לא פראיירים: מיטב דש משקיע בצעירים - וזה משתלם
לא פראיירים: מיטב דש משקיע בצעירים - וזה משתלם
הקורונה הובילה לזינוק במספר הצעירים המתעניינים בהשקעות בשוק ההון. בית ההשקעות מיטב דש פתח בפניהם את הדלת והפך אותם ממתעניינים למשקיעים; עם קמפיין שיווקי רחב, הנגשת תוכן פיננסי איכותי ושימוש בטכנולוגיה מתקדמת – כך עושים את זה נכון
אומרים שהעולם שייך לצעירים, אבל מה לגבי עולם ההשקעות? בית ההשקעות מיטב דש, המתמחה בניהול השקעות בשוק ההון, זיהה את השפעות הקורונה על היחס שבין אדם לממונו, והשיק קמפיין שיווקי רחב הפונה לקהלי יעד חדשים. "עם פרוץ הקורונה ראינו את הביקוש מזנק פי שניים ושלושה, למספרים שלא הכרנו לפני כן, מאז המיקוד שלנו בתחום אף גדל עוד יותר", מציין סמנכ״ל השיווק של מיטב דש, אסף עזרא. לדבריו, "אנשים רבים זיהו את ההזדמנות שנוצרה בעקבות המשבר, החליטו שהם רוצים לנצל את ההזדמנות ונכנסו להשקעה עצמאית בבורסה, על מנת לממש את ההזדמנות. אנחנו רואים שהדור הצעיר, בעיקר בגילאי 25 עד 45, מתעניין בהשקעות, צמא לידע פיננסי ואנחנו בהחלט שמחים שהוא בוחר לסחור דרכינו".
איך מנגישים ידע פיננסי וגם ממנפים אותו לתוצאות עסקיות?
"ישנה חשיבות של מעטפת תוכן למוצר פיננסי חדש והפיכתו לפלטפורמה הסברתית אשר מייצרת תוצאות עסקיות", מסביר עזרא, "בעולמות הפיננסים אין ספק שתוכן הוא כלי בסיסי וחשוב אשר מהווה את הבסיס לפעילויות פרפורמנס של המותג. החלטת הצטרפות למוצר פיננסי איננה קלה ודורשת מהגולש תהליך קבלת החלטות מורכב וארוך. בטח במוצרים שכל מחקר של משרד האוצר מוכיח עד כמה אנשים לא לגמרי מבינים אותו, אנו נדרשים לפשט את הדברים ולהסביר אותם. בלי תוכן, היה בלתי אפשרי להסביר את המשמעות של המוצר".
על מנת להגדיל את החשיפה אל המוצרים החדשים של החברה, מיטב דש יצאה בקמפיין רחב שכלל תשדירי טלוויזיה, פרסומות ברדיו וכמובן פעילות שוטפת בזירות הדיגיטליות, שם נמצא הדור הצעיר שהפך לחלק משמעותי מקהל היעד של החברה בתקופה הנוכחית. העובדה שאחד המוצרים שהשיקה החברה - מיטב דש טרייד, דורג בתחילת השנה כחבר הבורסה החוץ בנקאי המוביל בישראל, סייעה בהעברת המסר שמדובר בחלופה אטרקטיבית למסלולי ההשקעה שמציעים הבנקים. "בעולם המסחר העצמאי התחרות העיקרית שלנו היא הבנקים. היתרון שלנו נובע ממעטפת מלאה למשקיע בבורסה, לצד עמלות מסחר אטרקטיביות במיוחד", כך אומר יוסי ישראל, מנהל הדיגיטל של מיטב דש. "בזכות החיבור למסר 'אל תהיה פראייר ותעבור לסחור בבורסה באמצעות מיטב דש טרייד', ובנוסף לשפה המאוירת שמייצרת עבורנו בולטות, המסר מגיע לקהל רחב. לדעתי אין היום משקיע עצמאי שלא מכיר את המוצר שלנו, זאת בזכות קמפיין מוצלח כל כך שעזר לנו לגייס אלפי לקוחות חדשים".
