הכנסים והנופשים חזרו: הפדיונות באילת שבו לעלות
הכנסים והנופשים חזרו: הפדיונות באילת שבו לעלות
בשבועות האחרונים החלו המפונים לעזוב את המלונות בעיר, ובתחילת מרץ נרשמה עלייה של 9.6% בפדיונות בחנויות ביחס לאשתקד. מדובר בפדיונות כמעט כפולים ביחס ליתר הארץ
אחרי הקשיים שחוותה אילת מתחילת המלחמה ולאחר שינואר היה קשה מבחינת פדיונות, בפברואר ומרץ חזרו הפדיונות בחנויות בעיר לעלות.
בתחילת המלחמה אוישו בתי המלון בעיר בכ־60 אלף מפונים, אך בשבועות האחרונים רבים עזבו את העיר. חלקם חזרו לבתיהם וחלקם הועברו למיקומים אחרים כדי לאפשר למלונות לאייש את החדרים בתיירים ישראלים. אף שהתיירים מחו"ל עדיין לא חזרו, הפדיונות בחנויות ובמרכזי המסחר בעיר מלמדים כי אילת מתאוששת מהשיממון המסחרי שחוותה.
נתוני חברת ריס, שהגיעו לידי "כלכליסט", מלמדים כי כבר בפברואר, ובעיקר במחציתו השנייה, החל המסחר בעיר להתאושש ובסוף החודש נרשמה בעיר ירידה של פחות מ־2% ביחס לפברואר אשתקד. זאת בזמן שביתר הארץ עלו הפדיונות בקרוב ל־7%. ריס דוגמת כ־2,300 קופות בחנויות זהות, מרביתן מתחום האופנה.
במרץ, עם תחילת הקיץ ושובם של הכנסים לאילת, חזרו הישראלים לנפוש בעיר והפדיונות כבר זינקו ב־9.6% ב־12-1 במרץ ביחס לתקופה המקבילה ב־2023 ועמדו על 80 שקל למ"ר. מדובר בפדיונות כמעט כפולים ביחס ליתר הארץ. הפדיונות בחנויות בכל הארץ, לא כולל אילת, עלו בתקופה זו בכ־5% והסתכמו ב־45 שקל למ"ר.
אחד המוצרים שהישראלים אוהבים לרכוש באילת ללא מע"מ הוא טלפונים ניידים. אנשים נוסעים ממרכז הארץ דרומה ליום אחד, רק כדי לרכוש מספר מכשירים. לדברי אלי אדדי, מנכ"ל דינמיקה, "קטגוריית הסלולר ייעודית ולאו דווקא תיירותית, אז ההתאוששות בה היא יותר מהירה אפילו מהאופנה. מרגע שהשיגורים מעזה פסקו, ראינו ברשת שלנו באילת התאוששות".