עלית, זאת לאחר שבבדיקות שגרתיות שנערכו במפעל השוקולד שלה התגלו מספר דגימות עם סלמונלה. אתמול קיבלה שטראוס אינדיקציות חיוביות לסלמונלה בשוקולד עלית שיצא לחנויות. בעקבות כך, החליטה שטראוס על הרחבת הריקול לכל מוצרי מפעל הממתקים: שוקולד עלית, עוגות עלית, ופלות עלית, חטיפי דגנים אנרג'י, פריכיות מצופות שוקולד אנרג'י, המסטיקים וסוכריות הטופי בכל תאריכי התפוגה.
החלטת המשרד צפויה להשפיע על הפגיעה הכלכלית לשטראוס בעקבות המשבר. מכירות מפעל הממתקים הסתכמו ב-2021 ב-850 מיליון שקל. סגירתו ל-3 חודשים תגרום לאובדן מכר בהיקף של כ-200 מיליון שקל, המתווספים לאובדן המכר מהשמדת המוצרים שנאספו מהחנויות ושהיו במחסני החברה במסגרת הריקול בהיקף המוערך בכ-300 מיליון שקל וכן להוצאות העתק לתיקון הליקויים במפעל, פיצוי הלקוחות ושיקום המותגים.
החברה כבר הבהירה כי תבחן את ההשפעה של המהלך על תוצאות הרבעון הראשון וכלל השנה והעריכה כי צפויה פגיעה של 5% לפחות ברווח הנקי השנתי של הקבוצה.