סגור
בעלי וילי פוד צביקה ויליגר
מנכ”ל וילי פוד צביקה ויליגר. העלאות המחיר לא הספיקו (צילום: עמית שעל)

בשל היחלשות השקל וההתייקרויות מצד הספקים: הרווח התפעולי של וילי פוד נמחק ברבעון השני

יבואנית המזון סיימה את הרבעון עם עלייה של 4.9% בהכנסות וכמעט ללא שינוי בשורה התחתונה בהשוואה לרבעון המקביל בשנה שעברה, אך התמודדה עם העלאות מחיר של יצרני המזון והיחלשות בשקל

יבואנית המזון וילי פוד סיימה את הרבעון השני עם מחיקה של הרווח התפעולי, למרות עלייה במכירות. לפי הדו"ח, וילי פוד התמודדה עם שורה של העלאות מחיר מצד יצרני המוצרים שהיא מייבאת, לצד היחלשות השקל. היחלשות השקל גרמה לכך שהחברה רוכשת מוצרים באמצעות מט"ח יקר ומוכרת אותם בשקלים ששווים פחות.
בעצם, אם וילי פוד רוצה להרוויח, היא צריכה לשמור פער גדול ככל הניתן בין המחיר שבו היא רוכשת את המוצרים מיצרנים בעולם למחיר שבו היא מוכרת את המוצרים שלה לרשתות בארץ. כאשר השקל חזק, מאמצי וילי פוד מקבלים רוח גבית, אך לרוע מזלה ברבעון השני המגמה היתה הפוכה.
וילי פוד מוכרת מגוון מותגים (פרט למותג שנושא את שמה) כמו מחלבות אירופה, מוצרי האורז של דוואט ושימורי הירקות של Sera. החברה לא מתייחסת להעלאות מחיר בדו"חות שלה, והשחיקה ברווחיות הגולמית מראה כי גם אם הצליחה להעלות מחירים במוצרים מסוימים, הדבר לא הצליח לפצות את החברה באופן מלא.
וילי פוד הצליחה לשפר את ההכנסות שלה ב־4.9% ברבעון השני ל־129.2 מיליון שקל באמצעות שינוי מגוון המוצרים, פרסום ושיפור נראות המוצרים בנקודות המכירה, אך הפער שהצטמצם בין מחיר הקנייה מהספקים בחו"ל לבין מחיר המכירה לרשתות בארץ שחק את הרווחיות הגולמית של החברה, שעמדה ברבעון השני על 20.2% לעומת 31.5% ברבעון השני של שנת 2022.
מה המשמעות של איבוד יותר מ־10% ברווחיות הגולמית עבור יבואנית מזון? במקרה של וילי פוד התוצאה היתה איפוס הרווח התפעולי, שעמד ברבעון על 667 אלף שקל בלבד לעומת 11.6 מיליון שקל ברבעון המקביל. מה שעוד שחק מעט את הרווח התפעולי הוא החלטת החברה לתגמל את המנהלים שלה באמצעות אופציות.
אף שהרווח התפעולי התאפס, השורה התחתונה של וילי פוד נותרה כמעט ללא שינוי. 5.6 מיליון שקל ברבעון השני לעומת 5.8 מיליון שקל ברבעון המקביל. הסיבה לכך היא הוצאות המימון שצנחו, לצד רווחי הון שרשמה החברה מהשקעות בניירות ערך. החברה רשמה הכנסות מימון של 6.2 מיליון שקל ברבעון השני לעומת הוצאות מימון של 6.6 מיליון שקל ברבעון המקביל.
במבט קדימה ציינה החברה בדו"חות כי "החברה פועלת לשיפור תנאיה המסחריים מול ספקיה ולקוחותיה. בנוסף, החברה בוחנת שווקים חדשים למוצריה מחוץ לישראל".
במקביל גילו הדו”חות כי התחום המרכזי ביותר להכנסות של החברה, מוצרי החלב, הפך להיות מהותי יותר. אם ברבעון המקביל ההכנסות של החברה ממוצרי חלב ותחליפי מוצרי חלב עמדו על 40.9% מכלל הכנסות החברה, הרי ברבעון השני של 2023 צמח שיעור ההכנסות של תחום זה ל־45.5% מכלל הכנסות החברה.