סגור

לא רק עוף טוב: גם חברת מילועוף טענה בפני רשות התחרות על קשיים כלכליים

ברשות התחרות אמנם לא קיבלו את הטענה וקבעו כי ״מילועוף לא הרימה את הנטל לשכנע כי היא עומדת להפסיק את פעילותה בטווח הקצר, בשל חוסר יכולת לפרוע את התחייבויותיה״. אולם טענת החברה, המחזיקה על פי הערכות כ־8% מהשוק, ביחס ליכולתה להמשיך להתקיים מטרידה לנוכח מבנה הענף, הנשען על שלוש חברות מרכזיות

עוף טוב אינה החברה היחידה בענף הסובלת מקשיים. לפני כחודש דחתה הממונה על התחרות מיכל כהן את בקשת המיזוג בין מילועוף לעוף טוב, מחשש לפגיעה בתחרות בענף הפטם ובנימוקי ההתנגדות חשפה כי גם מילועוף טענה שהיא מצויה בקשיים.
כהן, שהודיעה לחברות לפני כחודש על התנגדותה, חשפה בשבוע שעבר את הנימוקים המלאים להתנגדות ומהם עולה כי מילועוף, חברה פרטית הנשלטת (97.12%) בידי האגודה השיתופית מילואות, והעוסקת ברבייה, הדגרה, גידול, שחיטה, פירוק ושיווק של פטם והודו, טענה על קשיים כלכליים שמאיימים על החברה.
מנימוקי הרשות עולה, כי מילועוף טענה בפניה כי יש לאשר את המיזוג על פי דוקטרינת החברה הכושלת. אחד מהעקרונות של הדוקטרינה הזו מתבסס על כך שאחת מהחברות כושלת כלכלית ובשל כך היא צפויה לצאת מהשוק נוכח מצבה הנוכחי וסיכויי שיקומה.
ברשות אמנם לא קיבלו את הטענה וקבעו כי ״מילועוף לא הרימה את הנטל לשכנע כי היא עומדת להפסיק את פעילותה בטווח הקצר, בשל חוסר יכולת לפרוע את התחייבויותיה״. אולם טענת החברה, המחזיקה על פי הערכות כ־8% מהשוק, ביחס ליכולתה להמשיך להתקיים מטרידה לנוכח מבנה הענף, הנשען על שלוש חברות מרכזיות: מצסה, שהפכה לפני כשנתיים לשותפה בנטו אחזקות, חברת אמבר שרכשה מתנובה את חברת העופות א.ת ועוף עוז של עוזי מחלב, שיחד מחזיקות בכ־65% מהשוק.
ברשות דחו את בקשת המיזוג מכיוון שמצאו שמהלך כזה מעלה חשש סביר לפגיעה משמעותית בתחרות בשוק הפטם השחוט בכשרות רגילה ובציבור הצורך מוצרים אלו.