נטו התייקרותרשתות האופנה פורחות על עוצר המשלוחים מחו"ל: חיסלו את המלאי בלי הנחות לצרכן
נטו התייקרות
רשתות האופנה פורחות על עוצר המשלוחים מחו"ל: חיסלו את המלאי בלי הנחות לצרכן
הישראלים הפכו ללקוחות שבויים בעקבות התמעטות הטיסות והתעכבות הזמנות מאתרים בינלאומיים, וקמעונאיות כמו פוקס, גולף וקסטרו ניצלו את תנאי המלחמה הללו להגדלת רווחיותן בלי להזיע הרבה
המגמה החיובית ממנה נהנות הקמעונאיות בתקופת המלחמה לא פסחה על חברות האופנה. בשל צמצום התחרות מחו"ל נהנות קמעונאיות האופנה מביקושים הולכים וגדלים, וברבעון הרביעי של השנה, המתאפיין במכירות חזקות בענף האופנה, המגמה אף צפויה להתחזק.
בימים כתיקונם סובלות חברות האופנה מתחרות עזה מצד אתרי סחר בינלאומיים וקניות שמוסטות לחו"ל. אלא שמאז תחילת המלחמה התמעטו הטיסות והמשלוחים מחו"ל, והצרכנים הפסיקו להזמין בגדים מאתרים זרים מחשש שההזמנות יתעכבו זמן רב או כלל לא יגיעו לארץ. וכשהתחרות בענף יורדת, המחירים עולים. בתשעת החודשים הראשונים השנה הציגו חברות האופנה הציבוריות גם עלייה בהכנסות וגם שיפור ברווחיות הגולמית שנבע מצמצום הנחות ומבצעים לצרכנים.
קבוצת פוקס למשל שיפרה את הרווחיות הגולמית מ־54.3% ברבעון המקביל אשתקד ל־56.4% ברבעון השלישי השנה ורשמה רווח גולמי של 57.0% מתחילת השנה. רמות המלאי של הקבוצה ירדו ב־35 מיליון שקל בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, מה שאיפשר לה לצמצם את היקף ההנחות. גם ברשת פוטלוטקר, שמופעלת על ידי החברה־הבת ריטיילורס, עלתה הרווחיות הגולמית, מ־47.1% ל־49.2%, לאחר שבסוף 2023 הספקים הקלו עם החברה ולקחו ממנה סחורה עודפת שלא נמכרה בשל פרוץ המלחמה. כך פוטלוקר התחילה את 2024 בלי עודפי מלאי, דבר שאיפשר לה להימנע ממבצעים לצרכן. עם זאת החולשה של חנויות נייקי העיבה על ריטיילורס,ושיעור הרווח הגולמי שלה לא השתנה.
קבוצת גולף הציגה גם היא עלייה ברווחיות הגולמית מתחילת השנה ל־61.8%, זאת בהשוואה ל־58.9% בתקופה המקבילה אשתקד. בגולף הסבירו את השיפור בצמצום ההנחות לצרכן. במקרה של גולף החברה לא הצליחה לצמצם את רמות המלאי, והוא פגע לה בתזרים המזומנים, אך הרווחיות הגולמית השתפרה.
קבוצת האופנה קסטרו־הודיס הצליחה לעלות על פסים חיוביים השנה. את שלושת הרבעונים הראשונים היא סיימה עם עלייה במכירות וברווחים בכל המגזרים. שיעור הרווחיות במגזר ההלבשה אמנם עלה רק ב־0.4% בשל החולשה של המותג קסטרו, והצורך למכור סחורה בהנחות לצרכן. אך פעילות אביזרי האופנה של הקבוצה שיפרה את הרווחיות הגולמית מ־61.8% אשתקד ל־64.6% בתשעת החודשים הראשונים של השנה.
במגזר הטיפוח והקוסמטיקה, שבו פועלת קסטרו עם קיקו מילנו ואיב רושה, השתפר שיעור הרווח הגולמי בתשעת החודשים הראשונים ל־63.8% לעומת 62.7% בתקופה המקבילה אשתקד. בקסטרו מייחסים את העלייה ברווחיות להתחזקות המכירות.