סגור
מפעל של וילי פוד
מפעל של וילי פוד (צילום: עמית שעל)

רווחי וילי פוד נפגעו, ויבואנית המזון רומזת על ייקור בדרך

יבואנית המזון מסרה שתפעל ל"שיפור תנאיה מול הלקוחות", לאחר שהעלאות מחיר של ספקים והיחלשות השקל ריסקו את רווחיה. האיום החות'י בים האדום מושך לאותו כיוון

האיום החות'י מגיע לשוק המזון. חברת וילי פוד, יבואנית המזון, חוששת שכוונת חברות הספנות הגדולות להימנע משיט בים האדום עלולה לעכב, למנוע ולייקר את המוצרים שהיא מייבאת מהמזרח הרחוק. מדובר במגוון רחב של מוצרי אורז, אטריות, שימורי דגים, רטבים, עוגיות ועוד, המיובאים מסין, תאילנד והודו.
בדו"חותיה לרבעון השלישי ציינה החברה, שבשליטת האחים צביקה ויוסי ויליגר, כי בשלב זה לא תוכל להעריך את ההשפעה השלילית שעלולה להיות לדבר: "בסמוך למועד הדו"ח הודיעו כמה חברות ספנות משמעותיות על כוונתן להשהות עד להודעה חדשה את שיט אוניותיהן בים האדום. דבר זה עלול לעכב, או למנוע, ולייקר הגעת סחורות שאותן החברה מייבאת מאזור המזרח הרחוק. נכון למועד זה, אין ביכולתה של החברה להעריך את היקף השפעת המלחמה על עסקיה ועל תוצאותיה הכספיות של החברה ברבעונים העוקבים, וכן ככל שתתמשך המלחמה, וככל שתעוכב הגעת סחורה עקב המצב בים האדום והמצב הכלכלי במשק הישראלי יורע, עשויה להיות לכך השפעה שלילית על תוצאותיה הכספיות של החברה, אשר אותה לא ניתן לאמוד".

רק מה שמעניין - הצטרפו לערוץ כלכליסט בטלגרם

מדו"חות הרבעון השלישי עולה כי העלאות מחירים מצד ספקיה והיחלשות השקל נגסו כשליש מהרווח הגולמי, מה שהוביל לשחיקת הרווחיות הגולמית ולרווח תפעולי שולי. את הרבעון השלישי חתמה החברה עם רווח נקי בגובה 2.9 מיליון שקל, רק בזכות זינוק של הכנסות מימון, בגובה 6.4 מיליון שקל, שהושגו מניירות ערך, מריבית ודיבידנד מתיק ההשקעות של החברה.
מכירות החברה ברבעון השלישי נותרו זהות לרבעון השלישי אשתקד, והסתכמו ב־123.9 מיליון שקל. בחברה הסבירו את הקיפאון במכירות בעיתוי חג ראש השנה, שאשתקד חל לקראת סוף חודש ספטמבר והתפרס על ימי חול באמצע שבוע, בעוד השנה חל בשבת באמצע החודש.
הרווח הגולמי צנח ב־30.9% והסתכם ב־23.5 מיליון שקל. בעקבות כך נשחקה הרווחיות הגולמית ל־19% מהמכירות, לעומת 27.5% ברבעון המקביל אשתקד. הירידה החדה ברווח הגולמי חלחלה לשורת הרווח התפעולי, שהתרסק ל־250 אלף שקל, לעומת 9.2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הרווחיות התפעולית הסתכמה ב־0.2% מהמכירות לעומת 7.5% מהמכירות ברבעון המקביל אשתקד. החברה ציינה כי בעקבות כך היא פועלת ל"שיפור" תנאיה המסחריים מול ספקיה וכן מול לקוחותיה, מה שעלול להתפרש ככוונה להעלות מחירים. בנוסף בוחנת החברה שווקים חדשים למוצריה מחוץ לישראל.
אתמול דיווחה החברה־הבת וילי פוד אינטרנשיונל, המוחזקת (59%) על ידי וילי פוד השקעות, כי ביום חמישי האחרון אישר דירקטוריון החברה רכישה עצמית בהיקף של עד 5 מיליון דולר במהלך חצי השנה הקרובה. "אנו שמחים להכריז על תוכנית הרכישה החוזרת לטובת בעלי המניות בזמן שאנו מאמינים שהמניות שלנו מוערכות בחסר", מסרו יו"ר וילי פוד, צבי ויליגר, והמנכ"ל יוסי ויליגר. "כוונתנו בתוכנית הרכישה העצמית משקפת את האמון שלנו בעסק, את הפוטנציאל ארוך הטווח של וילי פוד ואת המחויבות שלנו למקסם את הערך לבעלי המניות", הוסיפו. אף שאין ודאות כי תוכנית הרכישה העצמית תצא לפועל, והחברה ציינה כי תוכל להפסיק את תוכנית הרכישה בכל עת ללא הודעה מוקדמת, עלתה אתמול מניית החברה ב־3.5%.