ציינת את השפה המאוירת, איך נוצר החיבור עם שרוטונים?
"אנחנו עובדים עם שרוטונים בצורה מוצלחת כבר מספר שנים ורואים בשחר, ניב וכל החבר'ה שותפים לדרך. תחילת הקשר איתם אמנם הייתה בשנים הראשונות בדיגיטל בלבד, אבל עם השנים וההצלחה שנוצרה, בעיקר סביב השטר שהפך להיות הפרזנטור שלנו, הרחבנו עמם את הפעילות. כיום הם מלווים את כל אסטרטגיית הווידאו שלנו, גם בדיגיטל וגם על המסך".
פעילות ותקציב שונה לכל קהל יעד
מיטב דש הינה חברה ציבורית המתמחה בניהול השקעות מקצועי בשוק ההון מאז שנת 1979, הנשלטת על ידי אלי ברקת (BRM פיננסים) ואבנר סטפק. החברה נהנית ממוניטין של בית השקעות מקצועי, מנוסה, יציב ומוכר בשוק ההון, עם ניסיון של עשרות שנים בניהול השקעות המעיד על דרך משמעותית, הישגים והיכרות מעמיקה עם עולם ההשקעות. כיום החברה מעסיקה כ-1,000 עובדים ומנהלת נכסים בהיקף של כ-159 מיליארד שקל עבור למעלה ממיליון לקוחות.
כחברה בסדר גודל זה, במיטב דש מבינים שלא ניתן להתייחס לקהלי היעד של החברה כמקשה אחת. כניסתו של קהל יעד חדש לחלוטין כפי שקורה בעקבות הקורונה, הוביל את החברה לגבש מהלכי אקוויזישן נכונים הכוללים חלוקה של קהלים ושיתוף פעולה עם חברת הפרסום והתוכן טאבולה.
"כמעט אצל כולנו, קבלת החלטה פיננסית היא תהליך מורכב, בטח כשמדובר בקבלת החלטת הצטרפות או מעבר למוצר פיננסי של חברה אחרת. בשונה ממוצרים פיננסים אחרים, בעולם המסחר העצמאי לגולש יש רצון גבוה להצטרף, כיוון שהוא רוצה להתחיל לסחור בבורסה ובמקרים רבים מעוניין לרכוש ני"ע כלשהו", מציין ישראל ומוסיף, "אנחנו מחלקים את הקהל החדש שלנו ל-3 חלקים. קהל See שפוגש אותנו בפעם הראשונה וכנראה לא כל כך מכיר אותנו או את המוצר, קהל Think שנתן לנו אינדיקציה ראשונית שהוא מתעניין, וקהל Do שלדעתנו מעוניין לבצע רכישה. על כל אחד מהקהלים אנחנו פועלים בצורה שונה ובתקציב שונה, על מנת למקסם את תהליך ההצטרפות".
למה דווקא בטאבולה כפלטפורמת פרפורמנס למוצרים שלכם?
"הנוכחות של טאבולה באתרי התוכן המובילים בישראל, מגוון האפשרויות שהפלטפורמה מציעה וכמובן האפשרות לפעול על הקהלים שלנו, הופכים את טאבולה לכלי קבוע בפעילות הפרפורמנס שלנו. לקהל SEE אנחנו נפרסם תוכן כמו 'מה זה מסחר עצמאי והאם זה מתאים לי'; לקהל THINK נפרסם '3 טיפים לבחירת חברה למסחר עצמאי בבורסה' ולקהל DO נציע 'מבצע למצטרפים למסחר עצמאי דרך מיטב דש טרייד'. היכולת של טאבולה לאפשר לנו להגיע לקהל רחב, שמתעניין בפיננסים, עם המסר הנכון, בסקייל גבוה ובמגוון כלים, הופכת אותה לפלטפורמת פרפורמנס חשובה עבורנו, וכזאת שמניבה לידים באיכות גבוהה, בעלויות טובות, ובסוף מתרגמים את זה ללקוחות בפועל".