בג"ץ לסמוטריץ' וברקת: נמקו מדוע לא להוציא את הלחם מפיקוח
בג"ץ לסמוטריץ' וברקת: נמקו מדוע לא להוציא את הלחם מפיקוח
במאי 2022 המליצה ועדת המחירים להוציא את הלחם מפיקוח בטענה כי קיימת תחרות בשוק. שרת הכלכלה הקודמת סירבה לקבל את ההמלצה וכך גם שרי האוצר והכלכלה הנוכחיים. מספר מאפיות עתרו נגד ההחלטה, ואתמול הוציא בג"ץ צו על תנאי
שנה וחצי אחרי שוועדת המחירים המליצה על הוצאת הלחם מפיקוח ונוכח סירובם של שרי הכלכלה והאוצר לאמץ את ההמלצה, הוציא אתמול בית המשפט העליון צו על תנאי המורה לשרים לנמק מדוע לא יקבלו את ההמלצה.
כאמור, במאי 2022 המליצה ועדת המחירים לשרי האוצר והכלכלה להוציא את הלחם מפיקוח. הוועדה טענה כי קיימת תחרות בשוק הלחמים המפוקחים (לחם פרוס, אחיד וחלה) בין המאפיות המובילות בשוק, ולכן אין הצדקה לקבוע מחיר מפוקח וכי יש להסתפק בבחינת רווחיות המאפיות. יום לאחר מכן הודיעה שרת הכלכלה דאז, אורנה ברביבאי, כי היא לא מקבלת את ההמלצה. עם הקמת הממשלה הנוכחית, גם שר הכלכלה ניר ברקת סירב לקבל את ההמלצה, בטענה שהסרת הפיקוח עלולה לגרום ל"אי ודאות" במחירי הלחם המפוקח.
אתמול התקיים דיון בבית המשפט העליון בעתירת המאפיות אנג'ל וברמן ובעתירת מאפיית דגנית נגד ההחלטה, בסיומו ניתן צו על תנאי המורה לשרים לנמק מדוע לא יאומצו המלצות ועדת המחירים כלשונן. השרים יוצגו על-ידי מחלקת הבג"צים; מאפיות אנג'ל וברמן יוצגו על-ידי עוה"ד ירון קוסטליץ ואביעד שאולזון ממשרד קוסטליץ ושות'; מאפיית דגנית עין בר יוצגה על-ידי עוה"ד אוהד יאראק ועופר הר מלך ממשרד מ. פירון ושות'.