בטר ג'וס רוצה לגייס 16 מיליון שקל להפחתת סוכר במיצים טבעיים
בטר ג'וס רוצה לגייס 16 מיליון שקל להפחתת סוכר במיצים טבעיים
החברה שואפת להשקיע את הכסף בשיווק ומכירות כדי לשכנע חברות לאמץ את הפיתוח. המפעל שלה מסוגל לטפל ב־250 מיליון ליטר מיץ בשנה
חברת הפוד־טק הישראלית בטר ג'וס, המפתחת טכנולוגיה להפחתת סוכר במיצים טבעיים, יוצאת לסבב גיוס. החברה, בראשות גלי ירום וד"ר ערן בלצינסקי, גייסה לפני שנתיים כ־8 מיליון שקל בשלב הסיד, ועל פי הערכות בכוונה לגייס סכום כפול. הסכום יושקע בשיווק ומכירות כדי לשכנע חברות בתעשיית המיצים הטבעיים לאמץ את הפיתוח. החברה הקימה בשנה החולפת מפעל לייצור אנזימים בהשקעה של מיליוני שקלים, והוא מסוגל לטפל בכ־250 מיליון ליטר מיץ בשנה.
להערכת ירום, החברה תגייס את הכסף מהמשקיעים עד סוף השנה, למרות המשבר הפוליטי־כלכלי: "אין ספק שהאתגר גדול יותר בשל המצב הגאו־פוליטי, אך החדשנות שאנו מביאים לתחום הפודטק פותחת בפנינו הרבה מאוד דלתות".
הפיתוח של החברה מפחית את הסוכר במיצים טבעיים ב־80%-30% והופך אותם לסיבים פרוביוטיים ולתחליף סוכר טבעי. ירום מעריכה כי הפיתוח יגיע למדפי המשקאות בשוק האמריקאי כבר ברבעון השני של השנה הבאה. באירופה מקיימת החברה פיילוטים בגרמניה ובבלגיה, אך הכניסה לשוק האירופי, האוסר היום לכנות את המיץ הטבעי שעבר הפחתת סוכר כמיץ אלא כמשקה פירות, תתאפשר רק לאחר שינוי הרגולציה, הצפוי במאי 2024.
ירום ושותפה בלצינסקי הוזמנו לפרלמנט האירופי לדיון בנושא הזנה בארוחות הבוקר, כשעל הפרק חקיקה להפחתת צריכת הסוכר בקרב האזרחים. בדיון עם קובעי המדיניות הוצגו מגוון פתרונות' ובהם זה שפיתחה החברה. "עשינו בישראל פיילוט עם חברה גדולה, אבל הם מחכים לראות את ההתפתחויות בעולם, ולהערכתי, כשיראו שחברות גדולות משתמשות בפיתוח שלנו, הם יצטרפו כי ישראל עוקבת אחרי אירופה", אמרה ירום.
עוד לדבריה, היכולות הטכנולוגיות שפיתחה החברה מאפשרות הפחתה של עד 80% מתכולת הסוכר לא רק במיצים, אלא גם בריבות, יוגורטים, גלידות וסורבה, וזאת ללא כל פירוק של חומרים מזינים טבעיים או דילול הטעם, ולכן ייתכן שבעתיד הקרוב יורחב השימוש בטכנולוגיה גם לתעשיית המזון. "המפעל שהקמנו מהווה את חוד החנית הטכנולוגית ואין שני לו בעולם", אמרה ירום. "אנו צופים שהוא יתאים לצורכי הייצור שלנו בשנתיים הקרובות, וככל שהעניין והביקוש בטכנולוגיה שלנו ימשיך לגדול, נרחיב את יכולות הייצור שלנו גם מחוץ לישראל".